Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Janoto, myslíte, že Islám je nositelem hodnot svobody, tolerance a rovnoprávnosti (nejen žen), jak to vidíme v Evropě? Ani v těch nejumírněnějších muslimských zemích tomu tak není. Chtěl byste, aby byla Evropa muslimská s veškerými jejich pravidly? Myslíte si, že časem nevyužijí své početní převahy a demokraticky nezavedou v Evropě svoje pravidla, místo našich "evropských hodnot"? Nehledě na to, jaká je pravděpodobnost, že se o to nepokusí ještě dříve silou.

Přinejmenším většina těch lidí sem nejde proto, že by chtěli žít náš způsob života, ani proto, že by jim např. v Turecku šlo o život. Proč sem jdou? Do cizí kultury? V západní Evropě vidíme dostatečně jasně, jak se "daří" integrace, jak se lidé vyznávající Islám chovají, jak se drží svých pravidel a snaží se je zavádět.

Naši kulturu neohrozí teroristé, ani kdyby jich bylo v řádu tisíců, protože je legitimní proti nim bojovat, ale miliony "běžných" muslimů, kteří časem i jen prostou početní převahou promění Evropu v islámskou.

Navíc, je velký rozdíl mezi chováním a vděčností lidí utíkajících např. před lety z Bosny a těmi současnými.

Podle průzkumů se přes 80 % Čechů obává Islámu. Myslíte, že všichni mají špatné informace, jsou tmáři a nacisté, nikomu nepomáhají...? Víte kolik % lidí přispívá na dobročinné účely, kolik % lidí odmítne dát dar při Tříkrálové sbírce? Sám odsuzujete bolševické kádrování, ale to, co jste napsal, zaslouží omluvu všem slušným, kteří se provinili jen tím, že nechtějí pohřbít naši kulturu a budoucnost svých dětí.

5 1
možnosti
Foto

Islám je jedno z velkých světových náboženství. Je stejným nositelem hodnot svobody, tolerance a rovnoprávnosti jako ostatní velká náboženství už existující v Evropě. Jako křesťanství, judaismus či hinduismus. Existují jisté univerzální hodnoty obsažené ve Všeobecné deklaraci lidských práv. Jedním ze základních lidských práv je právo svobodně vyznávat svou víru. Pokud toto právo platí pro vyznavače křesťanství, judaismu či hinduismu, je poněkud pokrytecké upírat toto základní lidské právo 1,5 miliardě muslimů. Věřící pro mne nejsou ohrožením univerzálních lidskýchhodnot. Skutečnýmohrožením jsou ti, kteří chtějí otevřeně porušovat základní lidská práva a svobody druhých. A to jsou právě tdd v České republice tzv.bojovníci proti islámu. Nikoliv muslimové.

0 0
možnosti

J90a47k37u75b 89M61a80c53h

22. 12. 2015 10:43

Musí být nádherný a povznášející pocit sedět doma v teple a psát s hřejivým pocitem humanismu a lásce ke všem. Je v tom maličký problém, většina z těch " všech " neví co je humanismus, neví co je láska k bližním, neznají a nejsou schopni pochopit Vaše vznešené ideály. Ale dobře znají náboženskou nenávist k bezvěrcům, mnozí vyrůstali v násilí a se zbraní v ruce. Lidský život nemá pro ně žádnou hodnotu. A vy jim napřahujete náruč

plnou lásky. Ale oni v tom vidí výraz slabosti a pokoření od budoucích otroků.( nakonec, že budeme jejich otroci vykřikovali i arabští studenti v Olomouci- ještě studují? ). Ve vlastní zkušenosti spočívá moudrost. Rád si vezmu den dovolené a nabízím Vám výlet do Duisburgu mezi víc jak 1 milion obyvatel tzv. integrované turecké komunity. Třeba by se Vám rozjasnilo a nasměřoval jste Váš humanismus k obraně svých " vlastních".

4 1
možnosti
Foto

Čeští neonacisté, rasisté, xenofobové nikdy nebyli "naši", ale možná, že jsou vaši. Muslimové mají právo na svou víru. Je to jedno ze základních lidských práv a svobod. Právo českých neonacistů porušovat základní lidské práva ostatních opravdu není pro mne tou "hodnotou"za kterou bych chtěl bojovat. To nechám vám a vám podobným. Ale vězte, že slušní lidé se svých práv nevzdají bez boje. Kdyby byla lidská právaza svobody tak nepodstatnou hodnotou asi bychom pořád žili v bolševické totalitě. Ale nežijeme.

0 0
možnosti

J92a78n 75R87á41ž

22. 12. 2015 9:52

Ad Jara Rank.

Pomáhat se má, ale racionálně a rozhodně ne těm, kdo přicházejí do Evropy za "lepším bydlem" v podobě holubů létajícím zadarmo do huby.

Co je to racionalní pomoc: Hledal jsem. až našel Nadaci, která na svůj provoz nepotřebuje z příspěvků a darů nic (do halíře jde všechno potřebným) na tu pravidelně prispívám nemalé částky, pro nadace založené celebritami nedám nic, bezdomovcům pomáhám tak, že zajedu k supermarketu, kde jich asi 20 živoří s konkrétní nabídkou 80Kč/ hod. (4,5CAD) za práce na zahradě, když mají psa, tak i stravu pro něj. Vždy se nejméně 3 zvednou. Jinak ode mne neuvidí korunu.

Zde jsem kolikrát napadán, že jsem rasista, protože flákající se Cikány bych nechal umřít hlady, ale když potřebují zednickou nebo výkopové práce, objednám si vždy partu Cikánů, jejichž "vajda" je nejtvrdší polír jakého jsem poznal, který dbá na kvalitu a nenechá je postávat bez práce. Těm velmi dobře zaplatím i pozvu na oběd s kafíčkem.

Prostě mám názor, že bez práce nejsou koláče a týká se to všech. Kdo pracuje má dostat zaplaceno a kdo ne, nic! Sociální dávky bych ve většině případů zrušil!

3 1
možnosti

Čím dál častěji mám dojem, že pan Janota prožívá svůj život zavřený doma, mezi stohy knih a nebo hledáním na internetu... protože jinak by nemohl být tak mimo :-) Jste doopravdy šílený melancholik, což se k chlapovi moc nehodí a dělá to z něj jen slabocha. Nechtěla bych mít vedle sebe takového sluníčkovsky melancholického partnera - to není opora pro život, ani pro nic jiného. Vezměte si květinku do ruky a běžte mávat na nádraží a s otevřenou náručí vítat, to vám sedí, ale realita je pro melancholiky něco, co nikdy nepochopí ;-D

6 3
možnosti

J32a97n 68R60á87ž

22. 12. 2015 8:20

Žijeme všichni živí tvorové na té hezké planetě. Žije tam lev i antilopa, buvol a krokodýl, vlk i srna, káně i myš., u nichž platí že rychlost a obratnost je klíčem k životu Žijí zde i potomci anglických protestantů a irských katolíků, jakož i španělských conquistadorů, kteří bez ohledu na lidské životy a utrpení státu tisíců původních obyvatel obou Amerik, šířili svou víru a životní styl a indiáni je vítali "chlebem a solí" či jejich nemocné léčili a dnes jsou v rezervacích.

Nepovažuji se za bezbranou antilopu, abych čekal až mne lev uloví a nechci skončit v rezervací jako americký indián jen proto, že jsme se arabským conquistadorům nebránili.

Prostě dávám na vědomí, že ode mne příslušníci invazivní ideologie Islámu nemohou čekat "chléb a sůl". Stejné doporučuji všem, kdo nechtějí žít s perspektivou strachu a v podrobení.

4 1
možnosti

taky si rád zaminusujete pane Janota...nepochopím Vás ...Vy napíšete odpověď a ještě minusujete ...to Vám zlepší ego...a nebo aby ste měl lepší pocit...ono kdo si Váš příspěvek přečte...tak si názor udělá a mínusování kritiků Vámi... jako autora ...ho jistě neovlivní...hezký den...a hezké svátky vánoční...všem...ZD...PS...co si o tom myslím napsal přesně pan Nádvorník pode mnou...;-);-);-)

3 1
možnosti

...obávám se že v tom máte zmatek....prohlásit všechyn dobrosery a ty další které jste ve svém seznam vyjmenoval za jedině slušné lidu ...a to jen na zákaldě toho že obdivujete činnost jedné neziskovyky...je

....1)...zavádějící...neb neziskovek je mraky...a ve většině případů pouze utrácejí prachy obdržené z našich daní...tedy z daní nás...dle vás neslušných....

....2)...urážející...na základě již výše uvedeného....neziskovky utrácejí peníze získané především z daní VŠECH daňových poplatníků...kteréžto privilegium jim ...paradoxně ...udělil námi všemi zvolený státní aparát

....a za 3)...lživé.....protože zdaleka ne všech dobroserských neziskovkách jsou slušní lidé....stejně jako vy použiji příklad jen jedné...takže napříkald...romea...je dnes dle mého názoru nejrasističtěji vystupující skupinou....jakou lze u nás potkat...a přesto inkasuje ze státního rozpočtu ročně miliony....o jejichž smysluplném použití by se...slovy klasika...nejspíše dalo s úspěchem pochybovat

8 2
možnosti

J60a17n 30R82á92ž

22. 12. 2015 8:43

Omyl. Padlo mi tam mínus a mělo být plus. Dnes mám jen mobil a tam se to stane.

0 0
možnosti

P59e55t65r 27J41í24l86e24k

22. 12. 2015 5:44

Viděl jsem práci Člověka v tísni, a snimi dalších stovek sluníčkářských dobrovolníků při povodních na Libercku, i jinde. Obětavá dřina v hnusných podmínkách, zadarmo, a ještě mnozí dovezli pomoc. Jsou dobře organizováni, pomohou postiženým i psychicky. Klobouk dolů před nimi.

1 0
možnosti

Na povodních nepomáhaly jen sluníčka a všechna čest všem, kteří se zapojily. Ale pomáhat islámu? To je úplně jiná kategorie a nedá se to srovnávat s povodněmi.

1 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.