Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

P19e33t68r 70J28a88r69o81š

9. 8. 2015 8:34

Rekl bych, ze to vidite zcela naopak. Prave tito hybatele pokroku jsou ti prizpusobivi - ti co vybocuji z neceho zaziteho a prijimaji nove - prizpusobuji se.

Naopak neprizpusobivi, opovrhuji vsim novym, jsou zpatecnicti. Zijou tak jak je to rodice naucili a nejsou ochotni prijimat nove trendy. Kdyby melo byt po jejich, tak stale jeste zijeme v tech jeskynich.

3 1
možnosti
PK

O to nejde ale autorovi opět unikl takový drobný detail - že téměř všichni které zmiňuje byli totální individuality (pokud by se například dnes objevil někdo kdo by se choval stejně jako ten "havlista" před 2000 lety tak skončí v blázinci s označením těžkého schizofrenika trpícího bludy)

Nechápu jak může někdo oslavovat ježíše a přitom se bránit jakémukoliv novému "prorokovi" kázajícímu kteréhokoliv nové náboženství... přece nemůže vědět že není lepší než křesťanství... oni křesťani prostě věří že to co jim přinesl jeden blázen je pravda a že to je to nejlepší... (a pro to byli v minulosti ochotní zabíjet) 

ostatně tomu věří i muslimové... (ti jsou pro to ochotní zabíjet teď)

To jsem odbočil - ve chvíli kdy je nepřizpůsobivá nějaká masa tak od toho žádný "pokrok" čekat nejde. Protože je právě ta masa která se vzájemně utvrzuje ve svých pravidlech.

Kdyby sem přicházeli jednotliví afričani kteří by byli atomizovaní tak by se snad dokázali nějak asimilovat a společnosti i k něčemu být... pokud jich přichází milion ročně, tak se nám sem pouze a jenom stěhuje afrika se systémem který v africe je.

0 2
možnosti
FS

Článek je výborný. Jen bych ještě doplnil, že slovo "nepřizpůsobivý" je dnes používáno v jiném sématickém významu. Vy, pane Janoto, mluvíte o lidech, kteří šli "proti proudu": Zřejmě byli pracovití, přemýšliví,  stáli si za svou pravdou, něco dělali, vymysleli a považovali to za tak závažné, že za svou pravdu dali život. Dnes je "nepřizpůsobivý" celkem jezdnoznačně definován jako člověk nemající zájem o práci a navíc obtěžující či parazitující z ostatní pracující většiny.

5 0
možnosti
Foto

Obávám se, že význam slova "nepřizpůsobiví" stále určují ti přizpůsobiví. A pro ně oba významy docela splývají. Jako ten dlouhovlasý, fousatý chlap co místo, aby se přizpůsobil a poctivě pracoval jako tesař, táhnul krajem, obklopil se svými učedníky a nechal se, parazit jeden, živit těmi pracovitými členy většiny. Také dopadl jak dopadl. Přizpůsobiví jej ukřižovali. Ale jeho myšlenky změnily svět.

2 1
možnosti
Foto

Hluboká úcta a karma za Váš skvělý článek, pane Janoto.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.