Jaroslav Janota

Kraji vládnou komunisti

19. 07. 2016 18:08:58
Změníte to? Dovolil jsem citovat předvolební heslo strany TOP 09 do krajských voleb ve Zlínském kraji. Samozřejmě nic proti antikomunismu.
Když chybí smysluplný program a nedostává se skutečných témat, ještě pořád zbývá možnost mobilizovat proti komunistickému nebezpečí. Případně rovnou vyrazit po Renčovsku po modré ve stopách Indiana Jonese. Je to populární a na rozdíl od dob bolševismu, který skončil před 26 lety je to také dostatečně bezpečné. To se to protestuje proti komunistům, když už za to nic nehrozí. Ale je dobré, že si TOP 09 a její lídr Vlastislav Navrátil všimli, že ve Zlínském kraji v posledních čtyřech letech vládli komunisté. A nejen ve Zlínském kraji. Komunisté byli součástí vládnoucí koalice také ve Středočeském, Královéhradeckém, Plzeňském, Jihočeském, Olomouckém, Moravskoslezském, Karlovarském a Ústeckém kraji. V posledních dvou krajích dokonce jako vítězná strana krajských voleb. V kraji Vysočina umožnili komunisté svou tichou podporou vládu ČSSD. Možná by tedy bylo lépe vyjmenovat kraje ve kterých v posledních čtyřech letech komunisté nevládli. Kromě pravicové bašty Prahy, to bylo ještě v Libereckém, Jihomoravském a Pardubickém kraji.

Proč si vlastně voliči v naprosté většině českých a moravských krajů zvolili komunisty? No jedna teorie říká, že voliči měli zkrátka dost politiky asociální Nečasovy a Schwarzenbergovy vlády. Tedy vlády ODS a TOP 09. Chápu, že tato teorie se asi panu Navrátilovi z TOP 09 nelíbí. Inu, slovy klasika, může se mu nelíbit, může s ní nesouhlasit, může proti ní i protestovat, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat. Ona žádná jiná teorie není. Co vlastně způsobilo, že voliči se vydali k volbám a 26 let po konci bolševismu zvolili do čela krajů komunisty? Zase to není nic složitého. Asociální politika vlády ODS a TOP 09. Kalouskovo utahování opasků, Drábkovy nucené práce a ochromení úřadů práce, Hegerovy Lurdy, které uzdravovaly invalidní důchodce a posílaly je do práce, plošné snižování platů policistům a hasičům, zmrazení minimální mzdy a valorizace důchodů, zdravotnické poplatky, zvyšování státního dluhu, zvyšování daně z přidané hodnoty, velkorysý dar církvím z kapes daňových poplatníků, to vše o mnoho dalšího přispělo k mimořádnému úspěchu komunistů v krajích.

K tomu vláda hned dvakrát porušila českou Ústavu za dozoru morálního vzoru Schwarzenberga z pozice jejího místopředsedy. Kromě toho se podstatné zvýšil počet lidí pod hranicí příjmové chudoby a těsně nad ní. Spolu s hospodářským poklesem a zvyšováním nezaměstnanosti dosáhla vláda české pravice toho, že lidé začali s láskou vzpomínat na dobu bolševismu a u voleb volili komunisty. O těch totiž zcela bezpečně věděli, že za posledních 26 let byla jejich strana tou jedinou, která se neúčastnila hromadného rozkrádání této země. Ať se to někomu líbí nebo ne Komunistická strana je normalní součástí politické scény demokratické České republiky už 26 let. 3 roky v rámci federace a 23 let její samostatnosti. V roce 1990 se říkalo jen je nechte, jejich voliči jsou staří a až sejdou věkem zmizí i tato strana. Velký omyl. Podpora komunistů se stále více zvyšuje. Nemůže za to jejich skvělá politická práce. Může za to neschopnost a arogance některých tzv.demokratických stran vůči potřebám většiny obyvatel této země. Komunisté tak mohou vsadit na jistotu danou heslem, kdo nic nedělá, také nic nezkazí. Ale to by nestačilo.

Komunistická strana je od roku 1990 součástí politického prostředí v tisících obcích a městech. I když se počet jejich členů stále snižuje, pořád je to nejpočetnější strana na české politické scéně. Její členové se aktivně účastní práce v zastupitelstvích obcí a měst. A mají dobré výsledky. I to přispělo k jejich úspěchu v krajských volbách. Ani jejich krajské angažmá žádný průšvih nepřineslo. Naopak. Byli velmi úspěšní. Takže i když vím, že na otázku by se nemělo odpovídat otázkou, napadá mne jediná odpověď voličů na otázku TOP 09 z jejich plakátů. V kraji vládnou komunisti. Změníte to? Z jakého důvodu bychom to měli vlastně měnit?
Autor: Jaroslav Janota | karma: 32.65 | přečteno: 2777 ×
Poslední články autora