Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je tak trochu škoda, že nelze objektivně sledovat reakci českého národa třeba na hilsneriádu před cca 100 lety. Byla nejspíše podobná té dnešní. Drtivé většině národa bylo vše jasné.

Myslím, že autor nepodceňuje nebezpečí z teroru /v článku je správně označuje/. Nicméně povaha některých reakcí opravňuje autora k nadpisu článku.

Dávám karmu i za odvahu, s níž svůj článek napsal.

5 16
možnosti
Foto

Nemohu s Vámi souhlasit. Myslím si, že autor zaměňuje normální a zcela na místě obavu lidí z terorismu za hysterii. Nelze oddělovat problém muslimské imigrace od současného stavu bezpečnostní situace v Evropě, ani nelze zůstat v klidu a stále se utěšovat tím, že u nás nic takového nehrozí, že není třeba paniky, neb se nás to prý zatím netýká. Ano, panika není dobrá věc, na druhou stranu bezstarostný tanec na nakloněné palubě Titaniku asi také není to pravé ořechové. Je třeba problémy spojené s muslimskou migrační vlnou pojmenovávat pravým jmény, nikoliv si hrát, že se nic, nebo skoro nic neděje. Ono se furt nic neděje, dokud se nejedná přímo o život toho, kdo nabádá ostatní ke klidu a osočuje je jako hysteriky. Je třeba se dívat více dopředu, tam, kde se v budoucnu se 100% jistotou skrývají veškeré problémy s muslimskými imigranty, které už dnes zužují většinu západních zemí Evropy.

16 3
možnosti
PB

..... hééérgot, chlape, nemožete byt porád tak přecitlivělej,- Vy tema vomluvenkama ničíte sám sebe, - ..... věřte mi, taková sebetrýzeň ešče nikeho nespasila !

4 0
možnosti
MD

Pro vas jen jedno. Vedle VAS a vam PODOBNYCH je kazdy kluk navstivivsi po treti sachovy krouzek velmistrem.

1 1
možnosti
JR

J13a66n 73R82á13ž

5. 8. 2016 11:22

Tragédií Syrského obyvatelstva je, že mladí nechtějí za svou zem bojovat a raději se vydávají užívat si evropské vymoženosti.

Jak slyším, že nechtějí bojovat za Assada, tak se jen divím. Za Assada by přece nebojovali, ale bojovali by proti Islámskému státu za Sýrii.. Když napadli Nacisté SSSR, tak občané i z těch částí, kde Stalin ublížil lidem daleko víc, než ubližoval Assad Syřanům (Ukrajina,Bělorusko) , všichni bojovali za svou zem i v týlu nepřítele, protože jim bylo jasné, že Nacisté jim jejich vlast zničí a obyvatelé vyvraždí.

Mladí Syřané nejsou uprchlíci. Jsou to zbabělci, kteří se chtějí v Evropě za naše peníze flákat, místo toho, aby si vzali do rukou zbraně , vyhnali islámské radikály ze své země a pak ji znovu budovali. Zaslouží opovržení ne pomoc!

12 1
možnosti
Foto

Zajímavý názor. Ale je tu dost zásadní problém. Většinu z těch 5 milionů syrských uprchlíků vytvořil právě diktátor Asad, když jim vybombardoval jejich domovy. A ten dodnes bojuje se opoziční syrskou svobodnou armádou, která jako jediná bojuje s ISIS Nikoliv s Islámským státem. S tím Asad dokonce spolupracuje.

0 1
možnosti
Foto

Hlas rozumu asi jen stěží překřičí dav hlupáků a nenávistných lidí, přesto je za každý podobný hlas jednoznačně potřeba říci ... Díky. R^R^R^

7 18
možnosti
TB

Jenže hlas rozumu nemá s hlasem pana Janoty nic společného ;-)

24 3
možnosti
Foto

To je pravda. Ty oběti za posledních 30 dní byly opravdu hysterické až běda.

10 1
možnosti
Foto

A co teprve ty obětí za poslední třicet let.

0 0
možnosti
MN

Bezmezné chlácholení, že si musíme zvykat na nový stav v EU je sice realitou - ale jen v něčích hlavách. Eurohujerové-tvůrci současné eurounijní ideologie a politiky sice žijí ve svém virtuálním světě, obklopeni luxusem kanceláří a sídel, uplaceni značnými prebendami, ochrankami, zajištěni zatím neproniknutelnými zdmi. Ujišťují sebe i jiné, že ta jejich pokřivená pravda je jediná správná a kdo tvrdí opak (možná tři čtvrtiny řadových obyvatel) je zaprděný čecháček, xenofob, asociál, extremistický nacionalista, kremlofil... Škrtat nemusíte.

17 1
možnosti
MK

Pane Janoto, Vás za proislámskou a za otevřenou náruč migrantům někdo platí?!!

Není přece možné pro stromy nevidět les!

1) Skutečných uprchlíků z válečných zón je méně než 20%. Když se podíváte na skladbu, naleznete mezi nimi hojně těch (z preferované Sýrie), kteří ještě včera se zbraní v ruce (sunničtí rebelové) bojovali proti Asádovi. A nebo jejich rodiny, které vyznávají totéž, co hlava rodiny a do Evropy se dostaví později (spojování rodin)

2) Z ISIL již před několika měsíci zmizelo přes 20.000 bojovníků. Nebyli zabiti a masová dezerce se nekonala. Kde jsou? Jen naprostý hlupák na úrovni mamá Merkel si nepřizná, že jsou také mezi běženci.

3) Jsem přesvědčen, že kdyby příchozí nebyli z více než 90% muslimové, bude averze vůči migrantům méně než poloviční, převážně ekonomického zaměření.

4)Kdo nevidí, že islámská ideologie je v rozporu s evropským právem je slepý. A žádný jiný základní dokument evropských muslimů než Korán, neexistuje.

5) Tolik vychvalovaná integrace Turků v Německu ukázala svou tvář v podobě již mnohokrát zmiňované (nevděčné) II. a III. generace. Demonstrace na podporu Erdogana nepotřebuje komentář; vše je jasné!

6) Mnohým v ČR je jasné, že když k nám pustíme muslimy, už je odsud nedostaneme a čekal by nás osud dnešních záp. států, kde si s nimi neví rady. A každá dobrá rada v tomto směru má cenu zlata. Proto jsou velmi falešné výtky k odpůrcům přijetí muslimů, že hysterčí, když u nás skoro žádní (noví) nejsou. Je to laciné, skutečnému humanismu vzdálené, bezpečnostní hledisko signalizuje hlavu v písku, na úrovni až vlastizrádného počínání t.z. pražské kavárny. Až tu budou, bude pozdě!

7) Ten úvodní dotaz má reálný poklad; článek na Aktuálně.cz od p. Rozumka je přesně v duchu Vašich názorů a p. Rozumek je za jim prezentované obludné lži dobře placen. U něj, bez ohledu na následky, platí : čím více migrantů, tím více peněz. Jak tedy je to s Vámi?

43 3
možnosti
Foto

Já myslím, že existují i hlupáci, co dělají špinavou práci zadarmo...:-)

21 1
možnosti
Foto

Ti co k nám utíkají p řipomínají spíše klienty cestovní kanceláře, kteří si hlasitě stěžují na jejíslužby a na neochotu dát jim to, co - jak sami věří - zaplatili a nedostali.Hlasitě se hlásí o svá „práva“ a „nároky“ a chtějí si vybírat, kdo jim poskytneochranu a pomoc ve formě asylu. Neprojevují vděčnost,projevují nespokojenost. Do uprchlických táborů v blízkosti jejich původníchdomovů nejdou, to je pro ně nedůstojné a jen málokterý z nich to skutečněpotřebuje. Jejich náboženští spoluvěřící je nechtějí, bohaté muslimské zeměBlízkého východu uprchlíky nepotřebují a nepřijímají. S jinými souvěrci senavzájem nesnášejí a někdy i vraždí. Válčí spolu dlouho a v celé oblasti Afrikya Blízkého východu.

20 1
možnosti
TP

Velmi trefné, s tou cestovkou. Zřejmě to ještě mnohokrát ve všemožných komentářích ukradnu :-)

0 0
možnosti
Foto

Vůbec mě nepřekvapuje, že článek takového ražení dostal prostor na titulní straně tohoto média...:-)

31 2
možnosti
Foto

Chtěl bych vám poděkovat za inspiraci. Byl to váš článek, který mne donutil zabývat se současnou realitou a tím co někteří za realitu považují. :-)

3 14
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.