Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pokud se zaměsnancům nelíbí jejich mzda tak mají svobodu dát VÝPOVĚĎ.

Pokud je "zaměsnanec" nucen vykonávat práci za mzdu která se mu nelíbí je zaměsnanec otrokem.

Pokud je zaměsnanvatel nucen zaměsnanci vyplácet mzdu která se jemu nelíbí pak je otrokem zaměsnavatel.

Jediný stav v kterém budou skutečně svobodní všichni je stav kdy zákon nebude k ničemu nutit ani zaměsnance, ani zaměsnavatele. 

Ale cokoli jiného omezeování něčí svobody jenom proto aby někdo jiný dostal výhodu.

2 1
možnosti
Foto

Jsou někdy chvíle, kdy mě štve, že pod článkem není ANTIKARMA. Tato chvilka právě nastala!!! RvRvRv

11 1
možnosti
Foto

zaměstnanci žádný zisk netvoří, ten tvoří firma jako celek, obchodník prodá, thp technicky i administrativně připraví pro výrobu, dělník vyrobí, mistr zorganizuje, expedient zajistí dopravu a předání zákazníkovi a ředitel koordinuje celý ten cirkus, řídí investice a zastupuje firmu vůči externím subjektům. Majitelé tomu poskytnou nebankovní kapitál a po vyplacení zůčastněných jim náleží zbylý zisk, stejně jako bankovnímu kapitálu úrok. Zaměstnanec sám nevytvoří vůbec nic. Desetiletému dítěti to vysvětlit lze, proč vy to nezvládáte, je mi záhadou.;-)

13 1
možnosti
HH

Blbost. Pro vás obchodník,technik,mistr není zaměstnanec? Tož se vraťte do školy.

Co se týká majitele a bank, tak tam je právě ten zakopaný pes. Jejich podíl na vytvořené hodnotě celé firmy je neadekvátní a přivede tuto společnost(kapitalismus) do kytek.

1 2
možnosti
JK

Milý pane, nikdo přece ty zaměstnance nenutí nechat se vykořisťovat. Když řeknou těm zlotřilým podnikatelům rázné NE a půjdou si místo toho okopávat svou zahrádku, anebo si založí konkurenční podnik, kde se budou o zisk dělit spravedlivě, pak zůstane těm neřádům podnikatelským jen žebrácká hůl. A dobře jim tak, že jo. Takže jděte a přesvědčte ty chudáky vykořisťované, aby hromadně podali výpověď a ukázali vykořisťovatelům záda.

10 1
možnosti
Foto

a mohli by i rozhodovat kolektivně....žádný nenáviděný managementR^;-)

5 1
možnosti
PM

Soudruhu inženýre, proč si s Vašimi dalšími soudruhy nezaložíte nějakou svojí firmu?

6 1
možnosti
MK

:-) Také mi to je záhadou

3 1
možnosti
Foto

Váš článek je odpudivým nepochopením principů ekonomie, pane inženýre, když si na ten titul tak potrpíte. Jen doufám, že nesedíte na Ministerstvu financí. A skoro se bojím, že ano.

4 1
možnosti
MK

Vaše nenávist k zaměstnavatelům již hraničí s duševní poruchou. Pracuji jako zaměstnanec a rozhodně se necítím být zaměstnavatelem vykořisťován. Náš ředitel a majitel v jedné osobě je člověk, kterého si lidé ve firmě váží, stejně tak jako on si váží svých zaměstnanců. Tito zaměstnanci rozhodně nejsou ani líní, ani nevděční a už vůbec ne nevzdělaní.

A nyní k tomu zisku. Musíte si uvědomit, že zaměstnanec prodává svou práci za předem dohodnutou mzdu, která není přímo závislá na zisku firmy. Zaměstnanci náleží mzda, majiteli zisk (anebo případně musí hradit ztrátu). Tak to prostě je a nic s tím nenaděláte. Pokud chcete zisk a ne mzdu, pak Vám nezbývá, než se stát zaměstnavatelem. Brání Vám v tom něco? A pokud se zaměstnavatelem nestanete, nějaký zisk Vás nemusí zajímat. Není totiž Váš.

Kromě toho se nemohu nezmínit o tom, že mi velmi vadí vykořisťování od státu, kterému pod hrozbou násilí musím odevzdávat cca 60% svých příjmů. To mi opravdu vadí velmi moc.

9 1
možnosti
MK

Pane Janoto, když už umíte dát minus, dokázal byste reagovat i argumentačně?

3 1
možnosti
Foto

Pane autore, dehonestuji vás tím, že vás zařadím do středního rodu. Ale tomu těžko porozumíte.

4 1
možnosti
Foto

Neomarxist, zdá se. 

Zapomněl jste dodat, že dělníci mají právo na práci a na veškerou nadhodnotu. Zkusil jste někdy studovat ekonomii, nebo vůbec ekonomické školy? Tak ubohý článek a tak neznalé postoje jsem už dávno nečetl.

I ten lord Keynes, jakkoliv pomýlený, nesahá tomu výpotku ani po kramfleky.

Drtivou většinu zisků, vytvořených prací zaměstnanců, požírá dnes socializující stát. Ten jistý zbytek odtéká k nadnárodním monopolům.

Vůbec se neorientujete a blbě plácáte.

5 1
možnosti
JP

a vy byste jiste ten jejich majetek dokazal vyuzit "lepe" a "spolecensky prospesneji", neli liz pravda ... ale nezoufejte, podobnou nemoci trpi vetsina levicoidu, a dokoncese takovato kleptomanie da i lecit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.