Jaroslav Janota

Kdo je pátá kolona islamistů v Evropě?

25. 07. 2016 23:43:54
Někomu to sice může znít velmi paradoxně, ale ve skutečnosti jsou to všichni tzv.bojovníci proti islámu či islamizaci Evropy. Oni jsou ideově nejblíže extremistům z řad radikálních Islamistů. Nejen stylem vyjadřování a myšlení.
Každý terorismus má své cíle. Cílem teroristů z IRA bylo sjednocení Irska. Cílem palestinského terorismu zničení Izraele či vznik vlastního státu v původních hranicích z roku 1948. Cílem teroristů z ETA bylo obnovení nezávislé Baskické republiky, ne nutně přímo v hranicích z roku 1936. Cílem levicových teroristů z Rudých brigád či německé Frakce Rudé Armády byla demontáž kapitalistického systému. Prakticky totéž se týká teroristů z řad anarchistů. Nabízí se tedy otázka co je cílem teroristů z řad Islamistů? Je to celkem prosté. Cílem je sjednocení muslimů pod vlajkou Islámského státu a jejich dosti zvrácené verzi Islámu či něčemu co se nepatrně islámu podobá. Jak tohoto cíle dosáhnout? Teroristické útoky v Evropě nejsou zaměřeny proti evropským vládám, proti vojenským či strategickým cílům. To je totiž komplikované a tzv.tvrdé cíle není, pro bezpečnostní složky Evropských zemí, až tak složité ubránit. Cílem teroru Islamistů jsou měkké cíle. Tedy shromáždění osob a individuální terorismus proti náhodným členům společnosti. To je velice snadné, nejsou k tomu třeba žádné velké prostředky, žádné velké plánování a má to devastující účinek na morálku nepřítele.

Jediným cílem teroristů je vyvolat chaos, masovou hysterii a očekávanou protireakci. To není v Evropě nic těžkého. Evropská soukromá média potřebují sledovanost. Každá taková událost, i když její skutečný význam je naprosto marginální, má obrovskou publicitu. A zadarmo. Islámský stát to nestojí ani jeden eurocent. Vytváření veřejné hysterie je skvělý prostředek jak rozložit Evropu zevnitř. A nejlépe k tomu pomáhá existence páté kolony Islamistů. Nejrůznější evropští bojovníci proti islámu či islamizaci Evropy jsou těmi nejlepšími spojenci teroristů z řad islamistů. Protože jejich útoky nejsou mířeny na skutečné teroristy a jejich zázemí. To by totiž sice bylo logické, ale například politikům, kteří se soustředí na hlasy hysterických voličů by to žádný velký zisk nepřineslo. Zvláště v zemích, kde žádný teroristický útok zatím nepřišel. Jejich útoky míří na islám. Tedy víru více než 1,5 miliardy lidí na této planetě. Jaký smysl má útočit na náboženskou víru každého pátého obyvatele našeho světa? Žádnou. Islám samozřejmě nemá s terorismem vůbec nic společného. Ale je to zajímavé zjednodušení. A přiznejme si, že voliči z cílové skupiny populistických politiků, kteří touží po větším podílu na politické moci, nejsou lidé schopní příliš složitých úvah. Ani motivace těch politiků není nijak složitá. S vyšším podílem politické moci přichází i jejich vlastní ekonomický profit. Když islamisté provedou svůj útok mohou se stoprocentně spolehnout na podporu svých ideových souputníků z řad bojovníků proti islámu. Jejich hysterické a nenávistné útoky na nevinné vyznavače skutečného islámu, kteří samozřejmě nemají s teroristy nic společného, povedou dříve či později k radikalizaci některých muslimů, kteří mají tendence takové atmosféře nenávisti snadno podlehnout.

Výroky o tom, že je třeba evropské muslimy odstranit z Evropy až příliš připomínají nedávnou historii a snahu o odstranění evropských židů. Ty před téměř totálním vyhlazením ze strany "kulturních" Evropanů, nezachránilo ani to, že jejich předkové žili v Evropě celá staletí. Muslimové tvoří asi 5% obyvatel EU a také Evropy jako celku. To je poměrně významná menšina. Každý dvacátý občan EU je muslim. Většina z nich žije v zemích EU několik desetiletí. Je to početně silnější menšina, než byli evropští židé před druhou světovou válkou. Často se hovoří o tom, že muslimové se odmítají integrovat do evropské společnosti. Není to pravda. Totéž tvrdili nacisté v celé Evropě o populaci evropských židů. A tvrdí to konec konců dodnes. Ona totiž evropská společnost není příliš homogenní. A muslimové se skutečně příliš nechtějí integrovat do té části společnosti jejichž společným jmenovatelem je zjevný rasismus, xenofobie a předsudky. Ani to není dost dobře možné.

Paranoidní a hysterické reakce "dobrých" Evropanů na teroristické útoky Islamistů jsou tak ta nejlepší voda na mlýn těchto teroristů. Označit za příčinu útoku myšlenky druhého nejpočetnějšího náboženství na této planetě je skvělý způsob, jak pomoci extremistům získávat nové rekruty. Známé výroky typu mrtvý muslim je dobrý muslim, každý terorista je muslim, až se dostaneme k moci, nameleme muslimy do masokostní moučky, postavíme pro ně koncentrační tábory, pomáhají radikalizaci zejména mladých muslimů lépe než náborové videa Islámského státu. Čím více radikálů, tím více dalších útoků. A tím více další hysterie. Výborným prostředkem pro posílení skutečných teroristů jsou útoky na cizince s kterými se v poslední době roztrhl pytel. Islamisté opravdu nejsou rádi, když jim potencionální vojáci odchází do Evropy. Potřebují pro své potřeby lidi zbídačené, bez naděje na budoucnost. A tito lidé najednou dostávají novou šanci v Evropě. To nemohou potřebovat. Ještě, že na jejich pátou kolonu je v tomto směru spolehnutí. Hysterie zaměřená proti uprchlíkům už nese své ovoce.

Islamisté a bojovníci proti islámu mají společné nepřátele. Evropský humanismus, lidská práva a svobody. Ty je podle obou táborů třeba omezit či úplně zničit. A společnými silami by toho skutečně mohli dosáhnout. Jejich prostředky jsou stejné. Masová hysterie, vytváření atmosféry strachu a nedůvěry, šíření nenávisti. V tom jsou oba spojenecké tábory teroristů, jak z řad islamistů, tak z řad ochránců Evropy před nebezpečím islámu, opravdu dobří. Je celkem jedno jak dosáhnou Islamisté svého cíle, tedy likvidace lidských práv a svobod obyvatel Evropy. Když se jim to nepodaří přímou intervencí, vždy se ještě mohou spolehnout na svou pátou kolonu. Bojovníky proti islámu. Ti už to dotáhnout do konce. Když už lidská práva a svobody nezničí teror extremistů z řad ISIS, tak to zvládnou jejich ideoví spojenci z řad Bojovníků proti Islámu. Kteří občany této části světa připraví o jejich práva a svobody. Když přesvědčí dost lidí o tom, že je to vlastně pro jejich bezpečnost.
Autor: Jaroslav Janota | karma: 22.22 | přečteno: 1382 ×
Poslední články autora