Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Kdo koho nenávidí víc? Křesťané muslimy nebo muslimové křesťany? Anebo vzhledem k nedávným událostem; kdo koho nenávidí víc - gayové muslimy anebo muslimové gaye?

7 0
možnosti
Foto

Podle Koránu a životopisu tzv. "proroka Mohameda" byl tento člověk nenávistný lupič, vrah, násilník a pedofil. Tyto vlastnosti se projevují i ve víře, kterou založil a jíž se po celém světě říká Islám. K Islámu a muslimům je tedy přistupovat se stejnou opatrností a nesmlouvavostí co se jejich nároků týče, jako se přistupuje ke komunistům a nacistům. K tomuto závěru jsem došel po přečtení českého překladu Koránu a Síry. Nelze tedy mluvit o šíření nenávisti, ale o informovaném názoru, na který mám právo.

10 1
možnosti
HV

H29o31n55z36a 78V83r92á45n90a

20. 6. 2016 10:51

No ju, ale kde je hranice mezi nenávistí a opatrností na základě špatných zkušeností? Pokud prohlásím že nechci za souseda početnou romskou rodinu, myslíte že nenávidím Romy? Ne... Jsem jen opatrný na základě špatných zkušeností. No a včul mudruj, co je nenávist. A prosím přestaňte už argumentovat s tou masokostní moučkou a koncentrákem. Přijďte s něčím novějším ju...

13 1
možnosti
RB

Na tohle vám žádný polickoid neodpoví, mám to vyzkoušené. Oni se nenávistí a fanatismem ohánějí moc rádi, ale přijít s vymezením hranice nebo konkrétní definicí, to ani náhodou.

1 1
možnosti
Foto

Až komedialně potom působí pokrytectví některých "bojovníků za svobodu slova" jako např. i zde na blogu paní Hrindová. Ta se na jednu stranu svobodou slova ohání, mluví o cenzuře zastává se např. svého kolegy doc. Konvičky za jeho slova o koncentrácích a mletí a na druhou stranu na svém FB píše:

"Vážení - s radostí vám oznamuju, že jsem právě !!zablokovala!! častého návštěvníka této stránky a hojného diskutéra, který se ale neuměl chovat a nechoval se jako slušně vychovaný muž...." https://www.facebook.com/Hrindova/?fref=ts

Vám KarmaR^

3 12
možnosti
JK

Vybral jste si sice několik málo jedinců k prezentování "nesprávného" postoje vůči islámu, nicméně vám uniká, že obrovská masa občanů zde islám nechce a přitom tito občané nevyzařují žádnou zvláštní nenávist. V běžném každodenním shonu všude kolem sebe vidím negativní postoj k islámu, odhaduji, že ostatní to mají podobně. Jsou to lidé rozumní, nepotřebují a nechtějí vraždit muslimy, jen je tu nechtějí. Vaše posedlost nenávistí je pozoruhodná, zřejmě vás to nějakým podivným způsobem naplňuje.

11 1
možnosti
VS

Problémem je, že dnes je považováno za nenávist jakékoliv negativní vyjádření. Tedy, že pod pojmem "šíření nenávisti" se schová co si různí ideologové zamnou, aby se odstínili od často velmi oprávněné kritiky. Stejně tak úchylné je, že nenávist a hněv se považuje apriori za něco špatného. Nenávist ke zlu a špatnosti je naprosto nezbytnou pro ctnostného člověka. Obdobně potom i spravedlivý hněv nad zlem a bezprávím.

24 1
možnosti
Foto

Jestliže vyjádření odlišného názoru považujete za nenávist a souhlasíte s tím, aby byly odlišné názory postihovány, vyvoláváte nenávist.

32 1
možnosti
MZ

Lépe bych to nenapsal.

2 0
možnosti
MD

Tendencni z 'druhe strany reky', tudiz zbytecne. A nejapne.

1 0
možnosti
AK

Myslím si, že už to přeháníte.

Kdoví, jestli nešíříte nenávist k šiřitelům nenávisti...

Pokud v hospodě klidně a bez emocí řeknu: "Ne, děkuji, guláš nechci." tak jsem tím projevil nenávist ke guláši? Nemyslím si to.

A pokud někdo řekne - zase klidně a bez emocí: "Ne, děkuji, islám a jeho šiřitele nechci." je to xenofob a nenávistník? Nemyslím si to.

A protože extrémy jsou škodlivé oba a tak bych chtěl varovat před xenofilií, co patologickou touhou po všem cizím...

23 2
možnosti
Foto

„tak bych chtěl varovat před xenofilií“ a oikofobií, když už autor operuje v článku s tím patologickým, nezvladatelným strachem ze všeho cizího.

4 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.