Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor má příliš jednoduché myšlení, neboť vidí osvobozování Evropy svobodnými státy-s koloniální minulostí, které utiskovaly obyvatelstvo svých kolonií tak, že dodnes nemají jakoukoliv infrastrukturu k solidnímu životu. Tyto "svobodné" státy, včetně největšího agresora na planetě USA se vždy zmocnily jejich přírodního bohatství a vytvářely si ráj na zemi. Stalin nejdříve navrhoval spojenectví se západními státy proti Německu, ale ti ji odmítli ze stejných důvodů protiruských argumentů, jako používají i dnes. Jenže nezapomeňme, že v té době ještě Německo netvořilo pro ně takové nebezpečí, jako zanedlouho ve válce! Proto Stalin neviděl jiné východisko, než Hitlerovi představit možné spojenectví, kterým by se Hitler uspokojil! Nikdo v té době nemohl vědět, kam Hitler spěje, ale budoucí spojenci v Jaltě měli správnou vizi, což mnozí z vás dosud nemáte!

1 1
možnosti

Možná nás neosvobodili, ale rozhodně nás zachránili od totálního vyhlazení, které Hitler plánoval.

2 4
možnosti
MK

M85i50l44a59n 67K27e23s69l

9. 5. 2015 7:01

Neni to pravda.Já nejsem nikoho.Mne osvobodila.Nevím zda jste v květnu 1945 žil,ale těch osvobozených bylo více.Problém je v tom,že každý si tu svobodu představuje trochu jinak. Jinak ten kdo prožil protektorát s návštěvami gestapa a jinak ten,co žije 70 let v míru.

2 5
možnosti
JK

Strýc zažil jak Mauthausen, tak Jáchymov.  A žádný rozdíl v tom neviděl.  Snad  jen v tom, že do Jáchymova ho poslali Češi. :-/

8 0
možnosti
KS

Nesmysly podobného formátu v opačném gardu nám před desítkami let vykládali soudruzi při povinném školení mužstva.Blbost je nesmrtelná. Potomci blbů již znovu hledají své uplatnění.Rv

4 7
možnosti
JK

Ano. Přesně tak to je. Žádná ideologie ani snaha měnit dějiny s touto skutečností nemůže nic udělat. Jak může přinést svobodu někdo, kdo ji nikdy nepoznal. Rusové jsou vůbec - i dnes - zvláštní národ. Mladí mávají symboly SSSR, portréty masových vrahů, kteří se podíleli na systematickém vyhlazování jejich vlastních předků. ;-(

12 2
možnosti
ZM

Že vám se líbí názor, se kterým přišel Klvaňa a který pár myslitelů začalo omílat, aby byli IN, vůbec, ale vůbec neznamená, že "přesně tak to je".

2 6
možnosti
AV

Vy jste se svým výpotkem kde se nevyjadřujete k svobodnym volbam a jejich vysledkum po valce akorát k politovani.Za totalitu se rozhodli Cesi a ne vojaci Ruske Armady.Jste hloupy nebo navedeny.?

4 8
možnosti
JK

Máte to nějaké popletené.  Češi se po válce nerozhodli pro totalitu, jen holt se někteří nechali zblbnout líbivými sliby komunistů.

4 0
možnosti
RP

Tak teď se ukažte vy troubové

Tady je jasně řečeno že žádná demarkační linie určena nebyla!!!

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/video/

čas po 14min.

Takže naši slavní spojenci se na nás vysr...i ;-D;-D

To ti antiruští pošukové obrečí

1 8
možnosti
JZ

Tak si to pustě ještě jednou, a celé ;-)

4 0
možnosti
Foto

Ještě něco, považuje-li někdo za legitimní vyvážet demokracii, pak musí samozřejmě přiznat legitimitu také vývozu diktatury. Každý vývaží a umí vyvážet pouze to, co umí lépe vyrobit, jak ten druhý.

A legitimitu tohoto typu vývozu posvětila Deklerace čtyř států o obecné bezpečnosti, podepsaná v Moskvě v říjnu 1943 ministry zahraničních věci na podnět americké delegace, která prosadila do mezinárodního práva zásadu čí noha vojáka kam vstoupí, toho království.

Takže si stěžujte pane Janoto u americké vlády.

5 11
možnosti
JV

Demokracie se nedá vyvážet. Plyne ze svobodného ducha národa. Diktatura plyne z otrockého ducha. Svobodu nikomu nevnutíte, ale kohokoli můžete zotročit. Obhajovat vývoz diktatury JAKOUKOLI deklarací mi ale připadá zvláštní.

7 1
možnosti

1000x KARMA !!!R^R^R^

Napsal jste to báječně, lépe bych to nevyjádřil. 

Tesat do kamene !!

:-)R^

14 2
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.