Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle nové dynamické definice socialismu je socialismus systém institucionalizované agrese vůči svobodnému přivlastňování.

1 0
možnosti
AK

Socialismus, komunismus, cesky nacionalismus, Masaryk, Benes, to vse jsou duvody toho, proc se nase zeme propadly z evropskych vysin do dolin, kde jsme predurceni hrat druhe housle.

3 1
možnosti
Foto

Masaryk je důvodem proč se tahle země dostala do těch evropských výšin.

0 0
možnosti
JZ

A vy tedy, jestli to správně chápu, tvrdíte, že tito lidé by se, pokud by žili v dnešní době, vyjadřovali úplně stejně?

3 0
možnosti
RB

Ano, nedostatek argumentů si mnozí jedinci kompenzují mimojiné zneužíváním velkých jmen (již nežijících, která se nemohou bránit) jako štítu pro své názory. Jediné, s čím lze na článku polemizovat je onen "luxus na úkor miliard vykořisťovaných", který vychází z typicky socialistického ekonomického bludu, že bohatství je pevně dané množství, které se nějak "rozděluje".

2 1
možnosti
KK

Socialismus je řízení všech a všeho, (absolutně všeho) několika samozvanými, uvědomělými, pokrokovými ...pitomci. Viz EU, viz KSČ,....

3 0
možnosti
Foto

Není. Bolševismus jak jej popisujete nemá nic společného s komunismem, tím méně pak se socialismem. Někteří intelektuálně nesmělí jedinci záměňují tyto pojmy. A argumentují tím, že je to socialismus, protože tomu tak bolševici říkali. Potom by Německá Demokratická republika byla vzorem demokracie. Vždyť se tak jmenovala. ;-D

0 0
možnosti
Foto

To co popisujete je jen nálepka, bez praktického obsahu. Ve skutečnosti je socialismus státní kapitalismus. Současný režim toto vlastnictví zničil a nahradil je půjčkami a nekontrolovatelným zadlužováním. To je moderní pojetí ekonomiky, řízené globáílní oligarchiím tzv. demokracie.

1 2
možnosti
Foto

Myslím, že bolševismus nemá nic společného se socialismem, tím méně pak s komunismem. Je to přesně tak. Když se v Maďarsku po válce dostali k noci místní bolševici, začalo se tomu jejich systému říkat státní kapitalismus. Je to docela přesné. O tom co se bude vyrábět, kolik se toho bude dělat, za kolik a kam se to prodá a hlavně kolik za práci dostanou ti co to vyrobili přestal rozhodovat majitel firmy a nahradil ho nějaký státní správce, jmenovaný do funkce z úzkého okruhu stranické nomenklatury. Zkrátka těch co byli rovnější mezi rovnými(jak to správně napsal další tradiční socialista George Orwell). Pro zaměstnance se toho mnoho nezměnilo a když tak k horšímu. Přišli o tvrdě vybojovaná sociální práva. Právo na stávku, právě svobodně zakládat nezávislé odbory. Není divu, že v konce bolševické totality stál nezávislý odborový svaz Solidarita.

0 0
možnosti
PK

Já jsem také velmi sociálně cítící člověk (nějaké čisté laissez-faire je utopie), ale proto nejsem tradiční socialista. Ten směr je hodně v krizi a neví jak dál (Španělsko, Francie, Itálie, Anglie po odchodu Blaira s bláznivým Corbym v čele atd.).

1 0
možnosti
Foto

V prostředí pravicového neoliberalismu, který nastolil vlastní pravidla je opravdu těžké prosadit principy socialismu a sociálního státu. Bohužel je zřejmé, že neoliberálové ovládli vedení EU. A to už před dvaceti lety. EU

0 0
možnosti
MS

Vychazite z presvedceni Masaryka, ale nevidite souvislosti mezi postavenim delniku (nyni bychom rekli osob s nizsimi prijmy nebo osob ohrozenych chudobou) ve dvacatych letech minuleho stoleti (nebo jeste drive) a nyni. Ano, Masaryk byl clovek s velkym socialnim citenim, ale tezko rict, jak by hodnotil socialni stat dnes.

Na zacatku dvacatych letech minuleho stoleti byla nezamestnanost az 30% a zdaleka ne vsem nezamestnanym byla vyplacena podpora. Narozdil od dneska, kdy nemusite sahnout cely zivot na praci a zaroven zit relativne v klidu. Takze, kde je ten spravedlivy system?

2 0
možnosti
Foto

Masaryk se socialismem a otázkami sociálních práv pracujících zabýval celý život. Jeho stěžejní práce v této oblasti napsal už koncem 19.století. http://www.mises.cz/clanky/t-g-masaryk-ludwig-von-mises-a-klasicky-liberalismus-cast-ii--156.aspx

0 0
možnosti
Foto

Socialismu byl, je a bude příčinou těch největších špatností, kterých se lidé vůči sobě navzájem dopouštějí.

10 2
možnosti
Foto

Řekněte to při uctění památky našeho prvního prezidenta. Můžete před tím i citovat jeho přihlášení se k myšlenkám socialismu. Jistě budete mít úspěch. ;-D

1 4
možnosti