Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

VyMeTaky.2

2. 5. 2010 23:03
Maličkost...

JJ: "A co se vzdělání týče myslím, že můj vysokoškolský titul je pořád více než tvůj výuční list!"

Jarouši, pro tvou informaci, jsem na tom se vzděláním mnohem líp, ale to není to nejdůležitější. Podstatné je, proč ty, jako údajně vzdělaný sociální demokrat - opovrhuješ lidmi, kteří mají jen výuční list? Nota bene, ohánět se diplomem školy, která si na ekonomku pouze hraje (nebo hrála), přičemž o kvalitě tvého studia si může každý udělat obrázek sám (vydávání monetárních nástrojů za fiskální apod.)

0 0
možnosti

VyMeTaky.2

30. 4. 2010 13:30
Co slovo, to vskutku perla!

JJ: "Nezapřel zkrátka školu Henryho Forda." - Omyl. Ford měl pocit, že platí nadprůměrně svoje zaměstnance, a taky mu bylo fuk, co s mzdou udělají. Baťa chápal jeho vedení firmy jako vztah zodpovědnosti jednoho vůči druhému. A měl úspěch. Díky vztahu důvěry jednoho vůči druhému se nemusel bát, v době krize, dočasně redukovat mzdy na 60%.

JJ: "Jeho heslo pracujeme kolektivně a bydlíme individuálně, nebylo ani tak

vyjádřením lásky k zaměstnancům, jako spíše strachu před spolčováním

zaměstnanců mimo pracovní dobu." Další omyl. Baťa totiž v jedné slabé chvíli připustil existenci odborů ve firmě. Výsledek? Pokles kázně, opilí dělníci, nakonec stávka. Udělal nakonec to, co udělá každý soudný člověk. Propustil stávkující, a najal jiné. A taky, není žádný důvod hořet láskou k zaměstnanci a naopak - oboustranně se jedná o pragmatismus. Do tvého hlásání lží a polopravd zapadá i to, že ses nezmínil o tom, že to byl Baťa, kdo díky získání voj. zakázek zachránil spoustě lidí krk nejen ve firmě,

0 0
možnosti

VyMeTaky.2

30. 4. 2010 13:55
Re: Co slovo, to vskutku perla!

ale i u dodavatelů tím, že z nich získáním statutu válečného dodavatele pro vlastní firmu udělal taktéž válečné dodavatele.

Co jsi naprosto zamlčel je to, že Jan Baťa po roce 1939, kdy přišli nacisti, podporoval exilovou vládu - ač nemusel - a podporoval odboj - ač taky nemusel. A ještě předtím, než přišli vaši levicoví kolegové z Německa, odeslal desítky židovských zaměstnanců i s rodinami do bezpečí a i po 15.3.1939 se mu dařilo těmto lidem zachránit krk - včetně toho, že o ně bylo postaráno v místě, kam dorazili.

0 0
možnosti

myskamiki

23. 3. 2010 14:13
vazeny

pane inzenyre, vite zjevne o historii sveho kraje pekne kulove, tak si ty kecy o tom, ze jsme mnoho set let slouhove nechte od cesty, takove klise zboznuji ;-O

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS