Jaroslav Janota

Když hovoří mírotvorci z Moskvy,,,

29. 03. 2015 13:55:38
Chce se mi zvracet. Člověk by řekl, že po těch letech prožitých v době bolševické totality už mne nic nepřekvapí či neznechutí. Jenže v poslední době jsem si uvědomil, že nejsem až tak otrlý, jak jsem si myslel. Návrat starých známých propagandistických hesel a nové kolo aktivace bojovníků tábora míru proti štváčům ze západu a imperialistům z USA, by byl možná k smíchu. Asi jako časopis Dikobraz z časů normalizace. Kdyby se nenašla početná skupina lidí, která otravuje veřejné ovzduší šířením lží a Moskevské propagandy. Je mi jedno zda tak činí z upřímného přesvědčení či za peníze.

Chápu, že v prvním případě myšlení bolí a zdravý rozum či základní vzdělání postižené lidi minulo velkou oklikou. A v druhém případně je košile bližší než kabát a o peníze jde až v první řadě. Šíření lží může považovat za svobodu názoru jen člověk velmi omezený. A pojetí svobody od takových lidí jsem si už v životě užil dost. A opravdu nemám zájem o "svobodu" otroka. O redukci základních lidských práv na jediné právo držet hubu a krok a nevyčuhovat z řady a nenarušovat jediné správné ideály vládnoucí státostrany. Nemám zájem o bolševický koncentrák, který se nám snaží znovu vnutit z Moskvy poskytnutím své tankové, mírové internacionální pomoci. To už tato země jednou zažila. Dlouhých téměř 23 let byla tato země okupována vojsky podle rozkazu přicházejícího z Moskvy. Některým se možná po těchto mírových časech plných stability stýská. Asi je na čase říct jednou provždy dost!

A začít konečně nazývat věci pravými jmény. Ti kdo se na Krymu a na východě Ukrajiny násilím chopili vlády nejsou stateční bojovníci proti fašismu, který prý představuje demokraticky zvolený parlament, prezident a vláda Ukrajiny. Nejsou to mírumilovní příznivci federalizace Ukrajiny. Nejsou to lidé, kteří chtějí vyvolat veřejnou diskusi. Nejsou to ani stateční obránci práv obyvatel na Krymu a východě Ukrajiny. Jsou to teroristé, kteří rozpoutali válečný konflikt. Jsou to zloději, lupiči a vrazi, kteří se násilím zmocnili vlády majetku a finančních prostředků na dobytých území státu Ukrajiny.

Jejich cílem není obrana práv obyvatel těchto území. Jejich cílem je zmocnit se moci na území jednoho státu a odtrhnout je od něj. Porušují zákony země na jejímž území působí. Ty kteří s jejich postupem nesouhlasí zastrašují či přímo fyzicky likvidují. Tito bojovníci proti kyjevskému fašismu sami používají fašistické metody likvidace názorových odpůrců tak vlastní členům fašistické strany známé z Itálie na počátku 20.let minulého století. Používají metody vlastní běžným teroristům. Zastrašování či přímo likvidace demokraticky zvolených zástupců občanů, krádeže, loupeže a přivlastňování veřejného či soukromého majetku. Záměrné porušování zákonů s cílem získat absolutní moc a finanční či majetkový prospěch ze svých zločinů. Braní rukojmích a to dokonce osob s diplomatickou imunitou. Využívání těchto osob jako lidské štíty. Zneužívání civilního obyvatelstva jako lidských štítů.

A toto vše se děje s přímou podporou vlády sousedního státu, tedy Ruska. Není to nic nového. Přímá vládní podpora nacistického Německa ozbrojeným skupinám teroristům nazývaným Freicorps a působící na území sousedního Československa s cílem destabilizovat situaci a oslabit centrální vládu byla ze stejného soudku. Je pozoruhodné, když ctihodná, moskevská vláda bojovníků proti kyjevskému nacismu používá metody nacistického Německa. Ale kdo by se tomu divil u vlády, která na svém území podporuje skupiny neonacistů. Vláda země, která se stává zemí zaslíbenou neonacistům z celé Evropy a přilehlých oblastí. Vláda, která na svém území soudí ženu, která tam byla zavlečena ze sousední Ukrajiny a to za zločin spáchaný na území Ukrajiny. A to přes to, že dotyčná má diplomatickou imunitu.

Ale mezinárodní právo je pro prezidenta Putina a jeho vládu pouze cárem papíru. Jak dokazuje vojenská anexe Krymu současná podpora teroristům na území sousedního státu. Jenže tyto fakta jsou v dnešní informační době známa každému, kdo má zájem se je dozvědět. Ruské vládě, která zahájila současnou válku na území Ukrajiny samozřejmě nejde o mírové řešení situace. Kdyby ano, přestala by prostě zásobovat teroristy zbraněmi, municí a cvičenými žoldáky přicházející na Ukrajinu z jejího území. Ruské armádní jednotky by přestaly operovat na území cizího státu a ruské "humanitární" konvoje by přestaly dodávat zbraně, vojenský materiál a další teroristy na Ukrajinu.

Ukrajinská vláda dělá jen to, co by dělala jakákoliv jiná vláda na území svého státu. Snaží se obnovit zákonnost a postavit zločince před spravedlivý soud. Jde to ale dost těžko, když ty zločince zásobuje ruská armáda. Mezinárodní společenství by mělo k takové agresivní politice ruské vlády zaujmout nekompromisní postoj!

Autor: Jaroslav Janota | karma: 31.38 | přečteno: 961 ×
Poslední články autora