Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J41a48r89a 88R98a88n11k

27. 6. 2016 6:15

Karma, dobre napsaneR^

0 0
možnosti

Ze se jeste vracim,

nejak mi to pripomelo stare dobre ceske prislovi: kdo s cim zachazi, tim take schazi.

On ten david mi od zacatku nepripadal jako "rovny" clovek.

2 0
možnosti

J20a78n 93R67á79ž

26. 6. 2016 19:32

Dovolím si kontroverzní názor:

Cameron je jediný politik v Evropě, který našel odvahu se zeptat svých občanů, zda chtějí být součástí EU v její současné podobě.

Za to si nezaslouží být dehonestován!

2 2
možnosti

Pak ale nedává smysl jeho otočení o 180,pokud je ta současná podoba špatná.

3 0
možnosti

Hezky napsáno.Karma.Tady je krásně vidět příklad spolupráce mezi čtyřmi státy na jednom ostrově,které sice respektují jedno hlavní město,ale budou se brzy hlásit ke své národní identitě,které se nehodlají vzdát.Z tohoto pohledu přinutit ke spolupráci států 28,které se nechají dobrovolně domestikovat je fantasmagorie.Z mého pohledu správná EU má být taková,ve které fungují stejná pravidla pro všechny - tzn.pokud jeden stát podvodem vstoupí do eurozóny,tak se nebude trestat odpuštěním části dluhu,který splatí ostatní členové,nebo pokud si jeden stát ilegálně natahá migranty a vědomě poruší ochranu vnějších hranic Shengenu kvůli čerpání dotací,tak nebude trestán dalšími dotacemi(viz Itálie),které platí ostatní členové a pokud jeden zástupce státu bez porady s ostatními zástupci ostatních rovnocenných států mediálně pozve nedefinovanou početnou skupinu lidí,kteří úmyslně zahodili doklady a spálili si prsty,tak se nebudou perzekuovat státy,které se právem ozývají.

1 0
možnosti

J80a12n 20R41á56ž

26. 6. 2016 16:35

Že se bude konat Scotexit je velice málo pravděpodobné. Skotové jsou šetříví, ale ne blbí. Ropná pole na Severu už jedou jen v udržovacím módu, Euro tam nechce přijmout skoro nikdo a librou by po odtržení platit nemohli. Měnovou odluku podobně jak to Klaus vymyslel při dělení Československa provést nejde, protože libra není jen lokální měnou, Skotové nemají vlastní finanční systém a hospodářsky jsou daleko více propojení s Anglii a Walesem, než bylo propojeno Česko se Slovenskem. Je mnoho dalších důvodů, proč se Skotové neodtrhnou.

Myslim si, že spíše dojde k připoutání Belfastu k Dublinu, čili ke spojení Northern Ireland s Republic of Ireland než od odpoutání Skotska od zbytku Británie a i to je jen málo pravděpodobná spekulace..

1 0
možnosti
Foto

To je zajímavý názor. Nicméně poslední referendum o nezávislosti Skotska se konalo před necelými dvěma roky a příznivci setrvání v Británii vyhráli o deset procent(55:45). Mezi důležité argumenty příznivců setrvání bylo, že Británie je součástí EU. Tento argument padl. Naopak mezi hlavní argumenty příznivců nezávislosti bylo, že Skotové už dále nemohou být závislí na rozhodnutí většiny anglických voličů. Tento argument získal na aktuálnosti. Skotsko už dávno má svoji měnu. Skotska libra funguje paralelně s tou anglickou. V posledních letošních parlamentních volbách získala nejvíce hlasů Skotská národní strana. Stejně tak v britských volbách získala skotská národní strana 56 mandátů v dolní sněmovně z 59 možných! Podle mého názoru není otázka zda se Skotsko osamostatní, ale kdy se tak stane. Myslím, že letošní podzim je k tomu vhodný.

2 0
možnosti

Snad jen doplním. Když někdo léta viní ze všeho Brusel, a potom dělá čtyřměsíční

propagaci EU, vypadá nevěrohodně.R^

4 0
možnosti
Foto

Ano, byla to Cameronova dvojí politika. Pod pohrůžkou hlasování vymáhal ústupky a pak neměl dost argumentační síly pro obhajobu EU.

3 0
možnosti
Foto

Začínám mít více pocit, že britští politici si stále více uvědomují, že výsledky referenda jsou průšvihem, který mimo jiné ohrožuje i celistvost Spojeného království. A tak hledají cestu, jak z té šlamastyky ven a neztratit přitom tvář. Proto také otálejí s podáním oficiálního oznámení do Bruselu, že z EU vystupují. Cameron dokonce tvrdí, že by to měl udělat jeho nástupce a že on skončí až po kongresu konzervativců někdy na podzim. Boris Johnson se náhle také nikam netlačí. Navíc se objevily informace, že z právního hlediska nejsou výsledky referenda pro britskou vládu a parlament závazné. Takže by nakonec mohl o podání oficiálního oznámení brexitu do Bruselu ještě rozhodovat britský parlament. A teprve jeho rozhodnutí by pak bylo definitivním.

3 0
možnosti
Foto

Velice výstižný článek. Snad nejlepší komentář, jaký jsem k brexitu četl. David Cameron se opravdu stal rytířem smutné postavy a hrobařem spojeného králoství.

4 1
možnosti
Foto

Souhlas. Cameron chtel vyhrat volby a jako populista slibil referendum. To vsak dopadlo jinak, nez ocekaval.

Britove jsou vsak v tezke situaci. Pravidla EU jim moc nevyhovuji, stejne jako mnoha jinym obyvatelum zemi EU jim vadi prehnana Bruselska byrokracie.

5 0
možnosti
Foto

Rytíř smutné postavy jste vy. A to ještě ne (v duchu komunistické ideologie) úplně rytíř, jenom postavy. Smutné. Na pohled.

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS