Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K Vašemu popisu vyšetřovaích metod v 50. let. Ze všech zveřejných materiálů z procesů s Horákovou nevyplývá Vámi uváděné. Kleineová si pouze stěžovala,že jí Šváb jednou uhodil, na to vyšetřovatel poznamenal: Ale, soudruhu, mi je máme zakázáno bít.

A paní Kleinerová k tomu nedodala, že to nebyla pravda, že je ve skutečnosti mlátili jak nezralé žito.

0 4
možnosti

Dotaz:

A co je na tom dehonestujícího považovat paní Horákovou za odbojářku v ilegalitě pracující proti komunistickému režimu ve spojení s cízí mocností?

Za to přece zákon dnes dává nejvyšší možné finanční ohodnocení, tedy předpokládám i morální satisfakci. Čím se tedy dotkla paní Semelová cti Milady Horákové. Řekl bych,že právě naopak. Paní Semolová uznala, že ten její socialismus neměl někdo

0 5
možnosti
OL

O84t33o 33L87e11v

27. 2. 2014 12:23

Je to blbka o tom žádná,ale tento článek mě připadá jak od Kojzara ze 70let a kdy se taky za SLOVA chodilo sedět

2 3
možnosti
Foto

Za slova, která záměrně lžou a uráží ty kteří se nemohou sami bránit se chodí sedět v každém civilizovaném a právním státě. Jako seděl Irving. http://cs.wikipedia.org/wiki/Zpochyb%C5%88ov%C3%A1n%C3%AD_holokaustu

6 1
možnosti
RK

Já jsem skutečný demokrat a mám velký problém s vámi. Rv  Ať si baba kecá co chce. Nebýt idiotů kteří se najednou probudili a hrají si na velké antikomunisty (třeba Němcová), tak si jí nikdo ani nevšimne. Takhle z ní děláte zbytečně hrdinku.

5 6
možnosti
JC

Naprosto stejnou reakci jsem chtěl napsat. Byl jste rychlejší a lépe jste to i vyjádřil!R^

0 2
možnosti
JL

J34á63n 42L54o38s32k47o71t

27. 2. 2014 11:30

No jo, to máte ten váš vítězný únor 1948 čo ste si vymysleli.  :-P

0 2
možnosti
Foto

Z Vašeho článku: To, že justiční zločiny v 50.letech byly zinscenované a oběti byly k přiznání přinuceny, konstatovali a zdokumentovali historici KSČ už někdy v 60.letech minulého století.

Ano. A při té příležitost byli rovněž ,,rehabilitováni" i tací, jako Slánský a Reicin.Jojo. To sou paradoxy....8-o:-/

5 1
možnosti
Foto

Nejsou to paradoxy. Jen důsledek stalinistické praxe. Bedřich Reicin inscenoval jeden z prvních politických procesů proti generálu Heliodorovi Píkovi a připravil generála o život. Už někdy v roce 1949. Reicin toho věděl zkrátka příliš mnoho! Stalin v 30.letech při podobných monstrprocesech nechal zabít prakticky každého, kdo by jej mohl ohrozit. V Sovětském Svazu to byla běžná praxe. Poradci ze Svazu stáli v 50,letech za českými bolševickými procesy.

5 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.