Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P88a73v29e59l 88K79u81r82a43l

4. 11. 2013 14:01

Pane Janoto mílíte se. Podle našeho zákona je pro vstup do Parlamentu nutné aby strana dostala 5 procent hlasů.

Pokud by kupříkladu v letošních volbách dostali všechny strany stejně hlasů pak by se dostali na úroveň 4,7 procenta. A dle zákona by se Parlamentu nedostal vůbec nikdo.

Jakékoli jeho ustavení v takovou chvíli by bylo zcela neústavní. Takže možnost jak dosáhnout toho že tu nebude vládnout nikdo a zcela podle práva tady existuje.

Krom toho kupříkladu ANO bylo voleno především pro sliby (znám dost jeho voličů) že za žádných okolností nepůjde do vlády s ODS, TOPkou, ČSSD a komunisty. Pokud do vlády půjde tak příští volby prohraje. Voliči ho zvolili právě proto aby zabránila jak "pravici" tak "levici" v rozšiřování svého vlivu a v prosazování svých programů. /ze stejného důvodu dostaly malé strany v součtu dalších 12 procent.../ Reálně tu 1/3 voličů vládu těch co už tu vládli nechtějí, a dle volebních výsledků i za cenu že tu žádná vláda nebude.

A jak jste již zmínil, ještě je tu 40 procent populace kterému je úplně jedno kdo a nebo jestli vůbec někdo tady vládne... tzn ve výsledku je v podstatě proti existenci současného typu vlády 60 procent populace.

0 1
možnosti
Foto

Pravděpodobnost, že ze 24 politických stran a hnutí, které kandidují, ani jedná strana nepřekročí 5% odevzdaných hlasů je asi 10x vyšší než výhra první ceny ve sportce. Navíc pokud by nevznikla žádná sněmovna, zákonodárný parlament má druhou komoru, která přebírá pravomoci sněmovny. Senátor je volen čistým většinovým způsobem. Prostou většinou třeba i jednoho hlasu sebe samotného. Tam žádná klauzule není. Takže vláda musí existovat, skoro by se dalo říct bez příspěvku voličů. Kromě senátu je tu ještě prezident, který podle ústavy může jmenovat premiérem prakticky kohokoliv. Babiš je populista, který jen vystřídal některé bývalé strany typu OH, ODA, US, ZELENÍ, TOP, VV a další. Když skončí ANO objeví se jiný populistický či podnikatelský projekt.Jak říkám vláda tu bude vždy. Nelze aby existoval stát bez moci výkonné, zákonodárné či soudní. Existuje spousta pojistek, aby tomu tak bylo. Rusnokova vláda může v podstatě vládnout na věčně časy. A to je z velké části složená z politiků strany, která získala pouhé 1,5% hlasů! Voliči mnohou vesele volit proti, ale nic se tím nezmění. Dokud nezačnou volit pro!

0 0
možnosti
Foto

Jednoduchá odpověď. Souhlasím s pořekadlem Kdyby volby mohly něco změnit... Místní půtky nemohou ohrozit nadnárodní korporace. Lidé to ví a k volbám nechodí anebo k nim chodí ze sportu jako na Spartu anebo jdou alespoň rušit poplatky pro doktory, když už nic, anebo podnikatel to jde zkusit s degresívní daní... Útěk do soukromých světů je logickým důsledkem.

0 1
možnosti
PK

P32a92v10e41l 72K78u58r86a32l

4. 11. 2013 14:47

http://starcitizen.wikia.com/wiki/United_Empire_of_Earth co dělat když je koncept takovéhohle státu pro mne podstatně sympatičtější než to s čím se trápíme tady.

A skutečně imperialistický plán tu nemá nikdo. Po výplatě si budu muset nějakou gamepackage koupit :D holt 290 dollarů momentálně sice mám po ruce ale jen kvůli služební cestě do USA a v neutratitelných 100 dollarovkách.;-D

0 0
možnosti
Foto

"Politikům je srdečně jedno kolik voličů k volbám přijde."

To zase tak pravda není, protože dostávají tuším třicet korun za hlas.

0 0
možnosti
Foto

Dnes už dostávají stovku na hlas. Když ze státního rozpočtu nedostanou peníze za hlasy, vyberou si je jinak!

0 0
možnosti
AT

Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zrušili. Všechno je dopředu domluvené, když se tam náhodou dostane někdo kdo netančí jak pískají je vyštěkán ze smečky- viz.pan Čunek...

1 1
možnosti
Foto

Volby zrušil Lenin, Stalin, Mussolini, Hitler, Franco, Salazar, Gottwald, Castro, Pinochet a mnoho dalších! Proč? Když nemohly nic změnit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.