Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Máte pravdu v tom, že cyklistika je poměrně špinavý sport. Když prší, kolikrát se z vyjížďky vracím špinavý až za ušima, i když třeba někdo, kdo holduje motokrosu, se může domů vracet ještě špinavější. Ve většině toho ostatního se však pletete.

Cyklista v úniku není dojet proto, aby ho ostatní za jeho odvahu potrestali, ale jednoduše proto, že i oni chtějí být v cíli jako první.

Není ani pravda, že všichni v profesionální cyklistice dopují. Cyklistika v posledních letech zavedla jeden z nejpřísnějších a nejpropracovanějších systémů antidopingových kontrol - biologické pasy, přepadové kontroly atd.

Není pravda, že by cyklisté, kteří nejsou lídry svých stájí, nedostali šanci se prosadit. Oni jsou většinou ti, kdo šlapou v úniku, v záběrech kamer se tak objevují mnohdy častěji než ti lídři, a pokud peloton jejich únik podcení, mnohdy dosáhnou i na etapová vítězství.

Na závěr nezbývá než vám doporučit, abyste se místo na cyklistiku, která vás nudí, díval na něco záživnějšího. Televizních programů máme bezpočet, na youtube jsou miliony videí, a z okna na ulici jsou také mnohdy vidět zajímavé věci. Nebo ještě lépe, vemte si kolo, a projeďte se pár kilometrů v kopcovitém terénu, abyste docenil těch údajných chemických vyhoněnců.

6 0
možnosti
Foto

Můžete mi tedy vysvětlit proč se vůbec jela nějaká Tour de France v letech 1999-2005? A kdo to vůbec vyhrál? Těším se na stejně obšírnou odpověď. Myslíte, že v době, kdy Armstrong podvádějí byly antidopingové kontroly méně přísné než dnes? Co když za pět nebo šest let zase budeme škrtat vítěze letošní Tour? Má vůbec smysl tento cirkus sledovat?

1 1
možnosti
VE

Tak je to u většiny oborů lidské činnosti. Pro většinu lidí je fyzika nudná, pro zlomek populace je nejúžasnější věcí na světě objevovat zákonitosti přírody a pak je množství "diváků" , kteří sledují pokroky ve fyzice na populární úrovni, nebo alespoň v novinách. Takovým článkem jako je tento neříkáte nic o příslušném oboru ale jen o sobě, do jaké skupiny se řadíte

2 0
možnosti
Foto

Každý můj článek je jen o mně. Nepracuje ve zpravodajství a nejsem profesionální novinář. Tohle je osobní blog a zveřejňuji jen svůj názor. Ovšem v tomto případě vycházím z objektivních faktů.

1 2
možnosti
PK

P37a72v10e82l 25K67u38l15a

8. 7. 2016 11:29

No a někomu přijde nudným fotbal. Ten na tom letošním ME občas i mně :-)

4 0
možnosti
Foto

Také mám takový pocit.

0 0
možnosti
Foto

jsem asi pokrytec, zametač podstaty pod koberec... Tour a Giro... pro mne obojí spojení milovaného .... kolo, cyklistika, adrenalin sjezdů a kousnutí kopců a zároveń unikátní záběry krajiny plné přírodních věcí a hlavně... architektury, umění... Nepokrytecky přiznávám... Jsem vděčný divák, kterého chtějí... nalákají na reklamu svých zemí, vtáhnou... a já se prostopášně a ráda nechám...

10 0
možnosti
PK

P14a84v94e80l 90K89u67l90a

8. 7. 2016 11:28

Dobrý den, Radko, máte pravdu, už jenom sledovat tu krajinu a památky při TDF je úžasné. Jinak dovolte, abych Vám vyřídil pozdrav od syna a poděkování za krásné přání k svátku. Bohužel to nemůže udělat osobně, protože mu zrušili účet. Přeji hezký den :-)

1 0
možnosti
ZJ

... souhlasím s Vámi málokdy - lépe řečeno NIKDY - ale tentokrát R^! A karma.

1 0
možnosti
JL

Pro někoho je nesmysl cyklistika, pro někoho psaní blogů.

0 0
možnosti
KK

Souhlas !!!! Perfektně jste to popsal. Cyklistika je krásná, pokud jedu v létě podél řeky nebo lesem k rybníku. Tour de France není sport, ale kšeft. Je přesně taková, jak jste ji popsal. Nezajímavá. Díky !

1 0
možnosti
VJ

Až zase pojedete k rybníku, tak před ním zahněte doprava. Nebo doleva.

0 1
možnosti
JL

Jste předpojatý. Stovky miliónů lidí na světě by s Vámi nesouhlasilo, několik desítek lidí by s Vámi souhlasilo. Tomu zbytku to je jedno.

4 0
možnosti
KK

Aby ten poměr nebyl opačně ! ;-D;-D;-D

1 2
možnosti
Foto

Tak, proč se na to díváte?

0 0
možnosti
Foto

Nedívám se na to. Nejsem masochista.

0 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.