Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J83a76r80a 94R17a30n16k

10. 8. 2015 3:59

R^Karma, myslim, ze jsem rozumela.

1 0
možnosti

Všeobecně přijímané normy mohou platit jen jako a ve skutečnosti mohou platit jiné. Takže potom těžko barevný přizpůsobuje barvu kůže, nekorupčník dává úplatek atd.

0 0
možnosti

Ti, kteří se nepřizpůsobili  kmenu, společenství v užším či širším slova smyslu zpravidla nepřežili, když už se vrháte do historie. Lidstvo přežilo a vyvíjelo se na základě spolupráce, který vyžadovala se přizpůsobit :)

4 1
možnosti

Matematicky jakákoliv mutace je téměř vždy špatná, jen zcela výjimečně vede k progresi. Ale máte pravdu, že na tomto je založena evoluce/pokrok.

Ale asi nebudete doma skákat nadšením, až se Váš syn rozhodne být nepřizpůsobiví - bezdomovec, nějaká ta sekta, rozdá Váš majetek ...

2 1
možnosti

Já to beru i s tím zprofanovaným slovem "nepřizpůsobivý" a myslím, že chápu, proč jste ho použil. R^

2 0
možnosti

..... a takhle to dopadá, když věci nenazýváme pravým jménem ! ,- když korektně cikánské etnikum přejmenujem na "nepřizpůsobivé" a některé k temu zasáhne můza, pak sa možeme dočíst aj takovýchto úvah. Díky Bohu za to, že Kristus byl Žid,- .... a ti jsou , jak obecně známo, setsakra přizpůsobiví !

0 1
možnosti
Foto

Tenhle fakt přizpůsobivý nebyl. A nebyl by ani dnes.

0 0
možnosti

Kdybyste zvolil jiný pojem než "nepřizpůsobivý", pak bych se pod to podepsal. V dnešní době je ten pojem vztahován k lidem, kteří nejsou schopni a ochotni žít v souladu s většinovou společností. Freud, Einstein nebo Tomáš Akvinský se určitým způsobem vzepřeli většinovému názoru, ale nežili mimo většinovou společnost. Svět posouvají i srážejí extrémy, ale to neznamená, že být extrémem je pozitivní. Hitler, Stalin i Usáma byli také "nepřizpůsobiví"...

5 0
možnosti

P78e86t27r 25J48a26r46o26š

9. 8. 2015 10:43

Jenze bez tohoto pojmu, by tento clanek ztratil svoji pointu - totiz zrejme poukazat na pozitivni vyznam pojmu neprizpusobivy.

1 0
možnosti

Máte pravdu, že "Vývoj a pokrok lidské společnosti leží v rukou těch nepřizpůsobivých rebelů,...".  Jen jste zapomněl podotknout, že se to týká jen menšiny oněch rebelů. Větší část táhne táhne nevhodnými směry (takový už je přirozený výběr).

  A ještě poznámku: člověk je tvor smečkový. A ve smečce, má-li fungovat, může být jen jeden/jedna alfa samec/samice.  Problém je v případě lidské smečky, která velmi často zvolí do čela smečky někoho, kdo si na alfa samce jen hraje.

0 1
možnosti
Foto

Myslím, že za ty věky už lidstvo své živočišné pudy překonalo. Psychologie smečky či spíše stáda už funguje snad jen v davu. Ale i tam záleží na tom jak jsou členové davu přizpůsobiví.

0 0
možnosti

Historii psali "nepřizpůsobiví"?8-o Nepletete si nějak pojmy?;-D Ono jít proti proudu s nějakou vizí a neumět se přizpůsobit společenským normám není jedno a totéž....

5 1
možnosti
Foto

Tak společenskou normou před listopadem 1989 bylo chodit s mávátky do těch prvomájových průvodů a oslavovat vedoucí úlohu strany. Zaplať pán bůh, že se našli ti co se nechtěli už dále přizpůsobovat.

1 0
možnosti
Foto

Dovolil bych si upozornit na zjevnou chybu. V evolučním procesu (v čistě biologickém, lidském i sociologickém smyslu) vítězí přizpůsobiví. Nepřizpůsobivý jsou ale často velmi interesantní a svět svým způsobem ovlivňují . Nejsem si jen jistý, jestli to, co stoprocentně platí v umění, platí i ve obecně ve společnosti.

2 0
možnosti
Foto

Platí to. Tedy většinou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS