Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Prezident Bush vyhlásil 20. září 2001 válku proti terorismu s oficiálním cílem čelit teroristickým hrozbám, zabránit teroristům v jejich činech a potlačit vliv teroristických organizací.

V průběhu 15 let bojů došlo opakovaně k závažnému porušování mezinárodního práva, došlo k útokům na svrchované státy bez vyhlášení války, došlo k organizovanému mučení a brutálnímu porušování lidských práv.

A ani výsledky nejsou takové, že by nás to mohlo naplnit nadšením - donedávna jezdily na dovolenou do Tuniska nebo Egypta i rodiny s dětmi a prázdninová cesta do Turecka nebyla adrenalinovou záležitostí.

Nemůžu se ubránit dojmu, že v té válce proti terorismu děláme někde chybu...

3 0
možnosti
Foto

Protože žádná válka nikdy nebyla. Bush je primitiv s IQ 95 a potřeboval něco udělat. Tak napadl dvě země. Takové primitivní řešení pro jeho jednoduché voliče. To, že se islamistům podařilo získat na svou stranu evropské fanatického bojovníky proti islámu, který je v tom úplně nevinně je skutečná příčina současné vlny teroru. Ta totiž nepřichází zvenčí. Ghetta na okrajích evropských metropolí, kde žijí frustrovaní potomci bývalých imigrantů, bez práce, bez naděje a bez budoucnosti jsou skvělými zásobárnami teroristů. A verbíři z ISIS se ani nemusí snažit. Stačí zloba a nenávist evropských rasistů, neonacistů a islamofobů a evropská média, které tuto nenávist šíří.

0 4
možnosti
JK

Čeho přesně jste si dal za úkol tímto článkem dosáhnout?

4 1
možnosti
EP

Vysvětlit nám, že jsme náckové, když si nemyslíme, že situace v Evropě je nadmíru výtečná.

3 0
možnosti
JL

Tleskám, popsat občanskou válku v Sýrii a nezmínit se přitom o islámských radikálech dokáže jen mistr srovnatelný snad jen se špičkovými komentátory Rudého Práva :-)

15 1
možnosti
Foto

Nebude to tím, že na začátku občanské války nebyli žádní radikálové podstatní?

0 4
možnosti
SB

Opět vaše klasické mlácení prázdné slámy.

Francouzský ministerský předseda zcela správně mluví především o Francii.

On není odpovědný za to, co se děje v Sýrii nebo na Ukrajině. On je odpovědný za to, co se děje ve Francii.

Kdyby na vaši rodinu uhodilo nějaké nebezpečí, budete se snažit ochránit svou manželku a své děti a nebudete si klást otázku, že jinde dopadají na manželky a děti jiných mužů bomby, proti kterým je příslušní otcové a manželé nemohou ochránit. Vy nejste manžel a otec těch žena a dětí v Sýrii nebo na Ukrajině, vy jste manžel a otec v rámci své rodiny a tu rodinu chráníte.

Stejně tak ministerský předseda Francie není ministerským předsedou Sýrie nebo Ukrajiny. On tu funkci zastává pro Francii a za právě za tu Francii nese odpovědnost.

Smutné není, že říká, že Francie je ve válce. Smutné je naopak to, že to pouze říká, ale nejedná podle toho.

Kdybyste mu vyčítal, že o tom mluví, ale skutek utek, tak bych vám dal za pravdu. Když mu však vyčítáte i to, že o tom mluví, tak vám dávám palec dolů.

19 1
možnosti
Foto

Slyšel jsem francouzského prezidenta, který po útoku francouzského občana v Nice vyhrožoval bojem v Sýrii a Iráku. Zajímavá logika.

1 3
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.