Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste ten test někdy zkoušel,respektive jeho českou verzi ,pak byste seznal,že má s inteligencí společného pramálo a defacto chce po vás encyklopedické znalosti čehosi ,co mnohdy není podstatné ani pro mne,občana čr....

Sice jsem uspěl ale ne bez ztráty kytičky.

Podobné testy nedávají žádný smysl...

1 0
možnosti

Vyhazovat domácí tupce a nevzdělané ignoranty by bylo přece jenom trochu kruté, dejme jim šanci se buďto nějak uživit, a nebo případně pojít hlady, pokud to budou preferovat. Ale raději už si sem žádné další nedovážejme.

0 0
možnosti

Mám dojem, že vám to připadá nespravedlivé, bohužel nevím proč. Jak už někdo zde v diskusi docela správně podotkl, rodilí Dánové žádné testy dělat nemusí, proč by také museli, že ano, tudíž jestli by je zvládli nebo ne, je úplně irelevantní.

0 0
možnosti
Foto

Když nemusí dělat test z historie, kultury či reálií Dánska Dánové, tak proč by je museli dělat ti, kteří se občany Dánska chtějí stát? Tady chybí jakákoliv elementární logika takového konání. Pokud jeden občan může být občanem aniž složí test a jiný jim být nemůže, je to celkem padlé na hlavu. Podle Všeobecné deklarace lidských práv a svobod by měli mít všichni stejná práva. A pro všechny musí platit stejné zákony. Tady je rovnost před zákonem zásadně porušena.

1 0
možnosti

Svět není spravedlivý a nejvíce nespravedlivá je příroda. Někdo se třeba narodí ve VB ve středostavovské rodině a jiný na hranici mezi Mongolskem a Čínou. Někdo se narodí chytrý a krásný, jiný hloupý a ošklivý. Zakážeme přírodu?

3 1
možnosti
Foto

Všichni lidé jsou stvořeni sobě rovni a jsou nadáni jistými nezcizitelnými právy. Úryvek z americké deklarace nezávislosti. Věděli to už před 240 lety.

0 0
možnosti

..... tak pokud v tem testu budou mit něco z Hamleta tak by mohli projít,- von je to docela slušnej masakr,- samá vražda a šílenci kam se podíváš,- to by je mohlo bavit!

2 0
možnosti
Foto

Jen, aby si neuvědomili, že je něco shnilého ve státě dánském. ;-D

0 1
možnosti

Pripomel jste mi tim zvyhodnenim vstupne do zidovskeho musea v Praze pred 20. roky.

U pokladny bylo vyveseno: vstupne devadesat KCS. A v cizich jazycich pak 200 KCS.

Takze jste to s tou napovedou domorodcum trefil.

1 0
možnosti
Foto

Tak dvojí ceny byly oblíbené. Ale za to může Klaus. Sjednotit kurz koruny s kurzem na černém trhu nebyl šťastný nápad.

0 1
možnosti

Pane autore, kdyby ti méně úspěšní naši občané měli být posíláni pryč, třeba do té Sýrie, jak navrhujete, nezačalo by se vám po roce nebo dvou v té Sýrii stýskat po naší zemi?

5 1
možnosti
Foto

Méně úspěšní? Jak v čem? Opravdu v oblasti nenávisti k osobám jiné národnosti či jiné barvy pleti patřím skutečně k těm zcela neúspěšným. Ale nemyslím, že je tato země určena pouze těm v této oblasti "úspěšným". I když si to většina této lůzy myslí.

0 3
možnosti

Kalkulujete s chybným entymématem: ti domácí jsou tady totiž doma i díky tomu, že celé generace jejich předků pro tuto zemi pracovali. Ti zvenčí si život tady musí zasloužit, mj. tím, že nebudou vyžadovat jakási "práva", ale budou plnit povinnosti, tak jako to dělali čeští emigranti po roce1948 a 1968.

2 1
možnosti

Já nevím o nikom, kdo vyžaduje jakási "práva". Vy ano?

2 4
možnosti

o je jednoduché. 6adatekl prostě MUSÍ VĚDĚT DO ČEHO TO LEZE.

3 0
možnosti

To číslo ukazuje jak moc imigranti touží získat dánské občanství. Pokud by se skutečně chtěli stát Dány, tak se na ten test připraví. A že by ten test nezvládli místní? No a co? Místní ho prostě dělat nemusí, narodili se tam.

Život není fér, pane Janoto, někdo se má líp jen proto, že se narodil na jiném a lepším místě, než někdo jiný. Tak to prostě je. Já jsem například jako dítě považovala za velmi nespravedlivé, že ČR (respektive Československo) nemá moře. Nespravedlivé je, že generace lidí žila v komunismu, nespravedlivé je, že se Evropou prohnaly v minulém století dvě velké války a miliony nevinných lidí zemřelo. Je spoustu nespravedlivých věcí, se kterými se naši předci museli vypořádat, abychom se my, jejich potomci, měli líp. I na evropském kontinentě byl život zatraceně těžký. My máme to štěstí, že jsme se narodili v lepší době. V Evropě je momentálně blahobyt a mír. Zatím...

15 1
možnosti
Foto

Já nevím, ale člověk by se asi měl snažit, aby byl život fér a aby byl spravedlivý. Já se aspoň snažím. Kdyby všichni rezignovali na spravedlnost, tak bychom ještě pořád chodili na prvního máje do průvodu a zdravili představitele strany a vlády na tribunách.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS