Diskuse

Prý jsme ve válce

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na gymplu nám jednou vyprávěla třídní, že si na schůzi učitelů stěžovali na blafy ve školní jídelně. Na to reagoval jede učitel občanské nauky - co by za to daly děti v Africe! Čímž utnul veškerou debatu, protože pravidla politické korektnosti byla tehdy ještě horší, než dnes.

Dnes vidíme, že dětem z Afriky naše blafy také nechutnají. Ten učitel se velmi mýlil. Stejně, jako se mýlíte vy ve vyhodnocování situace. Ano, jsme ve válce. Válku nám vyhlásili militantní muslimové (vy jim říkáte islamisté, aniž byste vůbec věděl, o čem to je). To, že se tu zatím naplno nebojuje, je jen stav, kterému se říká klid před bouří. Ale jako příchod bouře má své jasné příznaky, tak i příchod bojů k nám má také své příznaky. Občas se někde v dálce zableskne - ale jen naprostý dement nesundá prádlo se šňůr, protože to přece není bouřka.

1 0
možnosti

Občané západní Evropy jsou denně masakrováni na ulicích, ale pro Janotu jebto prkotina, netřeba hysterčit, vždyť v Sýrii je hůř

3 2
možnosti
Foto

Občané západní Evropy umírají rukama občanů západní Evropy. Při teroristických útocích v Západní Evropě za posledních 15 let zemřelo asi 500 lidí. Z toho 77 má na svědomí norský vrah a bojovník proti islámu a imigrantům a 9 německý árijec perského původu. Z těch obětí je nejméně 80 muslimů. Ovšem tito muslimové jsou také občané západní Evropy. Stejně jako většina atentátníků. Ovšem za posledních 15 let bylo jen v desetimilionovém Česku zavražděno asi 3000 osob. Zabili je Češi. V celé západní Evropě bylo za 15 let obětí vraždy asi 100 tisíc Evropanů. Máte pravdu občané Evropy jsou masakrováni, ale zase jen jinými občany Evropy. Co uděláme? Blok proti Evropanům? Nebo iniciativu Evropu v Evropě nechceme?

2 5
možnosti

Jsou ovšem různé druhy válek. To, co se děje ve Francii, je válka spíše metaforicky: vždyť, kdyby se 5 milionů muslimů ve Francii zvedlo a na povel zabil každý jednoho Francouze košerákem - Francie by měla větší ztráty než s Hitlerem. Ale to se nestane - lidi se takhle obvykle nechovají, že by něco udělali roboticky na povel, a všichni. Nicméně jakási válka v malém to je a žít v Paříži, v Nizze nebo v tom městečku, co podřízli kněze na mši, byl bych neurotičtější než teď v Praze 6, i když by mě horem dolem různí chytráci vykládali, že to válka není. A pak třeba válka v Iráku - ano, v některých regionech se bojuje, ale ti iráčtí uprchlíci, co před ní prchali k nám, měli někteří, ne všichni, nadváhu a plno keců. Tloušťka je v těchto zemích známka vážnosti a bohatství! I tam je válka pojem relativní.

2 2
možnosti

K71a35r17e49l 65M81a51s66e44k

30. 7. 2016 15:08

Máte divný nápady. Proč by se mělo 5 milionů "muslimů" zvedat a každý zabít jednoho "Francouze"? Co by z toho měli?

1 1
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi pane Janota, karma.

Pro nápravu dnešní situace je nutné řešit příčiny. A to je kolaps Sýrie, Iráku, Libye atd. Bombardováním civilní infrastruktury jsou pouze vyráběni další nešťastní uprchlíci. Vypadá to dokonce jako záměr. Pokud budeme řešit jen a pouze důsledky, tak prostě časem nebudeme stíhat a dojde k výronu nekoordinované nenávisti na celém našem, evropském území.

A to nás potom semele všechny.

Tady u nás, na našem písečku, je již důkladně zaseto.

2 2
možnosti

J26a51n 74R11á25ž

30. 7. 2016 11:21

Když jsme na tom byli zhruba tak, jak jsou dnes Arabové, taky se mezi sebou Evropané mydlili. Jednou při vzpouře proti diktátorovi, jindy jen proto, že jeden byl katolík a druhý protestant. Dnes si svoji podobnou historii prožívají Arabové. Jen s tím rozdílem, ze na rozdíl od tehdejších Evropanů mají kam utéct. Naši předkové nedostávali žádnou humanitární pomoc, když jim nepřátelé zapálili domy, vybili dbytek a zničili úrodu. Museli se sami o sebe postarat, jinak by pomřeli hladem. Nikde nebyly utečenecke tábory, neplatila mezinárodní právní ochrana pro uprchlíky a tak se o sebe postarat museli sami Proto Evropané mají v sobě zakódovaný systém odpovědnosti za své životy i to, že co si sami nezařídí, to nemají. Je to jeden z důvodů proč byli Evropané tak dlouho, než v blahobytu poslední dobou nezgenerovali, dominantní civilizací.

Kdyby v náboženských válkách měli Evropané kam utéct a někdo jim "humanitárně" pomáhal, tak místo Prahy, Drážďan, Krakova, Roterdamu dalších měst, byly dodnes ruiny a z půl Evropy poušť a džungle!

Proč Syřané i Iráčené se už nevracejí zpět všude tam, kde válka není, neobnovují svá zničená obydlí a neobdělávají půdu aby jim dala obživu? Asi proto, že pohodlnější je žebrat v Evropě sociální dávky. Na co čekají? Že jim někdo jejich města a vesnice postaví za ně a oni se zatím budou flákat v Evropě?

Mladí Syřané a Iráčané než aby vzali do rukou zbraně a vyhnali nebo pozabíjeli bojovníky IS, raději obtěžují děvčata v Německu, či Švédsku.

Přiznávám se: Pro syrské a irácké muže pochopení nemám, za žádné uprchlíky je nepovažuji a nejraději bych je z Evropy vyhnal.

Muž má svoji zem budovat nebo za ní bojovat a v žádném případě ne žebrat a obtěžovat v cizí zemi!

12 1
možnosti
Foto

Neměli kam utéct? To je vtip, že? V severní Americe žije dnes více než 300 milionů lidí. Většinou potomci imigrantů z Evropy. Ti utíkali do severní Ameriky od 17.století. do latinské Ameriky dokonce už od konce 15.století. Je pravda, že při té imigrační vlně stihli vyhladit nějakých sto milionů původních obyvatel severní a asi 80 milionů původních obyvatel latinské Ameriky. Za to na nový kontinent dovezli asi 80 milionů otroků z Afriky. Pravda moc jich ten výlet přes oceán nepřežilo. Možná to je důvod, proč současní imigranté nejsou vítáni. Potomci conquistadorů se domnívají, že se k nim budou chovat stejně jako se jejich předci chovali při kolonizace jejich zemí. Je těžké bojovat v Sýrii holýma rukama proti diktátorovi, který nakoupil ruské zbraně za deset miliard dolarů.

1 2
možnosti
Foto

,,Prý jsme ve válce"

Autor asi nepostřehl, že obdobně, tedy o tom, že jsme ve válce, se vyjádřil i papež při své návštěvě Polska.:-(

6 1
možnosti
Foto

Chápu, že mediální zkratka je pro jednoduché lidi a dobrý titulek prodává noviny. Ale ten zmiňovaný výrok zněl poněkud jinak.

"Kdosi mi řekl: „Otče, víte, že jsme ve Třetí světové válce, ale po kouscích? On pochopil! Je to svět ve válce, v němž se dějí tyto krutosti."

Ano. Sýrie je ve válce. Jedinou válkou, která zuří v Evropě je válka mediálních zkratek.

2 3
možnosti

Asi jste neslyšel o guerrillové válce, kterou současná situace v Evropě trochu připomíná.

Pravdu máte v tom, že žádná válka tady není. Válka je, když se druhá strana napadení brání.

To,co se děje, je stěhování národů, které v historii proběhlo už víckrát. Nájezdníci, kteří opustili svůj kraj ať už z jakéhokoli důvodu, hledali příznivější oblast. Když jí našli, místní obyvatelstvo vyvraždili a nový kraj byl jejich. Novodobé stěhování bude probíhat trochu jinak, protože nikdy nebyla země tak přelidněná. Letos nás už ani nikdo neinformuje kolik dalších nájezdníků se do Evropy denně valí. Evropa se na rozdíl od historie vůbec nebrání, ba naopak - viz pozvání A. Merkelové. Takže se jen čeká, až tady bude dostatek cizinců, kteří část původních Evropanů vyhubí a je možné, že menší část s nimi splyne. Aby tady nově příchozí nechali všechny Evropany naživu je nepravděpodobné.

5 1
možnosti

..... v tej komparaci válek v arabským světe a v evropským prostoru máte bezesporu pravdu,- však příčiny a následky ste odbyl (jako obvykle) "překotným myšlením" ! Evropské bojiště se navíc vyznačuje specifikem, jež v dějinách válek nemá obdoby,- na jedné straně útočící agresor, na druhé straně napadený, jež se odmítá bránit !

3 1
možnosti
Foto

Žádný agresor neútočí. Terorismus je normální kriminální činnost. Navíc tady ani nejde o běžný terorismus. Jde o kriminalitu jednotlivců, kteří nemají žádné politické cíle a nebojují proti vládám států. Počet obětí běžných vražd v Evropě je tisíckrát vyšší než počet obětí teroristů.

1 5
možnosti
Foto

K11a74r40e45l 79C76a16c66h

30. 7. 2016 9:30

Pane Janoto, zamyslel jste se někdy vůbec nad tím, proč je v Sýrii válka, když ještě před pár lety byla Sýrie pod stejným "diktátorem" šťastná a prosperující země se sekulárním státním systémem? Byl jste vůbec někdy v této zemi a zkoušel poznat, jak se tam žije, nebo čerpáte pro své vývody pouze z mediální propagandy? Vaše nenávist k Rusku zaměňuje příčinu za následek. Rusko tu nešťastnou občanskou válku nevyprovokovalo a v jejím počátku se do ní ani neangažovalo. Vyzbrojování, výcvik a finance pro údajnou umírněnou opozici poskytoval úplně někdo jiný. Že tomu jinému vůbec nezáleželo na prospěchu syrských občanů a tzv. opozici vůbec nešlo o nastolení demokracie, ale náboženské diktatury, to Vám zřejmě uniká. Rusko se nyní pokouší pomáhat legální vládě hasit, co jiní zažehli. Není v tomto konfliktu agresorem. O důvodech této pomoci můžete spekulovat, ale ať jsou jakékoli (udržení základy v Lattakii, udržení vlivu na Stř. východě), jsou čestnější, než důvody těch, co konflikt vyprovokovali.

K té válce v Evropě. Ve válce již skutečně jsme, jen to ještě někteří (hlavně politici) nechtějí pochopit. Západní demokracie v čele s USA naočkovaly v arabském světě tzv. arabské jaro, díky kterému bylo několik fungujících států naprosto rozvráceno a vypukly tam občanské války a teror. Místní obyvatelstvo díky tomu nesmírně trpí. Migrační vlna je následek této neuvážené politiky a teroristické činy jsou malou pomstou za to, co jim demokratický svět provedl. Ideologickým základem pro tuto válku je Islám. Teroristické činy nemají za účel nastolit strach, jak se nám politici snaží namluvit. Jejich skutečný účel je vzbudit odpor obyvatelstva vůči vlastním vládám, které je nejsou schopny před terorem ochránit. Jakmile tento odpor dosáhne svého maxima, přeroste v občanské války v Evropě. Tedy přesně to, co jsme jim provedli my tím arabským jarem. Už je pomalu pozdě něco podniknout a lidé Vašeho typu tomu ještě brání.

7 2
možnosti
Foto

Hodně šťastných lidí bylo mučeno ve věznicích stabilního diktátora Asada. V bolševickém Československu prý byli také všichni šťastní. A byla to prý stabilní a prosperující země. Říkal to každý člen politbyra vládnoucí státostrany. Tak to musí být pravda. Já myslel, že Rusko mělo zájem kdy o ten kontrakt na dodávku zbraní Asadovi za deset miliard dolarů? A on diktátor Putin vlastně pomáhal stabilnímu kolegovi z dobrého srdce. Demokratická opozice chtěla nastolit místo Asadovy diktatury náboženskou diktaturu. Zábavné. Na té jste přišel vlastní hlavou nebo jste to četl na aeronetu? Jasně, Rusko bojuje s náboženskou diktaturou ISIS tím, že bombarduje ty kdo s těmito teroristy skutečně bojují. Na rozdíl od Asada, který s ISIS kšeftuje. Zaplať pánbůh, že západní demokracie a USA naočkovaly do zemí za železnou oponou demokracii a rozvrátily tak "dobře fungující" bolševické totalitní státy. Jinak bychom pořád mávali mávatky na oslavu svátku práce. Zaplať pánbůh, že Rusáci do těchto zemí neposlali své zelené mužíčky a nerozpoutali tak svou oblíbenou "hybridní" občanskou válku jako na Ukrajině. Je to asi jen otázka úhlu pohledu. Já vidím naprostou nečinnost západních demokracií v době kdy bylo možné dosáhnou porážku diktátora a nastolení demokracie v Sýrii. A to je ten hlavní důvod současné humanitární katastrofy. Teror není útokem na vlády. Má za cíl vzbudit nenávist k uprchlíkům. I když ti se na terorismu nepodílí. Je to pomsta ISIS za to, že uprchlíci hledají svoji budoucnost jinde než v řadách islamistických fanatiků. A díky evropským islamofobům se jim jejich práce tak daří. Přitom samotný ISIS má s islámem asi tolik společného jako Německá demokratická republika s demokracií. A ano. Až se fanatici vašeho typu dostanou k politické moci skončí to občanskou válkou v Evropě za potlesku fanatiků z řad Islamistů. Bude to vítězství jejich skutečných spojenců.

1 6
možnosti

Jenže my jsme ve válce. Opravdu to nechápete? Ve válce se bojuje - prostředky, které skýtá technologie té které doby. A my (naše tajné služby, policie i vojsko) bojujeme s hrozbou terotu. Vy to nevíte? Zaspal jste.

6 1
možnosti
Foto

Doufám, že už jste si na zahradě vykopal kryt? Nezapomeňte na konzervy. Paranoia je super. Ale dobrý psychiatr by vám jistě pomohl. Teror je kriminální činnost. Válka vypadá vážně jinak. Zkuste nějaký válečný film. Ten vám to trochu přiblíží. Miluju ty co tvrdí, že jsme ve válce z pohodlí vlastního obýváku. Přitom mají modrou knížku a tank viděli jen na obrázku.

1 6
možnosti