Neonacistům žádný slušný člověk netleská

Neonacismus je prostě zlo. A je třeba to říkat vždycky veřejně, nikoliv v soukromí. Pan Radek Banga se zkrátka zachoval tak, jak by se každý slušný člověk zachovat měl. A zbabělí čeští neonacisté mu za to vyhrožují smrtí.

Neonacistům se prostě netleská. A Tomáš Hnídek byl neonacista, je neonacista a patrně jím ještě dlouho bude. A když neonacista přijde na pódium v košili s umrlčí lebkou je celkem zřejmé, kde získal inspiraci. Určitě ne u starých Mayů, u pirátů, u československých legionářů či u vyznavačů black metalu. Neonacista prostě používá nacistické symboly. On i hákový kříž je běžný symbol používaný celá tisíciletí v různých částech světa. Je to náboženský symbol používaný běžně v buddhismu či hinduismu. Jenže opravdu jen člověk rozumu velmi mdlého může říct, že současní neonacisté, kteří tento symbol používají, jsou prostě jen neškodní vyznavači buddhismu.  

 

Slušní lidé zkrátka nemohou mlčet, když si neonacisté zabírají stále více z veřejného prostoru. Kam vedlo ustupování, ignorování či dokonce tolerování nacistů nám ukázala historie. Neměli bychom opakovat stejné chyby jako ti, kteří mlčeli při nástupu nacistů k moci.  

 

Současní neonacisté se snaží hrát na vlasteneckou strunu. Je to falešná karta. Neonacisté obdivuji nacistické válečné zločince, kteří se snažili český národ vyhladit. Skuteční vlastenci bojují proti současnému neonacismu, stejně jako bojovali kdysi proti nacistické totalitě. Nacisté vyhlazovali celé národy, vraždili všechny své odpůrce, každého kdo se proti nim postavil. A současní neonacisté jsou stejní. Ostatně jejich nenávistná reakce na statečný, občanský postoj Radka Bangy je toho důkazem. Žádný slušný člověk nemůže stát v davu s neonacisty. A když tam stojí, už nemůže být považován za slušného člověka. Protože žádný slušný člověk nemůže posílat příslušníky jiné národnosti či barvy pleti do plynu. Ale zlo může vyhrát snadno. Někdy stačí, aby většina lidí mlčela. 

Autor: Jaroslav Janota | pátek 2.12.2016 16:31 | karma článku: 29,77 | přečteno: 1503x