Zeman se zachoval jako servilní slouha

Jeho vystoupení v Číně jasně dokázala, že duševní zdraví tohoto liho-virozami postiženého důchodce z Vysočiny, je notně narušené. Už jen megalomanie s jakou prezentuje své zvrácené názory, jako názory celé České republiky svědčí o tom, že je to těžký případ pro psychiatra. Miloš Zeman není Česká republika a dá-li bůh nikdy jí nebude. I když by jistě chtěl. Snaha uvrhnout Českou republiku zpět do stabilní, bolševické totality je u tohoto státního šaška opravdu enormní. Jen další důkaz toho, že čeští voliči neměli vskutku, zejména v prvním kole prezidentské volby svůj den! V druhém už jim jejich volbu tolik nevyčítám. Vybrat si ze dvou nemorálních senilů, kterého posadit na pět let na hrad je vskutku Sofiina volba.  

Způsob chování Miloše Zemana za necelé dva roky, překračuje všechny meze. Upřímně řečeno od roku 2003  kdy poslanci zvolili do úřadu prezidenta Václava Klause, mezinárodního velmistra v oboru arogance a ješitnosti, nemám jako občan této země žádného skutečného prezidenta. Ten kdo zastává prezidentský úřad by jistě měl mít respekt. Nicméně pokud chce úctu hodnou jím zastávaného úřadu, musí se také chovat s důstojností, které tomuto titulu náleží. Pokud se člověk chová jako poslední buran, těžko může očekávat úctu náležející skutečné hlavě státu. Způsob jakým se chová Zeman je skutečně šokující. Pokud byl Klaus ostudou České republiky, tak Zeman to opravdu nevylepšil. Určitě každý racionálně uvažující člověk dokáže rozeznat rozdíl mezi ekonomickou diplomacií suverénních, svobodných a demokratických států západní Evropy či USA a servilní podbízení se totalitní čínské vládě.

Pseudoargumenty typu státy Evropské unie jezdí do Číny také jsou ukázkou nebetyčné hlouposti. Angela Merkelová jako předsedkyně suverénní německé vlády jistě má zájem udržovat ekonomické vztahy s Čínou, ale také nikdy nezapomene zdůraznit porušování lidských práv a svobod ze strany totalitní čínské vlády. Svědčí to o sebevědomí premiérky národa jehož prosperita je založena právě na demokratickém politickém systému, zásadách právního státu a důrazným respektováním základních lidských práv a svobod. Stejně tak prezident Obama nemá problém jednat s představiteli čínské, vládní delegace, ale také klidně vzápětí přijme v Bílém domě Dalajlamu. A proč ne? Tak se chová sebevědomý, suverénní stát s nezávislou zahraniční politikou.

Výmluvy na to, že v případě Německa či USA se jedná o velmoci, na rozdíl od Česka neuspějí. Zahraniční politika každého nezávislého státu se neměří velikostí země či počtu obyvatel, ale důrazným trváním na základních principech stanovených dávno chartou OSN, jejíž součástí je už od roku 1948 Všeobecná deklarace lidských práv a svobod. A tyto základní principy se nedají prodat za kus žvance. Jak to vypadá, když se lidská práva a svobody vymění za tzv.sociální jistoty zná každý, kdo si pamatuje období života v bolševické totalitní společnosti. Vyměnit dobrovolně svobodu a lidská práva, za jistotu střechy nad hlavou a tři teplá jídla denně je stejné jako se nechat dobrovolně zavřít do vězení. Vězeň má báječné jistoty, ale duševně zdravý člověk by je asi nevyměnil za svobodu a lidská práva.

Zeman hovořil o tom, že čínská společnost je stabilní. A že bychom si z toho snad měli vzít příklad. Inu potom můžeme posledních dvacet pět let škrtnout a vrátit se do teplé náruče bolševické totality, která byla fakt stabilní. Je pravda, že v listopadu 1989 jsem já a patrně většina obyvatel tehdejšího Československa očekával poněkud jiný vývoj společnosti. Po 25 letech usilovného budování vyspělé kapitalistické společnosti jsme dosáhli stavu, kdy deset procent dětí nemá prostředky na školní obědy, 25% českých dětí je ohroženo chudobou a reálné příjmy většiny Čechů jsou stále asi čtyřikrát nižší než u našich sousedů z Německa a Rakouska. Tedy stejně jako v roce 1990. A to i přes to, že produktivita práce českého zaměstnance se zvýšila více než o sto procent! Nezbývá než si položit otázku kde udělal Václav Klaus a jeho soudruzi voliči asi chybu?

To ale není důvod, aby arogantní Zeman hovořil za občany České republiky. Zeman lže. Dovolím si tvrdit, že většina obyvatel této země neuznává územní celistvost Číny v současných hranicích. Znamenalo by to schvalování násilné okupace Tibetu. A žádný Čech, který se jako já narodil, nebo alespoň nějaký čas žil v bolševickém Československu, tedy státě od 21.srpna 1968 do konce června 1991 okupovaném Sovětskou armádou, okupaci schvalovat nemůže. Pokud z ní tedy neměl osobní výhody. Stejně tak asi nelze schvalovat likvidaci čínské demokracie na ostrově Tchajwan. Toto svobodné území obývané etnickými Číňany je praktickým důkazem, že Číňané dokáží žít v demokratické a svobodné společnosti. A že je pro ně systém respektující lidská práva a svobody stejně přirozený jako pro kteréhokoliv jiného člověka na této planetě.

Zeman se chová jako slouha a lokaj. A jako s takovým s ním bude jednáno. Nicméně Česko rozhodně není zemí, kde je lokajství většinovým životním postojem. Snad si to lidé uvědomí při dalších prezidentských volbách. Slouha totiž reprezentuje pouze slouhy!

 

 

Autor: Jaroslav Janota | pondělí 3.11.2014 8:22 | karma článku: 20,45 | přečteno: 868x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57

Jaroslav Janota

A na zemi pokoj lidem dobré vůle

24.12.2016 v 1:19 | Karma: 17,80

Jaroslav Janota

Demokracie v ohrožení

30.10.2016 v 17:00 | Karma: 30,60

Jaroslav Janota

Jen pár slov paní Věry

2.9.2016 v 16:02 | Karma: 22,54

Jaroslav Janota

Newspeak politicky nekorektních

28.8.2016 v 18:48 | Karma: 17,57
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.