Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L92e27o 57W79o38l68f

1. 9. 2013 23:13

Spravedlivá nenávist?  To je samozřejmě Nonsens.

1 1
možnosti

V článku máte dvě zásadní logické chyby v uvažování:

1.  Pokud má soused nové auto, většina Čechů (na rozdíl třeba od Němců, Britů či Američanů) se nebude snažit vydělat si na podobné, ale daleko víc energie dá - právě v rámci závisti - do toho, aby o to auto přišel nebo aby o něm rozšíři pomluvu, jak si na něj nakradl.

2. Jakákoliv nenávist JE negativní a velice škodlivá, a to hned třikrát - za prvé pro nenávidějícího člověka, na jehož psychiku má negativní vliv a může vést až k duševní poruše či zločinnému chování, za druhé pro toho, na koho nenávist směřuje a za třetí na společnost jako takovou, na společenské klima, kdy nenávist nahrává nástupu totality

2 1
možnosti

Nenávist je, i když si ji zdůvodníte jakkoliv, stále negativní emoce, která ubližuje nejvíc tomu, kdo ji pociťuje. Ani matka-samoživitelka nemusí mít jako jediné východisko pocity negace a zlobu na nespravedlnost, ale snažit se, aby se její situace zlepšila. Nebylo by snad rozumnější, kdybychom místo hledání ospravedlnění nad tím negativním pomáhali hledat pozitivní východiska, v tomto případě například jak pomoci matce k lepšímu vzdělání a následovně uplatnění?

3 2
možnosti
Foto

Já nevím. Asi chápu o čem píšete. Ale nenávist chápu jako něco trvalejšího, dlouhodobýho, destruktivního. Spíš je tam popis spravedlivýho vzteku:)

2 0
možnosti

Spravedlivá nenávist vůči třídnímu nepříteli. To jste chtěl přeci napsat, ne? Proti státnímu úředníkovi přeci nenávist cítit nemůžete, vždyť si jej "dobrovolně" platíte ze svých daní, aby měl kdo přerozdělovat a určovat, co je správné.

2 2
možnosti
Foto

Všechny velké majetky jsou v podstatě produktem zlodějny. Když někdo půjčuje peníze na 200 % úrok, je to lichva. Když někdo prodává s 200% marží je to obchod. Když někdo krade, je to zlodějna. Když si poslanci vytvoří super podmínky pro FVE a potom s nimi zaplevelí lány, je to podnikání. To bychom museli všechny bohaté nenávidět a zakyselovat si negativními emocemi tělo. Já zastávám názor, kdo chce kam, pomozme mu tam.

1 3
možnosti

Absolutní souhlas!To o české závisti šíří právě ti v pozicích zlodějů!:-)[>-]

1 0
možnosti

Socialismus je jen způsob, jak pomocí lží vytvořit iluzi, že děláte něco pro chudé lidi, abyste se pomocí hlasů těchto obelhaných dostal k lizu. Nezdá se, že by socialisté někdy nějak zásadně pomohli chudým. V podstatě se jejich životní úroveň nemění, ať již tam sedí levice nebo pravice.

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS