Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J59a21n 67S89k67r11b89e67k

4. 6. 2016 23:17

Omyl. Islám neustrnul ve středověku, on tam teprve dospěl. Uvědomte si, že vznikl cca 600 let po křesťanství.

1 1
možnosti
JP

J52o46s79e69f 40P41o82t90r

28. 5. 2016 1:53

Pane autore, jste normální ? Jste normálně vzdělaný? Právě proto, že jste nevzdělaný, a zatížený zpátečnickými myšlenkami na smetiště dějin odvátého reálného socialismu nám předkládáte takové fantasmagorické představy vašeho pomýleného myšlení.

V první řadě si uvědomte, že člověk je agresívní tvor. Od nejstarších věků až k rozvinutým průmyslovým společnostem vede války, vyvražďování, násilí, Jediné co ho může ovlivnit , bohužel na obě strany je ideologie, náboženství. To může jeho agresivitu prohloubit, nebo omezit. To, že po dvou tisících letech působení křesťanství se člověk vyvražďuje, není vina křesťanství, ale agresivity člověka.

Ale přesto, křesťanská Evropa dosáhla dosáhla nejvyšší mety v historii lidské civilizace a v současné době celý svět přejímá dobrovolně, opakuji dobrovolně, její hodnoty. Jde o demokracii, vědu, umění na nejvyšší úrovni, průmyslovou výrobu. Tyto entity vznikly v křesťanské Evropě. V současné době existují dva státy, tvrdě protikřesťanské, ateistické, Kuba a KLDR. Co myslíte, jsou na špici společenského, politického, vědeckého .... vývoje, nebo jsou všem ostatním pro smích ?

Měl byste se poučit a nepsat podobné fantasmagorie.

2 2
možnosti
LJ

Autor ví , že píše bludy. Tuší, že v západní Evropě zvítězí islám a proto jde s proudem tak jako šel s proudem za socialismu.

3 1
možnosti
LJ

Z reakce Polického je jasné několik znaků: je antikřesťanský, je lhář, demagog, podporuje nekompatabilní islám, je demagog, je to neomarxista, rad by zničil naši evropskou civilizaci, nikdy nepřizná že se mýlí, a také rád cenzuruje na svém blogu kritické ohlasy.

3 3
možnosti
LJ

Jo ale díky Polickému je tady aspoň.sranda.

1 1
možnosti
BH

...kde v Bibli jste našel omluvu nebo výzvu k zabíjení nevěřících?

1 0
možnosti
KM

K26a36r70e43l 87M79a74s38e62k

27. 5. 2016 19:09

Nikdo nevraždí lidi, ať už věřící nebo nevěřící, jenom proto, že si přečetl nějakou knihu.

4 0
možnosti
JK

Co budete pane autore dělat s tím, že pan Kavka, který pokud vím studoval historii a teologii, některá vaše tvrzení prohlásil za vymyšlená?

1 1
možnosti
Foto

Kavka je v rozporu s Papežem, a mnohými dalšími co rovněž studovali teologii a na rozdíl od něj mají v církevní hiearchii vyšší posty. Je v rozporu i s mnohými co teologii učí či učili-např. pan Halík.

Kavka je fanatik, který posuzuje vše podle své nenávistné povahy a je to pokrytec, který posuzuje muslimy podle Mohameda či různých bitev, ale pokud se jedná o křes ́tanství zdůrazňuje, že se na věci před tisíci let nesmíme dívat dnešní optikou.

1 9
možnosti
Foto

Po přečtení vašeho článku jsem byl zvědav na komentáře a říkal jsem si, co se na tom, co jste napsal, dá zpochybnit. Osobně bych řekl, že nic a pouze by bylo asi dobré dodat, že výše uvedené neplatí jen pro křesťanství a Evropu, ale i pro řadu jiných kultur, civilizací a náboženství. Dá se také jistě říci, že je asi zbytečné zatěžovat současný stav hříchy minulosti a jeho lepší jen hodnotit aktuální stav. Ale dle principu "padni komu padni". Mnozí komentující s gustem hodnotí jiná náboženství na základě tisíc let starých událostí, a světe div se, v případě křesťanství je to uráží.Náboženství kopírují stav společnosti a stav společnosti ovlivňuje náboženství. Lidé jsou také jaksi náchylní k provádění vámi uvedených hrůz a nemám pocit, že by z toho nějaké etnikum vycházelo lépe než jiné.

6 2
možnosti
JR

J25a71r77a 62R15a53n79k

27. 5. 2016 17:51

Ve svete je na milion lidi, kteri urcite studovali religionistiku, osobne znam 4, NIKDE jinde neni tolik znalcu koranu, jako o nas. Mne skutecne nenapadlo ho cist a pokud jsem se proti nemu drive vyhrazovala a stale budu, vadi mi nejvice konvertite, pak nesmyslne noseni burky a v koupani v bazenech, kdyz znam kulturu sprchovani na vlastni oci. Ale je to opet nesmirny stud a nebo snad zakaz se pred nekym odhalit, coz nam je jaksi jedno, Na Druhe strane se nase zeny odhaluji v jejich zemi vice nez je nutno. Doba, kdy se budeme muset domluvit neni az tak daleko. Zalezi na vladach a imigracnich politikach, je jasne, ze nemohou zamestnat statisice svobodnych muzu a ze je budou muset nejakym zpusobem zaregistrovat, uz proto, ze je spousta deti, ktere ztratili pri ceste na mori rodice. Mezinarodni organizace hledaji stale, kazdou chvili vidim neco na tv.

Tech hloupych clanku od lidi, kteri zapominaji zit a cilem jejich zivota je poburat do boje.....svateho? Je prokazane, ze to jde, musi se vedet jak, mit zakony a netvorit ghetta. Zamyslete se uz konecne, kdo to vse zpusobil a proc pres 4 miliony lidi utekli pred hodnym Assadem, kteremu pomahal hodny Vladimir (ktery z nejakeho duvodu cekal;-)), co nelehlo popelem predtim, lehlo diky nasemu idolu ....i ty nemocnice.

0 0
možnosti
JR

J56a71n 28R65á54ž

27. 5. 2016 15:57

RvObrovská snůška demagogických argumentů zcela se míjejících s realitou dneška.

8 2
možnosti
MK

A navíc posuzovat historické události prizmatem dneška je neskutečná hloupost a z toho pramení další hlouposti. Ostatně článek autora je toho důkazem

6 1
možnosti
MK

Dočetl jsem to jen k tomu, že máte rád film "Království Nebeské" ..(nakonec jsme to dočetl cele :((( )...film, který má s historii a skutečností společného jen to, že se tam ukazuje bitva u Hattínu a je pravé jméno krále Jeruzaléma Balduina IV a Guye de Lusignan a jeho ženy Sibyly. Ovšem ukázat jako templáře Renauda de Châtillon byl opravdu opruz. Plus nemá smysl vše vyjmenovávat. Takže film možná hezký, ale co se týče historických skutečností je to naprostý paskvil. Možná bystě měl více nastudovat dějiny středověku a teologii a myšlení lidí té doby. Pak byste nepsal nesmysly a hlouposti. Ale u váš, stejně jako u některých dalších blogerů je normální, že píšete o něčem o čem nemáte ani potuchy. Ale pokud se chcete poučit, tak pro začátek vám doporučuji francouzskou historicko-kritickou školu Le Goffa

5 2
možnosti
Foto

Tady přece nejde vůbec o historickou přesnost. Je to film z hollywoodské produkce. Jde o myšlenky v tom filmu obsažené. Zabíjet nevěřící není vražda. To jsou skutečně slova papeže. Vždycky si na to vzpomenu, když některý křesťanský bojovník proti islámu argumentuje přikázání nezabiješ. Ale zaznělo toho více. Třeba věta jednoho z Johanitů, každý fanatik považuje své šílenství za tu jedinou pravou víru. Či oblíbenou mantru bojovníků kříže, bůh si to žádá, kterou používali pro ospravedlnění těch nejhorších a nejzbabělejších zločinů. Takový předchůdce jezuitského hesla, že účel světí prostředky. Či postesk jedné z postav, přijel jsem do svaté země, protože jsem myslel, že jde o víru, jenže tady jsem zjistil, že jde o půdu a majetek. Proto ten film mám rád. Jako každé dobré umění vám říká to, co už sám víte.

1 5
možnosti
OZ

Putin se dnes ve svém projevu na zasedání Skupiny strategické vize „Rusko a islámský svět“ přihlásil k přátelství a spojenectví se světem islámu.

„Teroristé a jejich stoupenci se stále snaží destabilizovat situaci, ale v Rusku nalezne islámský svět vždy spolehlivého přítele a spojence, vždy připraveného přijít na pomoc při řešení globálních výzev.“ Toto uvedl ruský prezident Vladimir Putin ve svém projevu na zasedání Skupiny strategické vize “Rusko a islámský svět”, které se teď konal v Kazani.

4 0
možnosti
JR
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.