Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A prave proto, aby byl clovek tyto veci schopen logicky pochopit a nedesinterpretoval je jako vy, existuji skoly, zejmena vysoke skoly a v nich obor sociologie. Zkuste si o tom, drahy autore, neco aspon precist, abyste priste nepsal uplne kraviny. Fakt to pomaha!

0 1
možnosti
Foto

Sociologie? Tady jde především o to, že volební potenciál nelze srovnávat v grafu. Musí se posuzovat pro každou jednotlivou stranu zvlášť. Kdyby se někteří více věnovali čtení, jak by tuto větu našli v pravém horním rohu každého grafu. Musí to být logické i méně vybaveným lidem. Nelze přece srovnávat stranu kterou zvolí 300 respondentů jako první v pořadí se stranou jež získá v prvním pořadí 120 hlasů a v druhém pořadí dalších 125 hlasů. Jenže televize a média s těmito údaji záměrně manipulují a nesprávně nakládají. Úmyslně zaměňují termíny volební preference a volební potenciál. Často novináři a zprávaři hovoří o výsledku voleb na základě srovnávání volebního potenciálu. Což je logický nesmysl. To by museli voliči disponovat dvěma hlasy. Což nedisponují. A pravděpodobnost, že by se k urnám dostavilo v Plzni 144% voličů, v Ostravě 135% voličů a ve Středních Čechách 127% voličů je nulová. Volební potenciál má sociologicky význam pouze pro jednotlivé strany. Pokud je interpretován a srovnáván s ostatními stranami jde evidentně o úmyslnou manipulaci s veřejným míněním. Samozřejmě chápu, že televize musela použít nějaký klíč ke zvaní zástupců jednotlivých stran do studia. To je mi celkem jedno. Jen nesmí záměrně nesprávně interpretovat výsledky tohoto průzkumu a vytvářet dojem, že jde o standardní průzkum volebních preferencí. Na tyto průzkumy je veřejnost zvyklá. Srovnávání stran dle volebního potenciálu je nekorektní a k veřejnosti matoucí. Je zcela jasné, že se jedná o záměr. Nastoluje to další otázku. Je povinné placení tzv. koncesionářských poplatků to nejlepší?

0 0
možnosti

Možná by to chtělo občas vypnout tu levicovou propagandu,ne každý levicový volič je socka(což jsou Vaše slova) a určitě ne každý zlý pravicový volič vydělává miliony,

2 2
možnosti
Foto

To nejsou moje slova. Mám k lidem úctu a něco takového bych nikdy neřekl. A je mi upřímně jedno kolik ti zlí pravicoví voliči vydělávají. Samozřejmě vysvětlovat co je to nadsázka je u některých lidí celkem zbytečné.

0 1
možnosti

Zkuste najít někoho, má IQ vyšší, než je dnešní datum a nechte si od něj tu metodu vysvětlit.

2 1
možnosti
Foto

Pokud dnes není sto dvacátého pátého, tak bych si to se svým IQ 124 mohl vysvětlit snadno sám. Ale možná bych mohl sestoupit na vaši dvoucifernou úroveň dnešního data a pokusit se sdělit, že mi vůbec nejde o metodu průzkumu, ale o interpretaci jeho výsledků.

0 2
možnosti

Vy byste asi uvítal, aby si v televizi notoval rudý komunista s oranžovým, že? Pokusím se vám to vysvětlit, ale musíte se snažit. Současné volby jsou specifické v tom, že velká část voličů není pevně přesvědčena koho bude volit a šance na vstup do sněmovny se tak významně rozšiřují o další potencionální subjekty. To se ovšem netýká stádních socialistů a bolševiků, kteří by ty stádně ty své volili, i kdyby rozkrádali stát ve velkém a zásahovka je čapla se sedmi mega v krabici.. :-/ V tom žlučovitém plivanci jste nezmínil, že díky tomuto systému se pravidelně v televizi ukazují naprosto marginální SPOZáci, kteří jsou propojeni s ČSSD. Za levicovou stranu lze považovat i ma-gora Okamuru a jeho chovance.

8 2
možnosti
Foto

Podnikatelské subjekty jejichž jediným smyslem existence je získat přístup k veřejným penězům, které se vydávají za politické strany může za levicové označit jen skutečně intelektuálně velmi nesměly jedinec. Jak už jsem řekl vašemu patrně spolužákovi z velmi specifické školy v příspěvku nad vámi, nejde mi ani tak o metodu průzkumu veřejného mínění, jako o interpretaci získaných výsledků a to nejen ze strany Pražské televize, ale i ostatních médií poplatných svým majitelům!

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS