Diskuse

Kde leží kořeny zla?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto s vámi souhlasím až do posledního odstavce. Myslím, že chudoba nastává právě kvůli sociálnímu inženýrství. Kdyby státy na volném trhu neukrajoval ze svobod podnikavým lidem, tak ti by mohli své podnikání vykonávat daleko efektivněji, tudíž by zbylo i více na platy pro jejich zaměstnance. Představa o tom, že by si všechno nechali pro sebe je mylná, jelikož pokud podnik není monopolem nebo kartelem, musí si vybojovat v konkurenčním prostředí své zaměstnance. Jako klasický liberál tvrdím, že stát by měl zajišťovat bezpečnost, ale pouze to a nic jiného. Jedině tak se lze ubránit vzniku monopolů a kartelů, které vznikají jedině v případě propojení se státem. S pozdravem, Karel JägerR^

0 0
možnosti

Umím si představit, že státy by poskytly podnikavým lidem svobodu vypouštět do ovzduší a vod libovolné škodliviny. Jistě by pak jejich výroby probíhaly ekonomicky efektivněji a zbylo by víc na platy zaměstnanců. Nevidím ale nejmenší důvod, proč by tyto prostředky měly být na platy zaměstnanců také použity. Představa, že firmy mezi sebou bojují o zaměstnance je při současné vysoké celosvětové nezaměstnanosti mimo realitu.

Monopoly, oligopoly a kartely vznikají proto, že zejména velké firmy pochopily, že volný trh a s tím spojená konkurence je plýtvání prostředky a silami. A ne že by jim snad nějaký úředník nechtěl dopřát volný trh.

Není mi jasné, co s tím má společné sociální inženýrství, co metoda manipulace lidmi za účelem získání nějaké informace nebo provedení nějaké akce. Působnost sociálního inženýrství vidím zejména v podvodných mailech a webových stránkách.

0 0
možnosti

Pane Janoto, zkuste si přečíst knihu Theodora Dalrymplea "Ztraceni v ghetu". Možná, že po přečtení zjistíte, že to není až tak vina většinové společnosti, jako spíš sociálních inženýrů a levicových politiků.

0 0
možnosti

Snad máte kousek pravdy, chudoba a zoufalství mohou vést ke vzpouře. Jenže historicky to není obhajitelné. Komunismus v Rusku by nevznikl bez finanční podpory a výcviku Lenina a dalších. Nacismus a Hitler by také neobstál bez finanční podpory. Kdo za tím stál? Nevím. I za tou hnusnou oslavovanou Francouzskou revolucí byly finance a dobrá organizace. Všechno to byly dobře zorganizované akce spojené s genocidami a bojem proti křesťanům.

Když sledujete Irák aj., tam už těch sebevražedných zoufalých je moc. Je to organizovaná válka, kde používají drogově psychiatrických manipulací s lidmi. Náš střelec z Brodu střílel jen kvůli své nepříjemné manželce nebo ztráty naděje v náš státní systém? Byl nemocný, pravděpodobně ho žádný člověk neposlal vraždit.

Ti teroristé nemají v sobě Kristovo přikázání: "Miluj Boha nade všechno a bližního jako sám sebe". Myslím, že právě tato slova oddělují kořeny zla, které musí v sobě vymýtit každý osobně dřív, než se stane nástrojem lháře.

1 0
možnosti

S imigranty a jejich začleňováním má Francie velké zkušenosti - napřed hořelo na předměstí Paříže, pak už i na předměstích 100-tisícových a menších měst - jak uvádíte.

Od 70.let měli imigranti právo se ve Francii usadit i se svými rodinami (do té doby byli na mizerné a špatně placené práce přijímáni také, ale museli se vracet).

Protože se díky podstatným změnám v ekonomice začala zvyšovat nezaměstnanost, přestala být práce nejen pro etnické Francouze, ale v první řadě pro imigranty a jejich potomky. Jejich rodiče ještě pociťovali vděčnost, že je Francie přijala, ale jejich potomci už život ve Francii považují za samozřejmost, ale nelíbí se jim jeho kvalita.

Tito potomci se už nemají kam vrátit a přesto, že jejich vzdělání je v průměru vyšší než jejich rodičů, shánějí práci ještě obtížněji než etničtí Francouzi.

A projevy nespokojenosti s mizernou současností a žádnou budoucností byly na světě.

Pokud budeme imigranty přijímat i my, nedopadneme jinak.

Nejsem tak neskromný, abych si myslel, že Češi přišli na něco, co zůstalo Francouzům skryto.

Pokud se ukazuje, že bezdomovců je u nás daleko víc než se myslelo (mluví se o 70 tisících), vidíme, že sociální vyloučení (opak začlenění) nedokážeme odstranit ani u těch, které napřed nemusíme naučit česky. Chybí nám pro ně pracovní příležitosti a sociální bydlení, na které by i s nízkými příjmy dosáhli.

Na základě kvót bychom měli přijmout asi 18 tisíc migrantů - zatím. Ti u nás sice být nechtějí, ale kvóty jsou kvóty. Jak můžou politici tvrdit, že je dokážeme přijmout a sociálně integrovat bez problémů?

Leda, že bychom je chtěli integrovat mezi bezdomovce nebo do kriminální oblasti....

1 0
možnosti
Foto

To, že "vlky z lesů žene hlad" je celkem známá věc. Ale říkáte-li A, měl byste také říci B. Nemohli by třeba přistěhovalci uznat, že tradiční evropské hodnoty vzdělání a pracovitosti mají něco do sebe a nedají se jen tak okecat tvrzením, že "vše je v rukou Alláhových"?

2 1
možnosti
Foto

Ona jich to naprostá většina uznává.

0 2
možnosti

O45n61d30r89a 71G84l73a66c

17. 7. 2016 16:27

Nějaké řešení nemáte? Pokud vím, ve Francii vládnou socialisté. Teď se třeba hroutí socialistická Venezuela - proč? Je málo socialistická? Měly by se ve Francii zrušit adresy, aby nikdo nevěděl, koho přijímá do zaměstnání? Nebo zaměstnávat povinně toho, kdo přijde první?

V Bibli stojí, že kořen všeho zla je láska k penězům. Je to asi zastaralá kniha.

4 0
možnosti
Foto

Kdybych znal jednoduché řešení složitých problémů kandidoval bych na boha.

0 0
možnosti
Foto

Kořeny zla leží vždy tam kde je znásilňováno přirozené právo. V dnešní době lze najít zlo ve státním zřízení, které je na zlu existenčně závislé.

0 2
možnosti
Foto

Státy jsou tu od nepaměti. Musí existovat někdo kdo dohlíží na dodržování pravidel a uděluje sankce za jejich porušování. Tak funguje právo. Proč nefunguje mezinárodní právo? Protože neexistuje mezinárodní represivní složka, která by jeho porušování dokázala vynutit a potrestat.

2 1
možnosti

V Moskve, kde jinde. Tam ma vsechno zlo sve koreny.

1 1
možnosti

Obávám se, že až dojde i Vám, že za všechno Putin nemůže, nebudete se stačit divit. Vousy třeba zvládnete, ale naučit se za měsíc zpaměti korán se Vám nepodaří.

1 0
možnosti
Foto

Podle francouské policie byl Mohamed Lahouaiej Bouhlel radikální islamista. jednalo o muslimského extrémistu. Takže žádný chudák.

5 3
možnosti

K46a12r72e55l 30M43a16s10e96k

17. 7. 2016 13:43

Nelžete tolik.

"Ce chauffeur-livreur de 31 ans, marié et père de famille, était totalement inconnu des services de renseignement et n’avait jamais fait l’objet d’une fiche pour radicalisation."

http://www.liberation.fr/france/2016/07/15/attaque-de-nice-ce-que-l-on-sait_1466282

2 3
možnosti

Zdá se, že směřujeme zpět k feudalismu. V něm jste taky mohl dělat šestnáctky a feudálem jste se nikdy nestal.

Dnes stačí se narodit bohatý a můžete dělat blbosti nebo nedělat nic a vaše příjmy a majetek to nijak neovlivní - viz třeba Paris Hilton.

A stejně tak stačí se narodit v chudé čtvrti, navštěvovat tamní školy a z chudoby se nikdy nedostanete.

Kapitalismus je úžasný systém, dokáže vytvářet úžasné bohatství i nesnesitelnou chudobu, skvělé automaty a roboty i beznadějnou lidskou dřinu, nádhernou svobodu i nejhorší formy otroctví.

Francouzský král kdysi zbavil šlechtu všech pravomocí, ale ponechal jí všechna privilegia. Takže lidé dole si uvědomili, že šlechta jim z jejich postavení nepomůže - ani kdyby chtěla a že jediné co může od šlechty očekávat je, že je bude dál vysávat.

A smetli ji v revoluci.

Skončí opravdu neofeudalismus stejně jako feudalismus? Násilně až lidé pochopí, že ti nahoře jim z jejich postavení nepomohou?

2 1
možnosti

O91n18d49r33a 10G88l50a16c

17. 7. 2016 19:47

Já jsem se třeba narodil docela fajn čtvrti, ale když nebudu dělat vůbec nic nebo když udělám blbost, obávám se, že to moje příjmy ovlivní. Asi můj šéf nepochopil podstatu kapitalismu...

1 0
možnosti