Newspeak politicky nekorektních

Všimli jste si zvláštního jazyka těch takzvaně politicky nekorektních? Na některé výrazy jejich zvláštního newspeaku, aby měl člověk po ruce dobrý slovník. Dovolil jsem si přeložit několik nejpoužívanějších výrazů do češtiny.

Politicky nekorektní - člověk vulgární, neslušný, nevychovaný, zkrátka sprosťák.Nazývat věci pravými jmény - nadávat někomu, urážet někoho.Být upřímný - být neomalený, hrubý, hulvát.Být otevřený - být sprostý(zejména v důsledku požití nápojů způsobujících virózu). Odmítat nálepkování - nazývat své názorové oponenty nálepkami jako sluníčkář, dobroser, havloid, pravdoláskař, člen pražské kavárny. 

 

Odmítat diktát EU - přijímat diktát Kremlu.Nebýt eurohujer - flákat se v Bruselu za peníze EU. Být oprávněně znepokojený občan - trpět iracionálním strachem ze všeho cizího a neznámého. Nebýt rasista a neonacista - vyjadřovat se, myslet a konat jako rasista a neonacista.Odmítat přijímat uprchlíky - odmítat čmoudy, co nejsou dost bílí.  

 

Uprchlíci jsou hrozba - opakovat názory božího vedení Prima zpravodajství. Nelézt do zadku Washingtonu a Bruselu - lézt do zadku Moskvě a Pekingu. Hájit národní zájmy - hájit zájmy své a svých sponzorů. Říkat věci bez obalu, tak jak jsou - lhát jako poslední buran a křupan. Pouze překládat z angličtiny - být vulgární v přímém přenosu vysílání českého rozhlasu.  

 

Hájit své názory - trvat na své lži i když byla prokázána. Nekupovat kebab - variace na nacistické hesla Nekupovat u židů.Vystupovat sebevědomě a suverénně v zahraničí - dělat Česku mezinárodní ostudu.  Silný musí být občan, ne stát - slabý stát, silný organizovaný zločin. Nižší odvody, vyšší platy - nižší odvody, nižší důchody, vyšší ceny za privatizované zdravotnictví, školství, policii, hasiče, silnice a dálnice, a doposud veřejné služby.  

 

Uprchlíci jsou organizovaná invaze - postavit znovu železnou oponu a obnovit bolševický koncentrák. Multikulturalismus selhal - je třeba obnovit fašismus, nacismus, bolševismus případně monokulturu nového typu. Kdo chce pracovat, práci si vždycky najde - kdo nechce makat za pár švestek, ať chcípne hladem. Společnost neexistuje - existuje jen zákon džungle, kde silnější sežere slabšího.  

 

Je toho samozřejmě mnohem víc. Ale když si člověk ten newspeak dobře přeloží, hned má jasno. 

 

Autor: Jaroslav Janota | neděle 28.8.2016 18:48 | karma článku: 17,57 | přečteno: 873x