Rekvalifikace strážníka Cruchota

Tak nám politici z Cannes zakázali burkini. Některé ženy místo toho, aby toho na pláži hodně ukázaly, zlovolně si nechávají to nejlepší pro sebe. A to je nekulturní, nefrancouzské, odporující evropským hodnotám. 

Pan starosta to vzal hákem. Je třeba takovému chování zkrátka učinit konec. Volby se blíží a každý hlas je dobrý. Voličům se to nelíbí, tak to zkrátka zakážeme. Uděláme z toho zákon a zákony je třeba dodržovat. A kdo bude na dodržování zákazu pana starosty dohlížet? Samozřejmě hrdinní ochránci zákona. Proto bylo vhodné obrátit se na ty nejpovolanější. A kdo je lepší než světově proslulá jednotka četníků z nedalekého Saint Tropez? V čele s bojovníkem za důsledné dodržování zákona. Ano, je načase povolat znovu do služby strážníka Cruchota.

 

Jen se nám populární četník ze Saint Tropez musí rekvalifikovat. Důmyslné pronásledování slunících se nudistů, kteří se vzpírají zákonům a nařízení už není populární. Dnes je třeba potírat zcela jiné nepravosti a nemravnosti. Dnes je třeba naopak pronásledovat ženy, které se na pláž nesvlékají, ale naopak až příliš moc se oblékají. Zatímco v dobách mládí statečného strážníka bylo nemravné se na pláži zcela svléknout, nyní čas pokročil. Ve 21.století je třeba důrazně potírat ty, kteří se na pláži oblékají. Místo zatýkání nudistů se nám musí dobrý strážník rekvalifikovat na zatýkání a trestání žen v burkinách. Což myslím nebude žádný problém. Vymyslet blbost dokáže dnešní politik stejně dobře jako politik před padesáti lety. A najít někoho odhodlaného, kdo bude dohlížet na praktické dodržování kravin z dílny lokálních politiků není nijak těžké.  

 

Stále mezi námi žije množství lidí s inteligenční úrovní starosty z Cannes. A stále mezi námi žije také dost strážníků Cruchotů ochotných naplňovat vize těchto politických myslitelů a stratégů. V každé době se najde nějaký ten bolševik, který rád zakazuje. A v každé době se najde nějaký ten fízl, který se umí přizpůsobit a s fanatismem sobě vlastním tvrdě zasáhnout proti těm, kteří zákazy porušují. Rekvalifikace strážníka Cruchota nebude nikdy příliš obtížná ani nijak dlouhá. 

 

Autor: Jaroslav Janota | středa 17.8.2016 22:28 | karma článku: 18,85 | přečteno: 832x