Diskuse

Pochod hrdosti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Kde jsou ty časy, kdy existovala jen komunistická a nekomunistická levice.

Někdy v 60. nebo 70. letech se vynořila ještě liberální levice.

V té době byla sociální nerovnost ještě nízká, neexistovala masová nezaměstnanost, sociálně tržní ekonomika spolehlivě pojišťovala chudší vrstvy.

No a v té situaci liberální levice prohlašovala, že sociální problém je již vyřešen, že problémem není nerovnost, ale nerespektování různosti.

A tak se začaly vyzdvihovat otázky genderové, problémy etnických, náboženských a kulturních minorit, práva homosexuálů atd. A tyto dílčí otázky začaly být upřednostňovány před všemi ostatními.

Od té doby prudce vzrosty příjmová i majetková nerovnost, vynořila se masová nezaměstnanost spolu s její nejhorší formou - nezaměstnaností mladých. Systém sociálního zabezpečení je systematicky osekáván, reálné mzdy zaměstnanců stagnují, pokud neklesají.

Rétorika liberální levice se ovšem nemění. Ale někteří už jí nehodlají naslouchat.

A jako na zavolanou se objevují migranti. Ideálně naplňují kritérium jinakosti, čímž se pro liberální levici stávají ohromně zajímavými. Jejich složitá situace nahrává sklonu liberálů připisovat některým pouze práva a pomlčet o jejich povinnostech. Výsledkem je prosazování bezohledného humanismu, kdy migranti nají pouze práva a domácí obyvatelstvo pouze povinnosti.

Já si myslím, že autor blogu zcela odpovídá charakteristice levicového liberála a těžko očekávat že se bude zabývat krizí systém, ve kterém žijeme.

Zájmy nejrůznějších minorit - tam vidím jeho parketu.

9 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MK

RvRvRv Žádný pochod hrdosti, jen pouhá, na toleranci většiny populace, útočící provokace.

14 1
možnosti
KM

Chápu, že vás to rozčiluje, když se lidi veselí a užívají si života. A potom, kolik se jich tam sešlo a kolik se naposledy sešlo příznivců vaší sekty rádoby kádrováků a zakazovačů. ;-D

0 4
možnosti
IC

Hrdá můžu být na to, co jsem dokázala, udělala. V žádném případě na to jak vypadám - za to jsem se nezasloužila, nebo na svou orientaci v tomhle případě sexuální.

20 2
možnosti
ZH

Pan Janota má velmi pokřivený pohled na svět. Maže diskuzní příspěvky za mnohem mírnější vyjadřování, než kterého se sám dopustil v tomto blogu. Čímž se jasně zařadil mezi pokrytce.

15 0
možnosti
AK

Pokud někdo hájí svůj ryze skupinový zájem a vydává to za zájem celospolečenský, mohu to sice považovat za obratný trik, ale že bych tím byl nadšený, to nemohu říct.

11 0
možnosti
ZH

Z kodexu blogera:

Bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám. Svými články nesmí vyvolávat nebo eskalovat nenávistné nálady. Bloger nesmí propagovat násilí a agresivitu jako prostředek řešení konfliktů.

Zdroj: http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

9 1
možnosti
Foto

To mně vážně pobavilo. Máte nějaký konkrétní příklad kde konkrétně jsem v textu porušil kodex blogera? ;-D

1 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

RJ

R44a84d85e81k 33J89a80r62o74š

14. 8. 2016 16:46

Jako mladého, velmi hezkého kluka mě homosexuálové velice často dost obtěžovali. Bývalo to leckdy velmi nepříjemné až otravné (např. na plovárnách). Sorry, ale prostě je nemám rád...

10 1
možnosti
Foto

S tím se potýká každá hezká žena běžně a potýkají se s tím ze strany žen i mladí hezcí muži.

Pokud nemáte rád konkrétně ty kdo vás obtěžovali je to v pořádku, pokud ale nemáte rád všechny homosexualy obecně tak to nedává smysl.

PS. Pokud píšete, že jste byl mladý a hezký neatalo se vám, že vás obtěžovala i nějaká žena? Nemáte proto rád i ženy?

1 8
možnosti
OP

Se sexuální orientací se lidé rodí, stejně jako se rodí lidi s křivejma nohama či dlouhejma nosama, černí, bílí nebo žlutí, ale ti kupodivu nepochodují, nevyřvávají o svých právech, nýbrž žijí se svojí daností a když to umí, žijí šťastně. Všech nenápadných a slušných LGBT si vážím, vážím si především toho, zda jsou přátelští a snaží se přispět společnosti tím, co umí. Uřvaců si nevážím a ty, co si uzurpují právo na rodičovství, považuji za nesoudné a bezohledné sobce

18 3
možnosti
Foto

Ano opravdu jak taky jinak než nestoudným sobectvím lze nazvat to když někdo chce dítěti z dětského domova poskytnout lásku a opravdový domov

2 4
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.