Jaroslav Janota

Když Česká policie slouží neonacistům

2. 05. 2015 10:17:44
Tak nám Česká policie předvedla další úspěšný zásah. Po fiasku z Uherského Brodu se vytáhla tentokráte v Brně. 70 let po druhé světové válce pochodují znovu českými městy nacisté. Tentokráte neonacisté domácího původu. Smutné na tom je, že tyto šiřitele národnostní a rasové nenávisti chrání Česká policie. Před kým? Před slušnými občany, kteří mají odvahu se otevřeně postavit myšlenkám a cílům neonacistů. Před občanskou společností pro níž jsou hodnoty lidských práv a svobod důležitější než osobní bezpečnost. Před těmi z jejichž daní jsou někteří rádoby policisté královsky placeni. 250 členů extrémně pravicové lůzy, která si ve zřejmé narážce na název Hitlerovy strany říká "dělnická" se sešlo v Brně. Zanadávali si na národnostní menšiny, imigranty a potom se vydali na pochod městem. Tento lidský odpad chtěl ukázat slušným lidem, že ulice města patří jim a ti co s nimi nesouhlasí, by se měli bát vycházet z domu. Není to nic nového. Nacisté v Německu zejména ve 30.letech minulého století dělali totéž.

Jenže obyvatelé Brna nejsou zbabělé ovce, které se zavírají za vlastními dveřmi a bojí se do ulic vlastního města. Naopak. Občanská společnost v Brně je mimořádně aktivní a dává o sobě vědět stále hlasitěji. Občané se dokázali sjednotit už loni před obecními volbami. A poslali kariéristy a šibaly z okolí exprimátora Onderky do opozičních lavic. Občanské iniciativy už mnohokrát dokázaly, jak jim záleží na kvalitě života v jejich městě. A že se nenechají zastrašit mocnými i nemocnými. Nenechají si vzít své občanské svobody. Nechtějí ve svém městě extremisty ve všech podobách. Ať už jsou to neonacisté z řad tzv.dělnické mládeže nebo někteří jejich sympatizanti z řad České policie. Otázkou je zda jich mezi šesti sty zasahujícími členy České policie nebylo nakonec výrazně více než samotných demonstrantů. Brutální policejní zásah proti členům občanské iniciativy Brno blokuje byl ukázkou toho, že extrémní pravicové názory jsou v České policii častým jevem.

Je smutné, když 25 let po svržení totality musí českou ústavu a listinu základních lidských práv a svobod bránit aktivní členové občanské společnosti nejen proti extremistům z řad svých spoluobčanů, ale dokonce i proti členům České policie, která by měla tyto základní hodnoty a český nejvyšší zákon chránit. Spíše to vypadá, že Česká policie slouží zájmům neonacistů a chrání tyto milovníky totality před slušnými občany této země. Inu, heslo pomáhat a chránit si zřejmě řada policistů vykládá po svém. A obávám se, že tento výklad by se těm, z jejichž prostředků jsou tito výtečníci placeni asi nelíbil. Je třeba říct dost policejní zvůli. Slušní daňoví poplatníci by měli konečně začít tlačit na ministerstvo vnitra a bránit tomu, aby jejich peníze byly vyhazovány za monstrózní akce na podporu extremistů. Aby jejich peníze byly promrhány diletanty v policejních uniformách na ohrožování slušných lidí.

Celá policejní akce stála řádově miliony korun a jejím výsledkem jsou desítky zraněných příslušníků občanské společnosti, kteří se v souladu s ústavou této země postavili otevřeně extremismu. A za to by měly začít padat hlavy z řad těch, kteří tento zásah řídili. I těch z řad zasahujících policistů, kteří dali průchod svým sadistickým charakterům. Je poněkud divné, když někteří členové policie zbaběle přihlíží vraždění nevinných občanů ozbrojenými psychopaty, aby vzápětí hrdinsky napadali bezbranné občany na ulicích našich měst. Nevím nač se ještě čeká? Až další brutální zásah tzv.policistů spustí masové občanské nepokoje jako se to stalo v Londýně, Paříži, Goteborgu či v Baltimore? Chápu, že obrana typu my policisté jsme mistři světa, naše zásahy jsou bezchybné a kdo tvrdí opak ten tomu vůbec nerozumí, možná některým policistům stačí. Rozhodně, ale nestačí veřejnosti. Tedy těm, kteří si platí policii ze svých daní, aby jim pomáhala a chránila je. Zatím jim někteří členové policie pomáhají do hrobu či do nemocnice a chrání sami sebe a své podivné kumpány z řad extremistů.

Jenže občanská společnost v této zemi si takovou zvůli líbit jen tak nenechá. A zřejmě by si to měl uvědomit i premiér, ministr vnitra a celá vláda. Volby jsou sice daleko, nicméně každý další takový skandál jako byl policejní zásah v Brně popularitě této vlády zrovna dvakrát nesvědčí. A v demokratické společnosti je to volič, který dává, ale také bere.

Autor: Jaroslav Janota | karma: 22.85 | přečteno: 1261 ×
Poslední články autora