Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Před dvěma lety vyšel v LN rozhovor s izraelským bezpečnostním expertem A. Magenem, který si jistě nedělá žádné iluze Mj. řekl: "Bojujeme o mysli a duše muslimů, i v Evropě. Ale džihádisté taky. Naprostá většina muslimů zde je mírumilovných, vychovává děti k respektu a toleranci, s terorismem nemají absolutně nic společného. Ale každá akce, která naznačí nedůvěru či dokonce pohrdání nebo ponižování, nahrává těm, kteří hlásají nenávist. Džihádisté hlásají: Západ je s vámi ve válce, pohrdá vámi ponižuje vás. Západ je ve válce s celým islámem. Džihádisté každé takovéto akce využijí a získávají sympatizanty, přívržence, donátory nebo dokonce bojovníky. Tedy musíte být tvrdí na teroristy a jejich náhončí, ale nanejvýš opatrní vůči těm, které by mohli získat. Není nic horšího než obvinit celou populaci nebo jedno náboženství.

Vede se bitva o srdce a mysli muslimské společnosti a cílem je vytvořit stát založený na islámském právu šaría – i když to může trvat desítky let či celá staletí. Otevíráte školy, nemocnice, sportovní kluby, letní tábory a postupně pomocí literatury a imámů lidi radikalizujete. Mimochodem, přesně tohle se dělo na Západním břehu a v pásmu Gazy od 50. let. Podle izraelských důstojníků, kteří tam tehdy sloužili, Hamás nějakých dvacet let nebyl militantním hnutím – budovali mešity, stavěli školy a nemocnice. Mezitím ale zároveň vznikala socioekonomická infrastruktura, která koncem 80. let začala plodit násilnosti a v 90. letech pak i sebevražedné atentátníky."

.

Na jedné straně Magen vyjadřuje podobnou myšlenku jako Vy, ale ukazuje i zdánlivě mírumilovné aktivity, které vedou ke stejnému cíli. Větší počet muslimů v zemi je problematický z pohledu statistiky, nikoli kvůli principu kolektivní viny.

5 1
možnosti
MN

Ahá, takže to je vlastně win-win pozice pro IS a džihádisty.

Když nevzepřeme, tak nás porobí, když se vzepřeme tak budeme označeni za pátou kolonu a pejorativně "tzv.bojovníky proti islámu či islamizaci Evropy".

Antikarma Rv

12 2
možnosti
ZH

Přesně tak, pokuď se budeme chovat přesně jak oni předpokládaji, nemůžou prohrát. Konec konců 56% pro Zemana jen ukazuje, že o moc chytřejší než ti pastevci nejsme. :-/

4 3
možnosti

Dík za moudrá slova!

Škoda, že když to říká kněz a filosof Tomáš Halík, vzbuzuje to jen nenávist a zlobu té hloupé části českého národa, která nedohlédne za svoje prázdná hesla!

:-)

4 11
možnosti
SB

Však až si tady muslimové upevní své pozice a početně tady dosáhnou takových pozic, že původní Evropané budou zcela bezmocní, dopadne to i na vaše děti.

Nikoho nebude zajímat, že jste v roce 2016 zastával postoje hraničící se zradou vlasti. Vy i Vaše děti pro ně budete stejní nevěřící nečistí lidé, jako budu třeba já, který je nyní tady nechce.

Říkejte ty své nesmysly ve chvíli, kde se díváte do očí svých vnoučat.

Realita je naprosto šedivá. Realita nebude vystavěna na hezkých slovíčkách, nýbrž na naprosté neochotě protistrany jakkoli tolerovat naše tradice.

Poznají to vaše vnoučata.

8 3
možnosti
ZH

Je to přesně tak, já to tvrdím už dlouho, ale Vy jste to narozdíl ode mne dokázal srozumitelně sepsat. Podobné je to s komunistama, nebo s Babišem. Největší naháněči voličů Babišovi jsou ODS, TOPka a ČSSD. Výsledkem práce " etablovaných" demokratických stran se jednou může stát, že komunisti budou zase ve vládě, nebo že budeme lepit koktejlové deštníčky pro Čiňany. Přitom řešení momentální uprchlické krize je při vší složitosti, vlastně jednoduché. Uprchlíky můžeme chránit a živit v táborech mimo EU. Stačí nahlas říct, je plno, dál neberem.

Jako první zatleskaji právě muslimové zabydleni a integrovaní. Když nějaký uprchlík, který už tu je má problém s integraci, okamžiťe mu poděkovat za návštěvu a odlifrovat. Nadávat miliardě lidí nepřinese opravdu vůbec nic dobrého.

3 2
možnosti
PZ

P12a46v71e89l 14Z58e54m67a13n

26. 7. 2016 10:03

a nadávat stovkám milionů Evropanů jako Janota je vpořádku ? Tato logika mě opravdu fascinuje, z principu máte samozřejmě z velké části pravdu, ale na druhé podporujete Janoty populistické kecy a nálepkování obyčejných lidí, co mají obyčejný strach o své děti, když vidí co se děje.

4 2
možnosti
MD

Dobry clanek. Kdyby kdos snad na chvili zakolisal ve svem ZJISTENI co je cilem 'multikulturalismu' at jiz ho hlasa kdokoliv, islamskych vudcu a arabskych petrodolaru, vrati se opet na 'pevnou zem'. Skvela prace.

0 0
možnosti
AP

Nechce se mi číst kodex blogera, ale není tam něco o tom, že psychicky nemocná osoba nesmí psát blog na iDnes? Opravdu, neměl jsem sílu to dočíst.

7 5
možnosti
OU

Hoši, naučte se číst! A snažte se porozumět textu napsanému!

2 3
možnosti
EP

No jasně, každý kritik islámu podřezává a upaluje lidi v klecích. A miluje islamisty. Sice to Janota neumí nijak doložit, ale "vono mu to ňák tak příde". Celý článek je v podstatě j3n bezobsažná nadávka názorovým oponentům, nic více. A výroky o odstranění muslimů jsou hrozné, jen si je autor bohužel právě vymyslel.

7 2
možnosti

Asi by nám pomohlo více se snažit pochopit napsaný text! A když na jeho pochopení nemám, tak ho prostě nečtu, abych jen planě nenadával...

1 5
možnosti
KC

Autora je mi líto ! Kde sebral odvahu takové nesmysly zveřejnit, je záhada.

7 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.