Kdo skutečně hanobí prezidentský úřad?

Umělci ze skupiny Ztohoven v převleku za kominíky nahradili prezidentskou standartu, červenými trenýrkami. Podle mluvčího prý zhanobili státní symbol.  

Myslím, že k zhanobení opravdu došlo. Například, když se Zeman dostavil k českým korunovačním klenotům přímo z ruského vyslanectví opilý jak ruský mužik. Šlo jistě o hanobení státních symbolů.
Když Zeman v přímém vysílání českého rozhlasu z Lán použil vulgární výrazy, šlo jistě o hanobení. V tomto případě rovnou o hanobení přímo úřadu českého prezidenta.
Když Zeman urážel ženy, muslimy, postižené děti, oběti brutálního násilí z Národní třídy v listopadu 1989 či oběť nacistického koncentračního tábora a jednoho z nejlepších českých novinářů Ferdinanda Peroutku, šlo zcela jistě o hanobení úřadu prezidenta.
Když si Zeman vymyslel neexistující článek Ferdinanda Peroutky a za tuto zjevnou a prokázanou lež se nikdy veřejně neomluvil, šlo bezpochyby o hanobení úřadu prezidenta republiky.
Když se Zeman podbízel diktátorským režimům všeho druhu, Putinem počínaje, přes středoasijské despoty až po čínské komunisty, šlo jistě o hanobení úřadu prezidenta a celé České republiky.
Když se Zeman účastnil jako jediný člen EU vojenské přehlídky na náměstí Nebeského klidu, kde v roce 1989 čínské tanky drtily povstání čínských studentů dopustil se nejen hanobení památky mrtvých a zraněných, ale také úřadu českého prezidenta.
Když zaměstnává ve svém úřadě pochybné charaktery s podivnou minulostí, které nejsou s to získat bezpečnostní prověrku a představují tak bezpečnostní riziko pro celou Českou republiku jistě se dopouští hanobení prezidentského úřadu.
Z mého pohledu byla akce členů skupiny Ztohoven symbolická. Zeman si svou sprostou lží o Ferdinandu Peroutkovi v podstatě vytřel své rozsáhlé pozadí prezidentskou standartou, ale zejména heslem, které je na ní uvedeno. Takže ty červené trenýrky byly opravdu nutné. Usvědčený lhář Zeman nemá žádné morální právo sedět v úřadě nad kterým vlaje prezidentská standarta s nápisem Pravda vítězí. V Zemanově případě totiž zjevně zvítězila lež.  
Ten kdo už více než dva roky hanobí úřad prezidenta České republiky je sám Zeman. Je to opravdu marná snaha jeho příznivců a voličů omlouvat jeho hulvátské, sprosté a buranské vystupování zaměňováním za lidovost, otevřenost či dokonce upřímnost. Jeho  odporné a skandální chování vážně není výsledkem působení okolního světa. Způsobuje ostudu celé naší zemi v zahraničí. Není divu, že nikdo z představitelů civilizovaných zemí nechce mít s touto podivnou osobou nic společného.
Za jeho jednání a vyjadřování vážně nemohou novináři ani členové "pražské kavárny". Člověk opravdu nemusí chodit v Praze na kávu, aby poznal, že chování toho kdo momentálně zastává prezidentskou funkci v této zemi je neslušné a nevhodné. A že hanobí úřad, který má zastávat ve prospěch této země. K tomu stačí každému člověku jeho slušné vychování. Pokud, ale základní slušné vychování chybí, nedá se s tím v dospělému věku příliš mnoho dělat. Na podstatě hanobení úřadu prezidenta republiky to ale vskutku nic nemění.
 

Autor: Jaroslav Janota | úterý 29.9.2015 12:05 | karma článku: 30,83 | přečteno: 1351x