Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skutečně se domníváte, že zhoršováním vztahů s totalitní, čínskou vládou napomůžete v dohledné budoucnosti nastolit v Číně demokratický režim, který bude dodržovat lidská práva?

0 0
možnosti
Foto

Nikdo nehovoří o zhoršování vztahů. Jen je třeba mít na paměti, že čínská vláda je vláda totalitní a zločinecká. Vítězství ve studené válce také nebylo dosaženo tím, že demokratické státy lezly bolševikům do zadku. Naopak. Podpora demokratické opozice v diktaturách bolševického typu přinesly zhroucení totalitního režimu. A hlavně důraz na dodržování lidských práv. Jedním z důležitých hřebíků do bolševické rakve byla Helsinská konference a její závěry v 70.letech. Podpora svobodných a nezávislých odborů Solidarita v 80.letech. To je cesta k likvidaci diktatur a totalitních režimů. Nikoliv kolaborace s nimi.

1 0
možnosti

Čína už není totalitní stát, protože je tam rozsáhlý a ekonomicky podstatný soukromý sektor.

Totalitní stát je takový stát, kde vše patří státu a o všem rozhoduje stát, stát vše řídí a nic se nesmí odehrávat mimo jeho vůli. A to už Čína není, Teng Siao Pching to zrušil.

0 1
možnosti
Foto

Jenže v Číně pořád o všem rozhoduje stát. V nacistickém Německu také lidé vlastnili soukromý majetek, totéž ve fašistické Itálii, Španělsku či Chile, vlastně i v bolševických diktaturách. Jenže absolutní diktatura ovládá justici a kdykoliv může ten majetek komukoliv vyvlastnit.

1 0
možnosti

Koukam, ze vite o Cine, jen to, co pisou v novinach, neboli kulovy

1 2
možnosti
Foto

Koukám, že vy víte o Číně jen to co píšou v čínských novinách! Neboli kulový.;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.