Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

varix

17. 3. 2010 17:50
Že jste sociální demokrat,

jste ani nemusel uvádět. To je naprosto jasné po přečtení prvních řádků. Tak pružně vykládat zákony této země snad ani nikdo jiný neumí. V házení špíny se Vám, sociálním demokratům, též nikdo nevyrovná, odeesáci jsou proti vám naprostí žabaři.

Víte o tom, že když Melčák, podle Vašeho názoru, spáchal trestný čin, je Vaší občanskou povinností podat na něj trestní oznámení? Udělal jste to? Víte o tom, že trestní zákoník zná něco, čemu se říká pomluva?

Též je úžasné, jak Vám vadí, že v naší ústavě neexistuje vázaný mandát poslance. Podle Vaší razance by asi bylo nejsprávnější dát rovnou do ústavy ustanovení, že pokud poslanec odmítne hlasovat tak, jak mu nařídí předseda strany, spáchá tím zločin velezrady a bude bez soudu okamžitě popraven.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

17. 3. 2010 18:00
Re: Že jste sociální demokrat,

Ale pokud by se to hodilo jako u Zubové nebo Schwipela, tak je vše v pořádku! Vázaný mandát by měl být v Ústavě jenom pro určité politické strany;-D

0 0
možnosti
T

theurgh

17. 3. 2010 17:15
vázaný mandát

To co nám zde popisujete je vázaný mandát, kdy s mandátem nedisponuje zastupitel, ale strana ... což je v liberální demokracii nemyslitelné.

Vaše srovnávání socialistické a dnešní Ústavy není na místě, znění je sice podobné, ale reálný obsah zcela odlišný.

O přeběhlictví pomemizovat nebudu.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

17. 3. 2010 17:49
Re: vázaný mandát

Už výraz liberální demokracie je zvláštní.V demokracii není přece poslanecký mandát soukromým vlastnictvím zastupitele.Jak říkám platí tu základní ustanovení nepsané společenské smlouvy,kterou uzavírá zastupitel s těmi,které zastupuje.A její porušení má mnohem větší důsledky než porušení jakéhosi psaného zákona.Jde o popření samotného principu svobodných demokratických voleb.Navíc vázaný mandát ve formě jak si ho já představuji,přece nepřevádí mandát do vlastnictví strany.Nechává zastupiteli svobodu rozhodování v oblastech,které nejsou přesně určeny v předvolebním programu .Stejně tak jde o obrácený kontrolní mechanismus.Strana nemůže vyloučit poslance z důvodu,že hlasoval v souladu s předvolebním programem strany.

0 0
možnosti
SMM

stop modrobolševíkům m.p.

17. 3. 2010 16:53
Konečně článek s názorem a o něčem!!

Až na to pane Janota, že to tady schytáte přehršlem nenávistných příspěvků a osočováním od zdéjších tzv."pravičáČků" ve většině případech modroneobolševíckých křiklounů placených Jv., za vyřčení pravdy a názoru na ni!Držím Vám palce a karma!R^                m.p. :-)R^

     [>-]

0 0
možnosti
JJ

Jay6

17. 3. 2010 17:04
Re: Konečně článek s názorem a o něčem!!

Když vidím,že je něco špatně tak to řeknu.Už dvacet let tu máme svobodu slova(i když omezenou).Nestydím se za svůj názor.Je mi jedno jaké reakce vyvolá.Nedám se přece hrstkou křiklounů přesvědčit,že ta černá krychlé je ve skutečnosti bílá koule.Nenechal jsem se přesvědčit ani v době bolševické diktatury a dnes s tím nezačnu!

0 0
možnosti

vodní želva

17. 3. 2010 16:36
Úspěšně jste se zařadil

mezi blogery, kteří si berou do svých úst trestní zákoník a potažmo trestný čin podvodu. Jako další z mnoha o tom nevíte zhola nic. Jen tak mimochodem prokázat trestný čin podvodu (toho prostého) je jedna z nejobtížnějších věcí v našem trestním právu a vždy se jedná o daleko hmatatelnější důkazy, než je nějaké chování politika.  

0 0
možnosti
JJ

Jay6

17. 3. 2010 16:54
Re: Úspěšně jste se zařadil

Právo je věc se kterou se každý člověk denně setkává,stejně jako politika.Opravdu musím vystudovat politologii na vysoké škole,abych se mohl vyjadřovat k úrovni politiků a politických stran,volebnímu systému?Co takhle volit?Můžu volit koho chci nebo jen po určitě době odborného studia?Stejně tak právo a spravedlnost jsou dvě věci,které se jen těžko dají oddělit.I když se o to někteří tzv.právníci snaží.Právo a spravedlnost se bytostně dotýkají základních morálních a mravních základů každého jednotlivce a celé společnosti.Víme co je správné a co je špatné už od malička aniž bychom k tomu potřebovali právnickou fakultu(bez ohledu jaké úrovně).Nejde jen o psané zákony,ale i o nepsaná pravidla.Když mi kandidát před volbami slibuje zvolte mne a já nebudu hlasovat pro poplatky ve zdravotnictví a potom pro ně hlasuje,tak já tomu říkám podvod!Jak se tomu říká u vás?Pokud jinak tak problém bude v něčem jiném než je právo.Tedy ve slušně výchově a vnímání základních kategorií dobrá a zla!

0 0
možnosti
R

rojack

17. 3. 2010 16:32
úžasný blog

0 0
možnosti
SPS

Skeptik proti septiku

17. 3. 2010 16:54
Re: úžasný blog

R^R^ (Užasný komentář k němu);-D

0 0
možnosti
IH

I-voucH

17. 3. 2010 16:25
pátý před deváty a ještě blbě

plácá autor o věcech, kterým nerozumí.

v první řadě mluví o trestném činu, když melčák hlasoval proti rozhodnutí paroubka a podpořil vládu. V čem autor vidí trestnost??? a když ji tam vidí, podal on trestní oznámení nebo někdo ho podal někdo jinej? zabýval se tím soud a řekl že se trestný čin stal??? pokud se dobře pamatuju, tak ne. takže co tady na nás milý autore zkoušíte za manipulace?

další věcí za kterou bojuje, je právo strany odvolat svého neposlušného poslance. uvědomujete k čemu by to vedlo???? k naprosté stádní poslušnosti s předsedou strany. protože mít odlišný názor znamená ekonomickou likvidaci. takže k diktátorům zkrátíme cestu mílovými kroky.

strany řeší problémy s přeběhlíky už víc než 10 let, je to jejich problém, a ne ústavy, že jsou v nich na prvních místech kandidátky bezpáteřní jedinci, kteří se proti straně postaví, ale proč je tam teda nominují??? to mi vysvětlete!!!

0 0
možnosti
R

rojack

17. 3. 2010 16:31
Re: pátý před deváty a ještě blbě

Ano, soudruh Adolf Rath už to na Kraji vyřešil donucením soukmenovců k podpisu několikamilionové pokuty v případě přeběhnutí. Tak by se to autorovi asi líbilo. Všichni podepíší takovou smlouvu ......  a potom už ani nemusí hlasovat. Vždy to za ně odhlasuje všemi hlasy klubu předseda. Tak. Anebo ještě vylepšení. Do sněmovny postoupí vždy pouze předsedové a ti budou mít každý tolik hlasů, kolik vybojují ve volbách (bojuje pouze Roko, takže ten bude mít hlasů nejvíc:-) ) Víte, kolik ušetříme. Budeme totiž platit jen 5 nebo 6 poslanců!!!!!!  Autor má moji karmu.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

17. 3. 2010 16:18
.

8-oR^Rv:-/

0 0
možnosti
VT

vatty

17. 3. 2010 16:15
To myslíte vážně?

"absence jakékoliv morální a mravní integrity nejen u politiků, ale hlavně voličů" ???

0 0
možnosti

Libri

17. 3. 2010 16:07
božínku to je ale písmenek

ani nemám náladu vše studovat, ale zachytil jsem něco o hlasování podle vlastního svědomí - a ejhle dále se o něčem podobném píše jako o přeběhlictví a vlastně zločinu, nevím nevím jak tomu jářku rozumět, kdo nečůrá s námi čůrá proti nám?

0 0
možnosti
SDZJ

Svými dukáty zachráním Jyrku!

17. 3. 2010 16:00
Souhlasím s Vámi, že drtivá většina přeběhlíků je

z řad ČSSD, výborný příklad je i Zubovová, kterou Paroubek poslal jako "kapitána Minaříka" do strany Zelených, aby ji rozložila zevnitř.

A pak s ní vydrbal, pěkně po soudružsku, po sociálně komunisticku...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.