Je Kavka jen obyčejný lhář?

Už v nadpisu svého blogu, "Odmítáš islám? Jsi podle blogera Janoty nacista!", se dopouští celkem průhledné a snadno vyvratitelné lži. Nikdy jsem nic takového nenapsal. Je to trapná a sprostá lež. 

Ovšem Kavka se za ni zjevně nijak nestydí. Proč by měl? Cituje můj blog, kde se nikde slovo islám, odmítání islámu, či dokonce přirovnání nějaké skupiny lidí k nacistům, neobjevuje. Prostě tam tyto slova a slovní spojení nejsou. Nejen v citovaných pasážích. Tato slova se nevyskytují v celém mém blogu. Kavka, tak nepokrytě a sprostě lže. Nemá ovšem cenu to tomuto blogerovi vysvětlovat. Lhaní je patrně jeho přirozeností. On v tom textu to přirovnání těch, co odmítají islám k nacistům z mé strany zkrátka jasně vidí. A nikdo mu nevymluví, že tomu tak není. Jenže ani fakt, že ten můj blog nazvaný "Uprchlíci vítejte!", zkrátka nebyl o islámu a ani o bývalých nacistech či současných neonacistech, pro tohoto tvora zjevně nic neznamená. On si zkrátka vytvořil svou pravdu a tu bude s fanatickým odhodláním bránit proti všem. Tedy i proti všemu rozumu, rozumným argumentům a elementární logice.  

 

Uvažoval jsem zda má nějaký smysl věnovat svůj čas tvorbě jednoho průměrného lháře. Ale byl jsem napaden a tak se zkrátka budu bránit. Kavka a jeho lži jsou totiž smutným dokladem současné nemocné doby. Takový fanatický a dogmatický přístup k vlastní pravdě. Či lépe řečeno k vlastní lži, kterou za pravdu dotyčný považuje, je dnes více obvyklé než by bylo zdrávo. Když se duševně normální člověk dopustí lži a je z ní usvědčen, tak by se měl samozřejmě omluvit a alespoň málo se zastydět. Bohužel Kavka patří zjevně do té v současnosti početné skupiny lhářů s hroší kůží. Jako Miloš Zeman a jeho lež o článku Ferdinanda Peroutky. Či lhaní hejtman Haška o povolební schůzce v Lánech či o své fiktivní tiskové mluvčí. Jaká je odpověď takového typu lhářů? Vždyť je to normální. Ti druzí přece také lžou, tak proč bych nemohl já? A nebo zvolí jako Zeman známý citát připisovaný říšskému ministru a mistru propagandy Josephu Goeblesovi. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou! Jenže ani tisíckrát opakovaná lež se pravdou nestane. Ať to různí Kavkové zkouší, jak dlouho chtějí.  

 

Lze k tomuto sprostému lháři cítit zlobu? Jistě. Ale já ji necítím. Rozhodně s tímto podivným typem osoby necítím ani žádný soucit. To co udělal se příčí nejen slušnému vychování, kterého se mu zjevně nedostalo, ale všem civilizovaným normám chování. K takovým lidem může slušný člověk jako já, cítit pouze hluboké opovržení a pohrdání. A přesně to také cítím. Je mi ovšem hluboce líto, že takoví lidé mezi námi nejen existují, ale mohou beztrestně šířit svou nenávist, zlobu a jedovatou žluč, a veřejně jí otravovat ovzduší v této zemi. 

Autor: Jaroslav Janota | neděle 14.8.2016 23:06 | karma článku: 17,88 | přečteno: 489x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57

Jaroslav Janota

A na zemi pokoj lidem dobré vůle

24.12.2016 v 1:19 | Karma: 17,80

Jaroslav Janota

Demokracie v ohrožení

30.10.2016 v 17:00 | Karma: 30,60

Jaroslav Janota

Jen pár slov paní Věry

2.9.2016 v 16:02 | Karma: 22,54

Jaroslav Janota

Newspeak politicky nekorektních

28.8.2016 v 18:48 | Karma: 17,57
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.