Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J68a90r34a 82R15a55n19k

12. 10. 2015 18:09

Z Rastici se stal Vanek, takze uz zde cele stati koranu opakovat nebudou, hrozne to otravovalo, ja navic se cteni koranu branim asi tak jako cteni Book of Mormon - i kdyz ti nikoho nemini vrazdit ve snaze ke konverzi;-)

0 0
možnosti

Autor má skoro ve všem pravdu.Jen u některých věřících se stává z náboženství životní styl a tyto jedince jistě povyšuje eticky na vyšší úoveň. Islám je na tom dnes samozřejmě nejlépe i když je zatracován.Proto tento životní styl láká nové souvěrce a konvertity. Vše to špatné dělají jen lidé. Bůh za to opravdu nemůže. On zase tak velký rozdíl mezi Islámem a křesťanstvím není. Jen Islám odmítá katolické tendenční lži z Nového Zákona a Evangelií..

0 2
možnosti

Jak řekl G. K. Chesterton: "Většina lidí se mylně domnívá, že v jádru jsou všechna náboženství stejná a liší se pouze na povrchu. Ve skutečnosti je to přesně naopak. Povrchně vypadají všechna stejně a čím víc se jde do hloubky tím rozdílnější jsou."

Islám, hinduismus, judaismus, apod. jako falešná náboženství budou vždy škodlivá přímo jednotlivci a v širším poli i společnosti. To posouzení nemá nic společného s jednotlivými lidmi, kteří se hlásí k těmto náboženstvím. Hodnocení vychází z jejich podstaty.

Islám byl od počátku úsilím o dobytí světa, získáním moci, bohatství a ukojení sexuálního apetitu. To je historická skutečnost, od které se nemohou muslimové oprostit a to vědí jak ti "fanatičtí" tak i ti "umírnění".

Představa, že všechna náboženství vznikla k ovládání lidí, či získání moci je nesmyslná a to i když jde o náboženství falešná.

Redukce náboženství na soubor etických pravidel je rozšířený omyl. Náboženství definují chápání světa, metafyzična a jeho vztahu k životu člověka.

Pokud jde o stydění se za křížové výpravy, či inkvizici. Za to se stydí pouze ušlápnutí katolíci, kteří si nechali od ostatních nabulíkovat různé moderní mýty o těchto historických skutečnostech. Nechť za církev mluví ti nejlepší. Ať muslim, protestant, či ateista ukáže stejný nebo větší zástup takových lidí jako těch katolíků, kteří se dnes honosí titulem svatý, či blahoslavený.

0 1
možnosti

Viktore,Viktore - přečti si pozorně jaké bludy hlásáš ! A to hůře než Tvá "falešná" náboženství.

0 0
možnosti

Opravdu - pěkně nenávistné zhovadilosti! Víc k tomu nemám co dodat...

2 0
možnosti

Kdo chce vidět růžově, vidí, i kdyby mu spadly brýle do sazí. :) Podotýkám, že čtu pěkné nenávistné zhovadilosti i obráceně k tématu. Dokonce i k jiným tématům. Blíží se zima. Oni nejsou zvyklí na takové extrémy. Protopí se obrovské částky z kapes daňových poplatníků. Nebo snad z kapsy EU? Je naivní si myslet, že to nejsou naše peníze. Jsou, jenom přesypané z jedné hromádky na druhou. Je k čemu a komu dobré zakládat v Česku tábory a držet zde uprchlíky násilím, jenom proto, že si to EU přeje? Trochu jsem odbočila, ale jsem pragmatická, takže to blábolení o ničem, mě dost nebaví. Zajímají mě fakta. Ale, když už  se vede řeč o nějakých ideologiích, já preferuju tu o zdravém rozumu. :)

1 0
možnosti

Ve svém plamenném kamenování odpůrců islámu jste zapoměl na Jana Žižku a Ferdu mravence. Ten první nevím, jak byl na tom se svou orientací a ten druhý, kdoví, snad katolík ? :) Tím chci říct k vašemu článku - všechno se dá zneužít. Ovšem slepá obhajoba tendenčně k současným problémům je stává též ideologií. :)

2 3
možnosti
Foto

Jeden poněkud "politicky nekorektní" vtípek.

Mluvčí izraelské armády vysvětluje:

- "Když zasahujeme proti radikálním muslimským extremistům, používáme standartní munici a když zasahujeme proti umírněným muslimům, tak používáme mírnější munici."

- "Jaký je rozdíl mezi standardní a mírnější municí?"

- "A jaký je rozdíl mezi radikálním a umírněným muslimem?"

4 2
možnosti
Foto

Hezké. Připomíná mně to nápadně bonmot či spíše malmot Zemana. Umírněný muslim je jako umírněný komunista. Což od bývalého komunisty Zemana zní fakt pikantně. 1,5 miliardyradikálních muslimů to je sen těžkého paranoika. :-D

4 2
možnosti
Foto

Nedá se zneužít islám, nacismu, komunismu, protože to jsou ideologie zla, idologie určené k ovládnutí světa.Rv. Křesťasntví, Judaismu jsou náboženství založená na lásce k bližnímu.

3 1
možnosti

V34á40c78l27a25v 52Š49o31b34r

11. 10. 2015 11:24

Jen pro zajímavost - je nějaká univerzální definice toho kdo je "bližní" a kdo "bližním" není?

0 1
možnosti
Foto

Vyznavačům Islámu je nařizeno, že mohou židům a nám lhát, že mají nás podvádět, že mohu u židů a křesťanů krást že mají židy a křesťany  vraždit.

6 1
možnosti
Foto

:-)Zábavné. Opravdu těžká paranoia.

0 2
možnosti

Velmi rozumné. Zvláště poslední odstavce do kamene tesat a vyšít na polštáře těch, kteří ve jménu své anti-ideologie plánují odebrat občanská práva těm z nás, kteří nekřičíme spolu s nimi.R^

5 5
možnosti

"náboženství" jsou jenom speciální podmnožina ideologií.

Je úplně jedno jestli věříte v nějakou "dialektiku dějin" a nebo v "napřírozené všemocné strašidlo" (Boha)

Nic to nemění na tom že ANI JEDNO ve svém životě NECHCI. Nechci žádné náboženství, žádnou ideologii. Chci žít svobodně podle vlastní volby na základě pravidel které si já na základě svého rozumu (nikoliv dogmatické víry) vyberu.

A kdokoliv kdo se snaží své náboženství a ideologii šířit, a vyžaduje po jiných aby na ní ve svém životě brali ohled je můj nepřítel na smrt.

Ať se jedná o křesťanství, islám, komunismus, nacismus, a nebo ideologii "lidských práv a humanismu".

Pro mne jsou to nesmysly na naprosto stejné úrovni.

1 5
možnosti
Foto

Vy se vymezujete i vůči těm co jen ve svou víru věří-ne jen vůči těm co ji šíří. Otatně vás někdo do víry nutí?

Každý má právo šířít víru jak chce pokud při tom dodržuje zákon, stejně jako vy máte právo šířit své bezvěrectví pokud dodržujete zákon.

Ostatně i to vaše žít výhradně podle vaší vlastní volby, které si sám vyberete  je ideologie a v našem právním řádu nemožné

4 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.