Chtěli byste k Chovancovi na návštěvu?

3. 10. 2015 2:31:03
Pan ministr vnitra Chovanec se na adresu imigrantů, kteří protestovali proti tomu, že jsou bez soudu drženi v českém, koncentračním táboře, vyjádřil v tom smyslu, že jsou tady na návštěvě a měli by se podle toho chovat.

Zajímavý příklad. Představte si, že jedete vlakem z místa A do místa B. Normálně si koupíte jízdenku. Jenže cesta vede přes místo C. Pracovně můžeme toto místo označit jako Chovancovo. V místě C vlak zastaví. Dovnitř vtrhne banda ozbrojených mužů. Násilím vás vyvlečou z vlaku. Na peroně vás i vaše děti označí číslem jako dobytek. Potom vás odvezou do koncentračního tábora obehnaného ostnatým drátem. Zabaví vám váš majetek, seberou vám vaše peníze, svléknou vás do naha a udělají vám důkladnou prohlídku tělesných dutin, zda v nich nepašujete výbušniny. Potom vás i několik týdnů drží bez soudu, bez právníka, bez obvinění ve vězeňské cele.

A když se vám takové chování nelíbí, ministr vnitra, který má dbát na dodržování mezinárodního práva a civilizovaných norem chování, vám řekne, že se máte chovat jako na návštěvě. Je těžké tomuto a dalším trotlům vysvětlit, že jste měli namířeno úplně jinam, že jste na území C nechtěli vystoupit z vlaku, že jste chtěli z místa A do místa B, stejně jako všichni ostatní cestující. Z místa C vás opravdu nikdo nezval, ale vy jste tam také nikdy neměli namířeno. Jeli jste do místa B, kde vás zvali a kam jste opravdu chtěli. Tedy než vás přepadli lupiči z místa C v policejních uniformách a ukradli vám váš majetek, vaši svobodu a vaši důstojnost.

A proč to všechno? Protože jste porušili zákon. Neměli jste cestovní doklady potřebné pro průjezd Chovancových temných, post bolševických hvozdů. Je těžké tomu a spoustě dalších místních ignorantů vysvětlit, že když vám vojáci mírumilovného očního lékaře a záruky stability, velkého vůdce ze strany Baas, Bašíra Asada, hodili bombu na váš dům, snažili jste se v první řadě zachraňovat své děti a ne svůj cestovní pas. A že budova úřadu, který by vám měl vydat nový pas dopadla po zásahu kvalitní ruské letecké bomby z Asadova arzenálu, úplně stejně jako váš dům. A v uprchlickém táboře někde v Turecku jaksi také chybí možnost opatřit si nový cestovní doklad.

Jenže vysvětlujte to hloupým a omezeným loupežníkům z nějaké post bolševické díry ve východní Evropě. Takovému místu se každý slušný člověk zdaleka vyhne. Bohužel uprchlíci neumí létat a tak musí riskovat cestu přes český Absurdistán. A nakonec být rádi, že byli v České republice jen okradeni, v rozporu s mezinárodním právem uvězněni a poníženi místními rádoby policisty. Také mohli být českými vlastenci pověšeni na šibenicích někde na českém náměstí. Za dozoru a možná i asistence těch ostražitých a bdělých policistů z českého nádraží.

Mezinárodní, ale i každé jiné civilizované právo je jak známo založeno na presumpci neviny. Každý je nevinen a musí být považován za nevinného a musí s ním býti nakládáno jako by byl nevinen až do doby než mu bude dokázána vina. Ne tak v Česku. Tady místní burani jsou klidně schopní zavraždit sto nevinných lidí a to jen proto, že by mezi nimi mohl být jeden skutečný viník. Inu můžete se zbavit bolševického režimu. Ale způsob bolševického myšlení z hlav některých lidí nedostanete ani za pár generací. Konec konců podobně jsou postiženi i mnozí obyvatelé dalších post bolševických zemí z tzv. Visegradu.

Tak jako bolševickou omezenost nedostanete z hlavy ministra Chovance. Nevím jak vy, ale, když vidím jak si tento pán představuje návštěvu, vyhnul bych se jeho domovu opravdu velkým obloukem. Tedy pokud nechcete skončit zavření někde ve sklepní cele u Chovanců.

Autor: Jaroslav Janota | sobota 3.10.2015 2:31 | karma článku: 12.33 | přečteno: 950x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 15 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.54 | Přečteno: 782 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 32.33 | Přečteno: 2955 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.57 | Přečteno: 325 | Diskuse
Počet článků 220 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2268

Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...