Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Musím na sobě potvrdit Vaši teorii. Ano, jsem jedním z těch, kteří pojali volbu jako plebiscit o tehdejší vládě. A také následný pád velmi špatné vlády a Zemanova neústupnost při snaze o její renovaci, byl snad jediný jeho počin, za který bych ho pochválil. Vše ostatní, bohužel, předčilo v negativním smyslu má nepříliš velká očekávání.

Souhlasím také, že jedinou Zemanovou šancí na znovuzvolení, je vyhrocení kampaně a snaha postavit proti němu nějakého Antizemana, který bude opět ještě méně volitelný.

1 0
možnosti

Pane Janoto, Zeman je osobnost- a velmi inteligentní člověk. Je na svém místě. Pokud se tam usadí někdo, koho naši "umělci" a "intelektuálové" vychválí do nebe- bude to průser. A Dienstbier?

Nezlobte se, ale to je úlet.

1 5
možnosti
Foto

Od inteligentního člověka bych čekal úplně jiný způsob vyjadřování a chování. Zeman už tři roky hanobí prezidentský úřad, který zastává. Žádný inteligentní člověk by v neděli v poledne v přímém vysílání českém rozhlasu nepoužil výrazy jaké použil Zeman. Jestli nechápete, že to co udělal je zkrátka špatné, ubu nemám co bych k tomu dodal.

7 0
možnosti

Karma.Já ve druhém kole svůj lístek znehodnotil přímo ve volební místnostiR^

1 0
možnosti
Foto

Pokoušíte se nám namluvit, že jste vhodil do urny ve 2.kole voleb prázdnou obálku. Já tomu nevěřím. Ta obálka byla plná a byl v ní napsán pan Schwarzenberg Rv

0 4
možnosti
Foto

http://janota.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=317936

Já se za svou volbu fakt nestydím. Ani za jiné své názory. Navíc jsem byl předsedou volební komise a ostatní členové mohou potvrdit, že v urně byla jediná prázdná obálka. A opravdu byla moje. Proč by někdo chodil do volební místnosti vhodit prázdnou obálku? Já ale k volbám stejně musel. Kdybych volil Schwarzenberga musela by mně patrně upadnout ruka. Ovšem totéž se týká volby Zemana. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Existují sociologické výzkumy, které se nazývají "přelivy voličů mezi prvním a druhým kolem presidentské volby", takže lze pod tímto heslem je najít.

Volba Zemana ve druhém kole nebyla negativní záležitostí, protože voliči reagovali na slabší či silnější doporučení Fischera, France a Fišerové volit Zemana. Když si sečtete jejich hlasy v prvním kole a přičtete je k těm Zemanovým v kole druhém, tak tato doporučení stačila Zemanovi k výhře. A porovnáte spolu s těmi přelivy.

1 0
možnosti

Spise je to preliv od Dienstbiera a Fischera, ostatni jsou marginalni. Ostatne od ostatnich preslo vice lidi ke KS, nez k MZ. U Dienstbiera je to logicke, pan Fiser si podle vseho nechal za sve doporuceni dobre zaplatit, nezapomente na jeho zazracne splaceni dluhu po volbach....

http://www.median.eu/cs/wp-content/uploads/docs/Median_PREZIDENT_II_KOLO_determinanty_vysledku.pdf

3 0
možnosti

Čísla nelžou, ale je nutné je správně vyhodnotit a nad výsledky se zamyslet. Myslíte, že jste je správně vyhodnotil a správným způsobem se nad nimi zamyslel? Naštěstí na tom teď už houby záleží. A to vyvolává další otázku: Proč o tom vůbec píšete?

3 1
možnosti

Jeste jednou Zeman ? Pak jen emigrovat !

3 2
možnosti
Foto

Ještě se dá čekat na Czechexit. Poté by možná šlo požádat v Německu o politický azyl. :-(

2 1
možnosti

Autore, tou prázdnou obálkou se nemáte co chlubit; to je hlava v písku a dáváte poměrný hlas každému z uchazečů. Vím, že to není stejné jako do sněmovny, ale princip je stejný.

A to vaše předpokládám.... má díry. znám ze svého okolí ty, kteří nevolili v prvním kole, ale skopčáka zásadně nechtěli, takže raději šli do druhého kola. Na druhou stranu jiní, když neprošel jejich kandidát, zůstali doma. No ale Vy předpokládáte......

Bude vás více, co nemají jméno proti Zemanovi, ale nemusíte se laciným kopáním prozrazovat tak trapně.

P.S.

Na vysvětlenou, v prvním kole jsem Zemana nevolil.

4 1
možnosti
Foto

Ale já se tou prázdnou obálkou chlubím. Šlo o volby osobností. A já volil pozitivně. Vybral jsem si v prvním kole slušného člověka a politika, s vysokým morálním kreditem a bez skandálů z minulosti. Jiřího Dienstbiera. A když nepostoupil, tak přece nebudu vybírat ze dvou nemorálních darebáků toho menšího? To je nedůstojné. Ve volbě většinovým systémem je negativní volba tou poslední možností. Když nevím, tak můžu jen předpokládat. Čísla jsou fakta, ale pokud je někdo přečte a analyzuje lépe než já, rád si to přečtu. Možná na to existuje nějaký průzkum, ale počet těch, kteří nepřišli v prvním kole, ale šli volit v druhém je dle mého skromného mínění pro celkový výsledek naprosto nepodstatný. Možná to bylo pár tisíc, snad pár desítek tisíc voličů, ale i kdyby jich bylo třeba 200 tisíc stejně to celkový výsledek nijak podstatně neovlivnilo. Navíc tak jako vy jste šel do druhého kola provést negativní volbu proti Schwarzenbergovi, jistě se našlo mnoho voličů, kteří provedli stejně negativní volbu, ale proti Zemanovi. Takže většina takto odevzdaných hlasů se vzájemně negovala. Navíc tento typ voliče nic nezměnil na celkovém počtu voličů. Pokud by se totiž třeba těch 200 tisíc voličů, kteří se objevili v druhém kole, když chyběli v prvním našlo, znamená to jen to, že těch, kteří volili v prvním a nepřišli v druhém kole je o 200 tisíc více. Tedy nikoliv 200, ale 400 tisíc.

2 1
možnosti

No a vo to gou, najít někoho. No a v tomto případě bych použil ono okřídlené - Hledej Šmudlo

2 0
možnosti
Foto

Někdy ani není třeba nějak usilovně hledat a cesta se objeví přirozeně sama.

0 0
možnosti

Ma to jeden problem - do druheho kola se z tech osobnosti musi dostat nekdo, kdo prave tu negativni volbu proti sobe nezpusobi.

Takovy teoreticky priklad: pani Roithova asi nebude ten, kdo bude vzbuzovat takove emoce, aby lidi nutne volili proti ni. Jenze nemela v podstate sanci se do druheho kola dostat. Prave proto, ze byla malo vyhranena tak, aby ji tam volici posunuli.

A ano, mate pravdu, negativni volba pusobila - castecne byli lidi proti KSch kvuli jeho ucasti ve vlade, ale jsem presvedcen, ze castecne i proto, ze byl onalepkovan jako zadni vratka pro Sudetaky. A tohle u nas porad jeste dost dobre funguje. Dokonce i na mladsi rocniky, pak takovych znam. Kvantifikovat si to ovsem netroufam.

4 0
možnosti

Roithová. Ta, co měla ten vtipný klip o Lisabonské smlouvě. Čímž nepochybně značné emoce způsobila.

3 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.