Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K67a88r32e86l 41D62u39b

12. 6. 2014 20:53

Heydrich byl nejschopnější muž Třetí Říše.  Nejlepší organizátor. Jeho likvidace vydala za vyhranou bitvu, něco jako Stalingrad.

1 1
možnosti
ZK

Z11d50e46n36a 11K21o31č92í

13. 6. 2014 11:10

proto asi němci vyhráli 2 světovou !!R^;-D

0 0
možnosti

Fakt si myslíte, že tak dělo bez požehnání Britů.

A nebyl tak Heydrich jedním z architektů holokaustu? A co když šlo v tom atentátu právě o to?

0 1
možnosti
MS

Dnes bychom měli být vděční za každý akt statečnosti a odporu proti německé okupaci a ne ho zpochybňovat. Zase tolik dalších podobných akcí v rukávu nemáme. A koneckonců (i když to zní drsně) nebýt atentátu a Lidic, pamatoval by si nás možná svět jen jako loajální Hitlerovu kolonii, dodávající zbraně a techniku jeho wermachtu. Pražským povstáním za pět sekund dvanáct, kdy byli na dohled osvoboditelé ze dvou stran, jsme zbytek světa asi nijak neohromili (tím samozřejmě nechci snižovat odvahu těch Pražanů, kteří byli ochotni těsně před koncem války riskovat životy. Těch si velice vážím).

3 1
možnosti
Foto

Nebyl to žádný akt statečnosti. Byl to v podstatě teroristický čin speciální jednotky ze zahraničí. Neměl žádný vojenský význam. Neprovedl jej domácí odboj. Byli jsme Hitlerovou kolonií, která vyráběla zbraně pro wehrmacht. A vyrobila těch zbraní opravdu dost, kvalitních zbraní za nízké výrobní náklady. Ovšem samotný národ v tom byl nevině. Národ byl ochoten bojovat a byl ochoten položit život na obranu vlasti. Politici Chamberlain, Daladier a hlavně Beneš věnovali Hitlerovi celou zemi i s obyvatelstvem a vyspělým průmyslem na stříbrném podnosu. Zničili celou morálku národa a udělali z něj národ lokajů a otroků. Žádný atentát na tom nic nezměnil. Kvůli němu byl v podstatě zlikvidován veškerý domácí odboj.

0 0
možnosti
Foto

Kdybych byl jazykový purista typu diskutéra Beneše tak bych se asi zaměřil na to měkké i ve slově Vyzívám. Pokud se vám samozřejmě takový vyzývací duel nejeví jako naprostá zívačka. A bude to možná k uzívání!

0 0
možnosti
Foto

atentát zbytečný nebyl

4 0
možnosti

Přečtěte si co chtěl udělat říšský protektor s obyvatelstvem protektorátu. A byl jeden z mála, který to mohl dokázat.

Je to podobné jako s atomovou bombou. Díky ní, zahynuly desetitisíce japonců. Ale pokud by nebyla použita a japonci se nevzdali, zemřely by miliony japonců a američanů.

V době, kdy byl spáchán atentát, ještě nikdo nevěděl, jak rychlý konec bude mít třetí říše. Nikdo netušil, že by Heidrich svoje plány nestihl.

Vám se to z pohodlného křesla dobře radí. Ale lidé, kteří to plánovali a vykonali, tyto informace neměli. A kdyby Heidricha nezastavili a válka se protáhla o pár let, možná by moc čechů nezústalo.

5 1
možnosti
LC

V době, kdy byl plánován atentát, nikdo z jeho organizátorů netušil nic o Heydrichových plánech s českým národem, tudíž srovnání s atomovou bombou v Japonsku dost kulhá. Navíc Heydrichovy plány, které mimochodem nereprezentují celé nacistické vedení, ale pouze jeho jestřábí část, by došly naplnění jenom těžko. Zkrátka by neobstály ve srážce s realitou masivních německých ztrát zejména na východní frontě, kterou by museli respektovat i ti nejagresivnější jestřábi. Jednoduše řečeno by Němci nemohli Čechy vyhnat nebo zabít, protože by něměli, kým je nahradit. Místo toho by se snažili si české obyvatelstvo koupit a co nejvíce ho odnárodnit, aby se mohlo zařadit do "nové Evropy", což velmi aktivně rozvíjel právě Heydrich, který se zaměřil především na sociální výhody pro české dělníky.

1 0
možnosti

Stejní lidé kteří odsuzují výměnu malého amerického vojáčka za 5 vysokých představitelů talibanu tu nyní obhajují život jednoho vysoce postaveného nacisty(nicméně kdykoliv okamžitě nahraditelného někým jiným) výměnou za životy desetitísů čechů. Zvláštní...

Nicméně musí se uznat že přes všechno špatné se lidé v protektorátu neměli na tu bídu až špatně v porovnání s mnoha jinými hitlerem porobenými zeměmi aby obyvatelstvo mělo větší důvod volat po odstranění říšského protektora.

Bylo to nakonec jen velice drahé gesto pro spojence.

0 0
možnosti

Heidrich nebyl okamžitě nahraditelný. Mužů s jeho intelektem a schopnostmi neměla třetí říše mnoho.

5 1
možnosti
Foto

"...politika s mizerným charakterem..."

No, od vás to teda sedí. ;-D;-D;-D

Udivuje mně, že vám vadí, že odevzdal národ bez boje bolševikům tedy i vám.

0 1
možnosti
Foto

Každý má možnost si seřadit historická data. Teprve po atentátu byla i de jure uznána spojenci naše exil vláda a dtto ČSR jako celek považováno za spojence. Jinak byl protektorát součástí III.říše a Slovensko jejím spojencem!!

2 1
možnosti
ZK

Z86d93e73n65a 23K62o74č84í

12. 6. 2014 11:40

I kdybychom byli považováni za za součást, či spojence ........ jak by nás to po válce postihlo ? jak to postihlo Rakousko, či maďarsko, nebo Itálii 8-o?

2 1
možnosti
VS

Vy jste přesně ten typ těch zbabělců, co atentát odsuzovali. Být pěkně v klídku a stranou nadávat a pomlouvat. Nebýt atentátu, tak naše hranice by byly totožné s hranicí protektorátu. A pokud by Beneš dal na různé Moravce, kteří zradili při první příležitosti, tak většina diskutujících hrdinů by tady nebyla. Uvědomte si, že v armádě byla silná pátá kolona Němců, Poláků, Maďarů a částečně Slováků, kteří by spíše bojovali proti nám než s námi - naivko. Po bitvě se vždy najde hromada generálů, kteří neumějí ani vystřelit;-O

6 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.