Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Jedno velké, významné MÍNUS.

Pokud v textu nahradíte všechny bolševismy, fašismy, nacismy a další slovem islám, bude to naprosto přesně sedět. A právě proto, že islám je už od Mohameda nenávistný ke všemu nemuslimskému, utlačující, zásadně monokulturní, izolacionistický a navíc agresivně hegemonistický, je islám velkým nebezpečím pro celý svět. I pro muslimy samotné, protože je udržuje v temnotě a brání jim ve vývoji.

53 2
možnosti
Foto

Myslím, že v Británii udělali novináři pokus. Vzali text nějakého Hitlerova projevu a nahradili výrazy židé a židovský, výrazy muslimský či imigrantůi. Text získal neuvěřitelné množství kladných reakcí. Myslím, že je to celkem jasný důkaz, že extrémní nacionalismus a nenávist s ním spojená není reakcí na nějaké objektivní ohrožení. Je to stejná iracionální nenávist jako v době nacistického Německa. Jen byl označen jiný nepřítel.

4 6
možnosti
AT

Mýlíte se, ne všem jsou nenásilí a touha po svobodě vrozené. Zhusta to bývá naopak. A s touto mentalitou je nutné počítat a být připravený se bránit. I násilím. Logicky.

P.S.: opravdu geniální řešení, do Evropy, dle vás prolezlé nenávisti nechat naráz přijít miliony lidí, kteří tu nenávist mají naprogramovanou v oficiálním náboženství a kultuře

22 1
možnosti
Foto

Sklon k násilí a nenávisti je odchylka od normálu. Nenávist se nedá naprogramovat. A žádné náboženství nemá v programu nabádání věřících k vraždění, krádežím, lhaní a podvádění. Každé náboženství je založeno na stanovení přísných morálních a mravních zásad, které by měl jeho vyznavač dodržovat. Morální zásady islámu jsou možná ještě přísnější než u jiných monoteistických náboženství. Rozhodně tam není schvalování vraždy nevinného člověka. To, že se najdou duševně postižení, kteří svou vlastní nenávist, chamtivost a touhu po moci, vydávají za naplňování boží vůle či jiné ideologie neříká nic o skutečných morálních zásadách na kterých jsou náboženství založena. Křesťané mají desatero a přesto je porušují. A to dokonce i ti, kteří by na dodržování těchto morálních pravidel měli dbát více než jiní.

0 2
možnosti
RB

Aha, takže ideologie je nenávist a nacisté taky nenáviděli, čili každý kdo kritizuje cokoli a Janotovi zo vadí, ten je nacista a nazdar. A naopak u muslimů žádný extremismus neexistuje, žádný jejich zločin nesouvisí s islámem a nesmíme je hlavně házet do jedboho pytle. Opravdu, žasnu a nevím, co víc napsat. Možná jen zeptat se Janoty, pod vlivem čeho toto plodí či zda nejde o ironii.

19 1
možnosti
Foto

Asi nebude náhoda, že teroristické útoky v Evropě mají na svědomí v Evropě narození islamisté. Jsou stejným produktem evropské ideologie nenávisti jako všichni domácí bolševici, fašisté a nacisté. Ať už v minulosti či v současnosti. Jsou to dvě strany jedné mince. Tato nenávist nemá nic společného s islámem, tedy s vírou více než 1,5 miliardy obyvatel této planety. Jo Cox to chápala.

1 4
možnosti

Píšete, že touha po svobodě, toleranci a nenásilí je každému člověku vrozená. Hezky se to čte, ale není to pravda. To by musela být vrozená i Čingischánovi, Hitlerovi, Francovi, Mussolinimu, Pinochetovi, Stalinovi, japonskému císaři Hirohitovi a jeho generálům, Abú Bakr Bagdádímu a ostatním islamistickým teroristům. Bohužel nebyla a není. Některým lidem je naopak vrozená patologická nenávist a touha po moci. A jiným zase strach. Bohužel... A mimochodem, všechna ta svinstva, která podle vás dala světu Evropa, se v té či oné podobě a míře zrodila už dávno před rozvojem evropské civilizace, ev. se rodila souběžně s ní i v Americe, Asii či Africe. Příliš zjednodušujete a nahráváte tak na smeč skutečným extremistům.

16 1
možnosti
Foto

I65v45a70n 78M68a52r74e24k

19. 6. 2016 9:28

Zavraždili ? ! Věřím,že časem se dozvíme, proč byla zavražděna ? ! 8-o

3 1
možnosti
ZB

Karma.Velice dobře napsáno.Nenávist je jako mor,který rozkládá společnost aniž si to spousta lidí,kteří se místo rozumu nechává ovládat emocemi,uvědomuje.Potom stačí aby přišel někdo,kdo s nenávistí a emocemi davu dokáže pracovat.Hitler byl v tomto směru genius.Genius zla a nenávisti,kterou dokázal v lidech přes vlastenecké řeči o ochraně národa a kultury probudit....

4 18
možnosti
MS

Takovou snůšku hloupostí jsem už dlouho nečetl!

45 2
možnosti
PV

P95a53v84e72l 50V42é82b25r

19. 6. 2016 9:22

To jste nečetl "Komunistický manifest"... (ale o nic jste nepřišel)

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.