Jaroslav Janota

Tak nám česká vláda zavřela obchody

29. 10. 2016 0:05:28
Hrůza. Návrat totality. Tato strašná vláda zase reguluje jako za komunistů. Ohrožuje svobodu podnikání. Kvůli tomu naši kapitalističtí soudruzi klíčema v listopadu 1989 teda nezvonili.
Je to hrůza co se dnes děje. Tak si představte paní Milerová, že nám česká, totalitní, socialistická vláda zabila svobodu soukromého podnikání. Na státní svátek nám všem zavřela supermarkety. No věřili byste tomu? Ta drzost. Návrat socialismu. Nová totalita. Kde je právo občanů na svobodný nákup? Zase nám bude nějaká vláda určovat, kdy jako můžeme a kdy nemůžeme nakupovat. Děs. Jak si to ti socani představujou? Prej, aby měli zaměstnanci supermarketů víc volna. Co je komu do nějakejch socek, co makaj v krámě? Ti maj bejt rádi, že sou rádi. A že si můžou vydělat pár stovek navíc, že jo.

Ty zatracený socani si s tím regulováním nedaj pokoj. Copak to de, aby se stát sral do toho, kdy si pracovitej, vzdělanej a poctivej podnikatel může otevřít obchod? Nebo kdy si může a nemůže zajít utratit svý prachy? Kde to sme? Copak je tady nějaký totalitní Rakousko nebo socialistický Německo, kde stát reguluje pracovní dobu supermarketů už celý desetiletí? Podívejte se třeba do Ruska. To je ideál svobodnýho podnikání. Tam nemaj ve vládě žádný totalitní socany, který by regulovali soukromý podnikání.

Však jen počkejte. Až se nadnárodní řetězce naštvou a přestanou podnikat v hnusné německé, rakouské a české totalitní společnosti. A přesunou se na východ do ráje neregulovanýho, soukromýho podnikání. Protože kdo by chtěl podnikat v nějakým Mnichově, Vídni nebo Praze, když může svůj hypermarket přesunout do Rostova na Donu? A ty socky z Německa, Rakouska a Česka budou bez práce chcípat hlady na ulici. Vždyť už dneska žebrá na ulicích Mnichova skoro každej. Jasná věc. Svobodu podnikat nám tady nebude nikdo regulovat. Ruskou rovnou daň už nám naši klucí pravicový zavedli. A nebude to trvat dlouho a budeme svobodný jako v tom skvělým, podnikatelsky přívětivým Rusku. Nebo v Číně, kde si s těma drzejma línejma zaměstnancema umí poradit. Tak nějak svobodně soukromnicky, po bolševicku!
Autor: Jaroslav Janota | karma: 18.29 | přečteno: 645 ×
Poslední články autora