Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Nadrasa se trochu prošla pěšky do své země zaslíbené, jejíž byli občany. Co by chtěli dělat v cizině v Československu ?

Pochody smrti v réžii těch nevinných a stále hodných Němců to bylo jiné kafe. To by skončili hned za městem.

0 1
možnosti
RS

Pisete, ze byli bez viny. Znal jste je?  Pokud vim, hlasili se k Hitlerovi. To by snad stacilo. Tady pisete o vecech, o kterych jste si neco precetl.To co se tenkrat delo zaslouzi historickou analyzu a ne tendencni pamflet.

1 1
možnosti
Foto

Zvláště německé děti, včetně nemluvňat. To byli ti zločinci co se hlásili k Hitlerovi. S těmi si to vyřídila česká zbabělá, kolaborantská lůza! Inu, statečnost některých Čechů je proslulá. :-)

4 2
možnosti
MK

Máte stoprocentní pravdu. Avšak obávám se, že s tímto názorem se mezi většinu asi nezařadím. Žvásty Řezníků a jim podobných budiž toho důkazem.

0 1
možnosti
Foto

Přečetl jste si alespoň Nielsenovu zprávu?

1 0
možnosti
KV

K24a53r23e83l 76V55o92v62e62s

31. 5. 2015 18:33

Princip kolektivní viny do naší země vnesli Němci a to vyhlazením Lidic, Ležáků, Ploštiny, masovými popravami během stanného práva a bezuzdným vražděním během povstání českého lidu v květnu 1945. Také plánovité vyvražďování českých židů bylo prováděno na principu kolektivní viny. Němci na Příbramsku vraždili civilní obyvatele ještě 12.května 1945 a to včetně těhotné ženy.

Tím definitivně zničili možnost soužití Slovanů a Němců v Československu.

Němci mohou děkovat prezidentu Benešovi, že jim umožnil odchod do Říše jejímiž byli občany. Mohli se zde také pro ně zbudovat koncentrační tábory, kde by svou prací odčinili zločiny německého národa.

Je divné, že Němci dosud neuzavřeli s nikým mírovou smlouvu a to především z toho důvodu, aby nemuseli platit reparace.

Na to, že Němci v Evropě vyvraždili přes 30 milionů lidí, dopadli velmi dobře. Kdyby své zločiny prováděli na území USA, tak by z Německa zbyla jen atomová poušť.

2 3
možnosti
VV

Neco rozumneho se öd vas ocekavat neda.

0 1
možnosti
Foto

Je vám znám tento závěr vyšetřování:    "Policie České republiky. Krajský úřad vyšetřování v Brně, po obsáhlém řešení rozhodl oznámení Ludvíka Vaculíka odložit, ”neboť nejde o podezření z trestného činua není na místě vyřídit věc jinak. Z mnoha přijatých závěrů byly opětně zváženy poměry v táboře: ”Nikde není poznamenáno, ani u pamětníků, že by někdo z vedení tábora měl úmysl přivést účastníky k fyzické likvidaci." Šetření zločin genocidy neprokázalo

4 2
možnosti
Foto

Existují svědectví očitých svědků, např. olomouckého lékaře Loyky, které brněnský pochod smrti líčí poněkud méně děsivě. Takže je k nim také nutno přihlédnout.

3 2
možnosti
VV

Takze ti pohrbeni byli jen polomrtvi. Prekonavate se pane docente.

2 1
možnosti
JG

J42. 17G82r27o41h

31. 5. 2015 11:37

Pane autore příště než se začnete rozepisovat o pochodech smrti, tak se nejdříve vzdělejte v historii ČSR, pro začátek bych vám doporučil, aby jste prostudoval informace o jednotkách Stráže obrany státu (SOS). Tyto útvary vznikly v roce 1936 v počtu 31 praporů a chránily pohraničí, hlavně si zjistěte kolik jejich příslušníků padlo a kolik jich bylo při výkonů služby zraněno a to ještě nebyla válka. Pak můžete pokračovat až pochopíte, kde se vzala ta nenávist ke všem němcům.

5 3
možnosti
RH

Otázkou je, jestli lze schvalovat princip kolektivní viny. Je dost těžko obhajitelné, že bychom měli za nějaké zločiny připisoval lidem odpovědnost jen na základě toho, s jakou národností se narodili.

4 1
možnosti

Já sám jsem v takovýchto případech, které se udály na sklonku války a těsně po ní pro určitou pokoru a smíření, ale všichni tihleti dnešní moralisté, kteří události soudí ze svého gauče, bez pochopení kontextu s dobou, jsou k smíchu! Tenkrát Němci bohužel sklidili, co zaseli a nikdo se nemůže divit tehdejší nenávisti, která vůči nim po letech teroru a ponížení vypukla. Všichni dnešní moralisté, jděte se svými odsudky do háje!

6 4
možnosti
Foto

J67a91k32u78b 15R13o36t49h

31. 5. 2015 11:26

Emotivní, a v řadě případů předchozí kolaboraci zakrývající hromadné násilí na nevinných nelze nikdy omlouvat kontextem doby. Nikdy!;-€

4 0
možnosti
Foto

Nejen Brno, ale jsou i další místa, Ústí nad Labem, Postoloprty a tak by se dalo pokračovatR^

4 0
možnosti
DP

D85a21d90a21k 16P75e72t87r

31. 5. 2015 11:58

A vy se divíte? Pohledem dnešní doby ano, ale těch šest let okupace muselo zákonitě  zanechat stopy. K nepochopení?

3 2
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.