Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Nedelejte si iluze, ze by imigranti, kteri delaji test obcanstvi ve sve nove zemi, udelali test obcanstvi ve sve rodne vlasti. I kdyz by vetsina z nas nedokazala odpovedet v takovem testu spravne, na rozdil od imigrantu o nasi kulture, historii, realiich i politice slysela a ucila se, jen to ma zasunute do podvedomi. Pro imigranty je vsechno nove a aby se mohli stat obcany noveho statu, musi se o vsem, co je pro nas samozrejme a zname, ucit. Testy jsou proto tezke, aby se ukazalo, ze dotycny ma o nasi zemi zajem a ve svem uceni sel trochu vice do hloubky, ze mu stalo zato se namahat.

Vy jste zrejme jedinecny clovek, ktery ma o vsem skvele znalosti a v testu by tak obstal na jednicku. Ale ruku na srdce, kolik z nas by, i s temi nejlepsimi znamkami z maturity nebo statnich zkousek na vysoke skole, dokazalo svuj vysledek zopakovat treba uz po jednom roce? A to neznamena, ze jsme hlupaci. Hloupost a omezenost spociva v necem uplne jinem a nezalezi na tom jestli a kolik skol mame.

17 1
možnosti
Foto

Nevím, ale má smysl vůbec dělat nějaký test, když ani informace z podvědomí nepomohou s jeho řešením. Upřímně mně štvou testy ve kterých jde o to rychle se naučit správné odpovědi, rychle je ze sebe vysypat a rychle je zapomenout. O své rodné zemi by toho její občan měl vědět zkrátka o hodně více než žadatel o občanství. A test pro žadatele o občanství by měl každý občan tohoto státu zvládnout bez přípravy. Jinak nejde o test, ale šikanování uchazeče o občanství. Po nikom ze žadatelů by nikdo neměl chtít více než po vlastních občanech.

0 2
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.