Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Autor si hraje na demokrata, ale maže příspěvky, které mu nejsou vhodné, hmm

11 0
možnosti
MK

Polický, nechceš místo minusování, také vyjádřit svůj názor? Ne, že bys musel, ale místo minusováni a nahlašoování "nevhodných příspěvku bys i mohl

16 1
možnosti
Foto

Nechce, je to zbabělec.

12 1
možnosti
JJ

Vy jste tu historii tedy vzal hákem. ;-D Teď nevím, zda si děláte pouze legraci, nebo jste opravdu tak hloupý.

9 2
možnosti
MK

A jak to měl děla, když o historii nic neví?

11 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Záporné hodnocení Radek Polický 61314

Opět ukazuje, jak se štítí pravdy.

8 1
možnosti
EP

Opět obligátní seznam dobra a zla, tentokrát v posledním odstavci. Hlavně, že islám vůbec nesouvisí s terorismem, ale narodit se v ČR hrozbě souvisí se vším špatným, co se kdy v historii stalo.

11 2
možnosti
MK

Tito nositelé dobra rádi vytahují historii, aniž si uvědomují, že díky dějinnému vývoji mohou hlásat svoje myšlenky. Jo, kdyby se narodili v nějaké islámské zemi.......

13 1
možnosti
VK

Vy jste vážně cvok.To se máme jako dneska stydět za něco,co proběhlo před staletími? Proboha proč? Myslím,že podobné pocity viny za rozpoutané dvě světové války přivedlo právě Němce do dnešního průšvihu s migranty.Nikdo tam proti nim nic nahlas neřekne,jen aby nebyl označen za nacistu.

18 1
možnosti
EP

Protože kolektivní vina se na Čechy, bělochy, ateisty apod. aplikovat smí. A dokoce dědičná. Prostě janotologika.

12 1
možnosti
ZH

Ti "slušní" lidé, kteří uštvali Karla Čapka, dnes pořádají štvanice na "xenofoby", "nacisty", "islamofoby" atp. Karel Čapek dobře rozpoznal nebezpeční nacismu i bolševismu, proti nacismu však vystupoval zřetelněji, protože se jednalo o akutnější nebezpečí. Dnes by bezpochyby varoval před muslimským morem, který zaplavuje pod rouškou uprchlictví Evropu.

Před válkou zde byla řada lidí, kteří s nacismem a Hitlerem koketovali a nadávali všem, kteří před Hitlerem varovali. Naprosto stejně tentýž typ lidí dnes vřeští, kdykoliv se někdo pokusí vážně varovat před islámem a na takového člověka plivou. Stydíte se za sebe?

24 1
možnosti
MK

Válka s mloky....jako by to psal dnes.

20 1
možnosti
Foto

Češi mají k nestydatému vyjadřování a jednání opravdu překvapivě blízko. Ostatně celá česká historie je na opravdu velké nestydy skutečně bohatá.

Zdroj: http://janota.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=543386

Zapomínáte na ,,malé nestydy", pane autore. Díky Vašemu třídění, tedy dle Vašeho seznamu(!) těch velkých, jste i sebe, ač sebe sám, mezi ,,ty malé", velice ,,úspěšně" zařadil!!Rv

8 2
možnosti
Foto

P.S.: z jakého titulu si osobujete ,,to právo" takto kádrovat známé osobnosti z naší historie?!!

8 1
možnosti
MK

Největší utrpení zažil český národ díky řádění Husitů. Husité se s nikým poklidně nevypořádali. Téměř vyvraždili všechna města, která dobyli a to včetně žen a dětí. Viz dobytí Chomutova. Vlastně byli poklidní, jen vrátili České království hospodářky a kulturně o staletí. Ano, Hus byl reformátor, no nebyl. Dokonce ani přijímání pod obojí nebylo jeho nápadem, ale skupiny lidí kolem Jakoubka ze Stříbra. Dokonce neměl ani vlastní nápady,ale jen opakoval myšlenky Viklefa, které nakonec zapřel. Vlastně jeho jediná myšlenka byla, že kdo je hříšný nemusí být respektován a poslouchán.

Ti vaši husité v Praze pod vedením Jana Želivského nakazovali ženám, aby chodili zahalené, nutili Pražany, aby se nebavili, nepořádali zábavy a veselice. Nakonec husité Želivského sami zavraždili.

Komenského nikdo nevyhnal. Komenský odešel proto, že se nechtěl vzdát svého vyznání. Císař dal každému možnost, zůstat a přijmout vyznání platné pro celou zemi anebo odejít. Komenský odešel a navrhoval spojit se s Turky proti Habsburkům. Mimochodem Augšpurský mír prosadili protestanté o sto let dříve, proti námitkám katolíků a zásada byla, koho země, toho náboženství.

Cuius regio, eius religio. Vím, že historie vám nic neříká, ale než řeknete b, tak byste měl říci a, a to o těch katolících vyhnaných z protestantských zemí. U nás tento říšský zákon neplatil , dokud se protestanté nepokusili o státní převrat.

A tak to je u vás se vším

10 6
možnosti
LV

Vezměte si Schmuckerovou “Slavnou reformaci.” Augustina z Hippo z Afriky. Bylo to v roce 354 po Kristu a trvalo to do masakru v Irsku v roce 1850. Od našeho letopočtu 3-5-4 do našeho letopočtu 1-8-5-0--1850 podle historických záznamů na základě římské martyrologie šedesát osm miliónů protestantů, kteří byli usmrceni za to, že nesouhlasili s římským papežem. Říkají nám to dějiny. Jestliže budete namítat, že to tak není, v tom případě tu nemusel být ani George Washington nebo Lincoln.

1 1
možnosti
PK

Škoda, že jste neseděl v září 38 na Hradě místo Beneše. Nebo rozkol v husitech nebyl proto, že se tkzv. Češi nestydí - ten rozkol musel zákonitě přijít.

3 0
možnosti
JC

Samozřejmě že ten rozkol musel přijít, husitství hlásalo pokrokové a liberální myšlenky. Husité se jako první ozvali s právem na sebeurčení, to samozřejmě vedlo k tomu, že těch husitských stran bylo víc. Podobně jako dnes máme demokracii a různé strany, které demokracii prosazují různými způsoby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.