Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hmmm a proto stát zoufale prodlužuje školní docházku aby dostale nezaměstnané z trhu práce (protože žádná práce jejíž vykonávání by spolklo méně zdrojů než za kolik je někdo na planetě ochoten její výsledky koupit) v Evropě není skoro pro 20 procent populace v ekonomicky aktivním věku...

mimochodem dnes se stát ohání 6ti procentní nezaměstnaností - počítá tam ovšem pouze lidi registrované na úřadě práce... faktická nezaměstnanost (bez invalidů) je cca 12 procent.

Ano - 12 procent populace v ekonomicky aktivním věku je prakticky k ničemu a místo aby vydělávala (nemá čím) naopak odsává ze systému prostředky.

Já bych navrhoval tuto reformu penzí - nárok na starobní penzi mají jen rodiče jejichž děti jsou aktivně zaměstnáni.

ti kdo nemají děti žádné nemají žádný nárok na penzi...

no a rodiče těch těch co zaměstnáni nejsou by nejen že neměli dostávat žádný důchod ale měli by ze svého aktivně doplácet na veškeré sociální dávky které jejich zbytečné potomstvo spotřebovává.

0 2
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha. Nicméně bez toho množství nezaměstnaných by se mohlo stát, že schopní, zejména čeští podnikatelé se budou muset dělit o svůj zisk s těmi kdo jej vytváří. Protože bez jejich práce by pošli hladem. :-)

0 0
možnosti

Jen nevím, proč nový systém důchodové daně vymýšlela "důchodová komise".  Tento systém budoucnost důchodů neřeší ani náhodou.  Počet novorozenců už vůbec ne!  Jen otcové, neplatící výživné budou o něco bohatší (nebo rozvedení nebudou mít na slevu nárok - i když se budou o děti i nadále starat?).  Bude sleva patřit otci, nebo jen manželu matky?  A bude pratřit otci, nebo novému manželovi?

1 0
možnosti
Foto

Pokud vím, tak dotyčný musel mít dítě v péči. Myslím přímo v aktivní péči. Tedy ve společné domácnosti. Rozvedený manžel žijící v jiné domácností na slevu nárok neměl. Vlastně to bylo i takové opatření proti rozvodům. Ale pokud se v novém vztahu staral o dítě nové partnerky mohl slevu na dani znovu uplatnit. Pokud vím bylo to nějak navázáno na pobírání dětských přídavků.

0 0
možnosti

Daňové skupiny byly platné dlouhodobě již na přelomu 50. a 60.  (kdy byl pro mě daňový systém součástí školního předmětu), nejspíš platil od poválečného období.  Takže v žádném případě nezpůsobil boom "Husákových dětí". Nezpůsobily ho ani mírně zvýšené přídavky (tak, jako takový boom nezpůsobí ani Sobotko-Marksovské úplatky).  Opravdu ten boom byl dobou: bylo lepší být doma než se v hospodě ukecnout. Televize se až na výjimky nedala poslouchat a PC nebyly.  Takže šup do postele.

    Podstatný rozdíl mezi tehdejší dobou a dneškem:  neexistovala pilulka, antikoncepce byla jen na lékařský "příděl" (převážně jen mechanická) a interrupce byla martyriem.    Pilulka je "příčinou" současné nízké porodnosti.  Pro dvě stovky zvýšených přídavků si nikdo dítě nepořizuje.

1 0
možnosti
Foto

Prosím Vás pane hovořte k věcem, kterým rozumíte, i když jak je vidět i na "kraviny" lze přilákat souznějící bytosti. Myslet, znamená něco víc než zveřejňovat své nápady a spokojeně blábolit se sobě rovnými. Všechno i jednoduché myšlení musí k něčemu směřovat a ukazovat, že jsme při střízlivém vědomí. Jinak můžeme opravdu mluvit a psát všechno. Mně to vadí, protože si myslím, že náš stav společnosti je moc vážný. Proto jsem reagoval, ale jinak pište, co chcete.;-O

0 1
možnosti
Foto

Stav společnosti blogy ani diskuze k nim neovlivní. Ten je o čemsi podstatně jiném a navíc velice a vědomě účelově ovlivněn propagandou, reklam nevyjímaje, vše pak založené výhradně na,,konzumu"Rv

0 0
možnosti
Foto

Ten název se odvíjel od úplně něčeho jiného a sice, že to vymysleli osli.

3 1
možnosti
Foto

,,Nějakej" O.ŠIK se na tom poddílel v v rámci tehdejších ekonomic. reforem;-)

1 0
možnosti

Husákův baby boom je uměle vytvořená fikce. Ve skutečnosti se stalo to, že do reproduktivního věku dospěla silná poválečná generace z padesátých let. Její slabší ozvěnou pak byl vzestup nově narozených před několika lety, kdy do správného věku dospěly "Husákovy děti". Jsem přesvědčen o tom, že toto by se odehrálo i kdyby Husák vůbec neexistoval.

4 0
možnosti
Foto

Jenomže toto všechno se muselo podchytit výstavbou bytů.školek, jeslí atd., zajistit místa v porodnicích atd.

Kdyby neexistovala tato podpora, narodilo by se daleko méně dětí a četnost potratů by vzrostla. Mimochodem kalkulovalo se tehdy, že jeden potrat znamená ztrátu jednoho milión korun, tehdejších.

2 1
možnosti

Taky ji znám pod názvem "volská daň". Mám však pocit, že se vztahovala na osoby od 25 do 55 let. Tou horní hranicí si však nejsem jistý.

2 0
možnosti

tak důchodce jí už platit nemusel...

0 0
možnosti

Hlavně, že za všechno může Klaus. Zplodit dítě není žádná lidská povinnost.

2 2
možnosti
Foto

Osobně jí pamatuji pod názvem jako tzv.,,volská". ;-)Měla být motivací k založení rodiny. Volně ,,přeloženo", jsi-li chlap, jsi schopen zplodit potomka a starat se o rodinu;-) Pro současné ,,single" těžko představitelné;-D

4 0
možnosti
Foto

P.S.: tuším zavedeno již v polovině šedesátých let, rozhodně již před tzv. normalizací. Tedy za A.N.

3 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.