Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasil bych s autorem, že mučení patří do středověku, kdyby novověk byl skutečně novověkem se vším všudy. Dokud však budou přetrvávat projevy středověku, zlodějny, vraždy, terorismus, tak bych vítal návrat ke středověkým trestům včetně mučení.

0 0
možnosti
Foto

Ale teroristé v podstatě nic jiného než návrat do středověku a ke středověkým praktikám nechtějí. Jen jsem netušil, že na straně civilizovaného západu najdou tolik spřízněných duší, které chtějí totéž.

0 0
možnosti
JT

J12i54ř35í 42T59o95m14e39š

21. 12. 2014 11:08

A opravdu je zde vhodný termín mučení? Středověké vůbec ne, pro vodu by ve středověku museli nejspíš daleko ke studni, s hlasitou hudbou by se taky nenamáhali, vousy by nejspíš servali i s kůží. Není divné, že všichni zmučení se těší vcelku dobrému zdraví a poskytují po propuštění rozhovory novinářům? Středověké mučení se jistě stále používá, ale trošku jinde.

1 0
možnosti
Foto

Možná byste si mohl jeden či dva waterboardingy vyzkoušet na vlastní kůži. Abyste poznal jak chutná středověk. Myslím, že byste se velice brzy přiznal k terorismu.

0 0
možnosti
RH

To ano, ale sami teroristé s tím nesouhlasí, tak kde je problém?

0 0
možnosti
VH

Teroristé by asi nesohlasili.  Jenže kolik z vězňů z Guanránama bylo nakonec pro terorismus alespoň souzeno, neřku-li odsouzeno?

0 0
možnosti
JJ

J66a34n 81J46e76l68í11n49e27k

21. 12. 2014 10:15

Vážený pane,

i já jsem proti mučení. Vím, o čem mluvím.

Ale pokud vám někdo, koho ani neznáte, vnikne do domu nikoliv krást, ale krutě zabíjet všechno kolem sebe jen proto, že vy jste jiné víry než on, potom máte na vybranou. Buď nastavit druhou tvář nebo...

Když chytí zločince, který je arogantní a přesvědčený o tom, že jste byl vinen tím, že vy i vaše pozabíjené děti jste "žili v hříchu" a proto bylo nezbytné všechny co nejkrutěji povraždit - co uděláte, aby přiznal, kde jsou vrahové? Jen on ví, kam se dnes večer či zítra chystají jít znovu vraždit! A vy ho budete prosit, jestli by byl tak laskav a řekl, co ví? Nebo dovolíte, aby ho mučili tím, že mu oholí "posvátné" fousy či mu budou pouště porno? Já bych mu nasadil na krk nejostřeji nabroušený nůž a pomalu bych mu ho zařezával po milimetrech dál a dál, dokud by neřekl všechno!

Jen pohled na uřezané hlavy nevinných lidí stačí, abych schvaloval mučení těch, kteří nám mohou prozradit vrahy!

4 1
možnosti
Foto

Jinými slovy. Uřezal byste mu hlavu, aby neřezal hlavy jiným? Zajímavý přístup. Jaký je ale potom rozdíl mezi ním a vámi? Já žádný nevidím. Je fajn si vybrat člověka a mučit jej. Každý průměrný sadista či jiný Grebeníček si to rád užije. Ale co když dotyčný neřekne nic o chystaném hrůzném zločinu teroristů, prostě jen proto, že nic neví? Jak dlouho ho hodláte tím nožem řezat? Až mu oddělíte hlavu od těla? Jistě by vám řekl všechno co chcete slyšet. Ale k čemu vám taková informace bude? Je zajímavé s jakým fanatisměem jsou ti co hodlají jiným řezat hlavy přesvědčeni o správnosti svých metod a hlavně o své neomylnosti co se týká výběru těch podezřelých z terorismu! Docela mi z toho jde mráz po zádech.

1 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.