Diskuse

Povinné odvody aneb jak vyhodit z okna peníze

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Jen doplním, že také příliš nechápu to zjišťování stavu zdraví odvedenců potencionálních. Zjistí to k nějakému datu a pak co? Za 3 roky se ze štíhlého klučiny 18 letého může stát cvalík rozvalený v práci u počítače a dívenka odjede jako au pair někam do Londýna přebalovat plínky, kde se provdá.

1 0
možnosti
ML

M21a86t72ě78j 95L27a51t78k73a

13. 4. 2015 18:52

Je zřejmé, jaký dopad měla VHK ve 30. letech. Ale v zápalu kritizování všech okolo (vyjma A. Babiše) Vám uniká, že od roku 2008 proběhla největší hospodářská krize od 30. let. Takže kritizování zvýšení státního dluhu o 700 mld Kč je poněkud "mimo mísu." Dále byste se mohl podívat na klesající tempo zvyšování státního dluhu za předchozí vlády. Potíž je totiž v tom, že český volič zpravidla nadává, když se podle něj zbytečně utrcejí peníze. Ale pokud je někdo zbytečně utrácet přestane, což se nevyhnutelně musí projevit i na nich samých, pak nadává, že to všechno ukradli. Pokud urážlivě tvrdíte, že čtvrtmiliarda jsou pro poslance "drobné na svačinu," doporučil bych Vám, abyste se na vlastní oči přesvědčil o korupci například na Ukrajině nebo dokonce v Rusku. Šťastnou cestu!

2 1
možnosti
Foto

Svalovat vinu na hospodářskou krizi je moderní, ale pravda leží jinde. Kalousek zvýšil za pouhých sedm let vládní dluh prakticky dvojnásobně. To se nepodařilo žádné jiné zemi v Evropě. Takže problém neleží v krizi, ale v mizerné hospodářské politice posledních českých pravicových vlád. A tu zmínku o snižování tempa zadlužování fakt nemá smysl komentovat. Snad jen, že když zvýším tempo z 50 kilometrů v hodině na sto kilometrů v hodině a potom uberu na 99 kilometrů v hodině lze to fakt těžko považovat za úspěch!

1 2
možnosti

Jaroslave, fakt dobrý a teď jenom připiš řešení .

1 0
možnosti
Foto

Řešení čeho? Co se týká armády svůj nástin řešení jsem napsal. Malá, ale dobře vycvičená, profesionální armáda plnící dílčí úkoly v systému kolektivní obrany v rámci Organizace Severoatlantické Smlouvy. A řešení na rozkrádání veřejných peněz českými politiky. Kdybych takové řešení znal, kandidoval bych na Boha! Samozřejmě pár nápadů by bylo. Zvýšit občanskou kontrolu politiků masivním zvýšením počtu členů politických stran na západoevropskou úroveň. To, že politici v zavedených demokraciích jsou nuceni odejít z politiky už po prvním jen náznaku skandálu asi není náhoda. Jenže rakouská Lidová strana má 700 tisíc členů. Ta česká jich nemá ani 50 tisíc!

1 3
možnosti
ES

E19m43i69l 10S40o43v41a

13. 4. 2015 18:25

Dobry den, nepatri to do minuleho stoleti. Z nadsenych dobrovolniku, i z toho zbytku se da najit urcite % lidi, kteri mozna neco dokazou. Vojna, i kdyz pro mnoho lidi zbytecna a zdrzujici, davala lidem disciplinu. Dnes mlada generace disciplinu nema. Samozrejme vtipne filmy natocene na tema jeste komunisticke armady jeji vahu snizuje, ale ja jsem za. I kdyby ta vojenska sluzba mela trvat jen par tydnu. Napr. jen se naucit strilet a dodrzovat nejaka pravidla a disciplinu.

4 2
možnosti
Foto

To je nesmysl. Že mladá generace nemá disciplínu říkala střední či starší generace vždycky. Dalo by se říct od nepaměti. Už v době národního obrození se v Čechách a na Moravě lkalo o nedostatku disciplíny u mladé generace. Pokud životu člověka nedá řád rodina či škola, žádná povinná vojna to nevytrhne. Mladí lidé mají cestovat, poznávat svět, jiné lidi, národy, země a kultury. Je to užitečnější než, aby se učili pochodovat, střílet a házet granáty na mladé lidi v jiných uniformách. Navíc v armádu mám dúvěru. Bohužel hlavním velitelem ozbrojených sil bývají čeští politici. A ti většinou armádou neprošli a podle toho to také vypadá. Česká armáda dokáže vyniknout bohužel mimo území vlastního státu a většinou pod velením úplně jiných politiků než jsou ti čeští.

1 5
možnosti
GF

G43e96o69r21g67e 82F11o37x

13. 4. 2015 12:35

Neschválila ten návrh zákona teprve vláda? Mezi vládou a sněmovnou (tam zasedají poslanci) je trochu rozdíl.

3 0
možnosti
Foto

Je to tak. Jde o vládní návrh zákona. Nicméně je to jen formalita. Než vyjde vládní návrh je většinou konzultován s poslaneckými kluby vládních stran. Bez předpokládané podpory poslanců by s tím vláda vůbec nevyšla ven. Ale samozřejmě jsem udělal chybu a za ni se omlouvám.

0 0
možnosti