Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak si Pražská televize dělá z občanů srandu!

Žil, byl jeden pracovník pražské pravicové televize, který se rozhodl před volbami pomoci stranám vyznávajícím jeho světový názor. V každém kraji nechal udělat běžný průzkum veřejného mínění. Otázal se jednoho tisíce respondentů jakou stranu by volili. V jistém kraji se nad výsledky naprosto zděsil. Zatímco levicové strany měly obrovský zisk, pravicové strany a další sympatické podnikatelské projekty dosáhly mizerných výsledků. Pro ČSSD se vyslovilo 355 respondentů, pro KSČM 220, zatímco pro ANO pouze 120, ODS 55, TOP 50, LIDOVCI 70, SPOZ 65 a Úsvit 65 hlasů účastníků průzkumu. Náš pražský pracovník byl šokován. Za všechno může to zpropadené všeobecné hlasovací právo. Pražský pravicový borec prostě nepochopí, že hlas, kde jaké socky či jiného důchodce, který má měsíčně 350 euro čistého, má stejnou váhu jako hlas jeho schopných, pracovitých, vzdělaných pravicových přátel z podnikatelských kruhů, kteří vydělávají tisíce, desetitisíce či dokonce deseti miliony euro měsíčně. 

Jenže jak přidat pravicovým a podnikatelským stranám více hlasů? A přišel geniální nápad. Což takhle přidat pravicovým voličům ještě jeden hlas. A tak vyslal znovu tazatele do ulic a znovu oslovil tisíc občanů. Otázka byla stejná. Jakou stranu byste volili? Ovšem tazatelé dostali jasný pokyn. Pokud dotázaný uvede jinou stranu než ty hnusné levičáky z ČSSD a KSČM, následuje další dotaz jakou další stranu byste volil. A ejhle. Výsledky hned vypadaly poněkud lépe. ČSSD získala sice zase 355 dotázaných, ale podnikatelská strana ANO náhle získala 245 hlasů, KSČM 220 hlasů, Lidovci 115 hlasů, Úsvit 110, SPOZ 110, ODS 105, TOP 100 hlasů. To už není taková hrůza. Jenže jak tento podvod zdůvodnit? Což takhle nazvat tento typ průzkumu jako průzkum volebního potenciálu. A pro jistotu se hned v názvu malými písmeny zbavit odpovědnosti. Třeba tím, že součet procent není 100, že pokud se dotyčný nemohl rozhodnout mezi dvěma stranami započítaly se hlasy pro obě strany X a Y, a hlavně důležitou poznámku. Že ukazatel aktuálního volebního potenciálu musí být chápán pro každou stranu zvlášť. 

Jenže první co náš pravicový pracovník udělá je, že výsledky jednotlivých stran seřadil do úhledných, barevných sloupců, naprosto stejných jako u grafu vyjadřujícího volební preference. A aby to bylo zcela zřejmé celý článek se opatří jasně znějícím titulkem. Například: Strana ANO šlape vedoucí ČSSD na paty. Či druhou nejsilnější stranou v kraji je ANO. Sponzoři našeho, malého pražského lokaje jsou spokojeni. Vždyť ti levičáci ani neumí sečíst osm čísel a kdo z nich ví, že součet více než 100% u předvolebního průzkumu je logický nesmysl. Jenže občané sčítat umí. Pražská tržní televize by si tak měla konečně přestat dělat z lidí srandu. Faktem je, že na tendenční pražské zpravodajství už se moc nedá dívat. Není asi náhoda, že se začíná nebezpečné podobat zpravodajství z dob před listopadem 1989. Pracovníci z pravicové Prahy se zřejmě řídí podle životního kréda profesionálního novináře Martina Komárka z Prahy, koho chleba jíš, toho píseň zpívej! V Praze se zkrátka vyskytují profesionálové, kteří jsou mimořádně přizpůsobiví. Možná to souvisí s tím, že pochází z dlouhé generační řady českých oddaných a věrných lokajů!

Mám pro ně zaručený tip, jak konečně dovést pravicové strany k úplnému vítězství. Což takhle přidat pravicovým voličům ještě i třetí hlas. Zdůvodnit by se to dalo například větou, dotázanému, který váhal mezi stranami X, Y a Z, byly započteny hned tři hlasy. A jako by se stal zázrak. V baště levice najednou nejvyšší sloupec patří podnikatelskému projektu ANO. S neuvěřitelnými 36%! Vítězství na celé čáře. Tato úspěšná statistická metoda by se podle svého super extra guru mohla jmenovat výzkum super koaličního potenciálu politických stran. Konečná gratulace všem pražským lokajům z Pražské televize s mimořádným tržním potenciálem! Hodně úspěchů v dalším aktivním a pokrokovém boji proti třídnímu nepříteli!

 

Autor: Jaroslav Janota | čtvrtek 17.10.2013 21:10 | karma článku: 18,71 | přečteno: 965x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130037x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,61 | Přečteno: 13405x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1566x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. dubna 2024  13:46,  aktualizováno  14:44

Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy...

Připomene hrůzné činy, řekl Pavel. V Letech otevřeli památník holokaustu

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  14:36

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Ruka na plynu, v druhé kalašnikov. Rusové začali útočit na motorkách

23. dubna 2024  14:35

Premium Ruské jednotky na donbaské frontě vsadily na lehkou techniku a kvůli vysokým ztrátám na obrněncích...

Koalici rozděluji výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí s blížícími se volbami i kvůli tomu, že se hlavně menší...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.