Ukázka evropské, kulturní tradice Koniáše Adolfa Konvičky

Tak nám syn řecké emigrantky, který se úspěšně integroval do společnosti "slušných, českých vlastenců", připomenul jednu z dalších, evropských, kulturních tradic. Pálení knih. 

Navázal tak na tradice dobrých Evropanů, zastávajících ty správné hodnoty. Zejména páter Koniáš a jistý vůdce slušných vlastenců Adolf by ze svého ideového pokračovatele měli nemalou radost. Tak samozřejmě Koniáš byl úplný břídil v porovnání se svými předchůdci z mírumilovné, křesťanské, svaté inkvizice, která zároveň s knihami pálila na hranici, v duchu křesťanských přikázání, rovnou i jejich čtenáře, případně i autory. Zatímco Koniáš by bez díla profesora Jiráska upadl v zapomnění, významní představitelé svaté inkvizice a jejich progresivních metod mučení a vraždění ideových odpůrců, jsou uctíváni a někteří i svatořečeni. Inu, boj za záchranu těch správných evropských, křesťanských hodnot se zkrátka vyplatí. A účel jak známo světí prostředky.  

 

Španělská inkvizice vynikala v oblasti pálení knih. Zejména Talmud a knihy arabských autorů, včetně koránu, byly častým terčem láskyplných humanistů z řad křesťanských služebníků. Samozřejmě pálení papíru bylo jen takovou předehrou pro oblíbenější pálení lidí. Rovněž přesvědčovací metody křesťanů milujících bližního svého a vyznávajících křesťanské přikázání nezabiješ byly zábavné a oblíbené. Zvláště, když obviněný z hereze měl i slušný majetek, kterým se dal rozšířit církevní marketing. Protože o peníze šlo až v první řadě už před staletími. Metody  těchto civilizovaných, evropských křesťanů jak se vypořádat s těmi, kteří měli jiný než oficiálně schválený názor později inspirovaly další bojovníky za evropské hodnoty ve 20.století z řad bolševiků, fašistů a nacistů. Kteří toto konečné řešení dovedli málem k dokonalosti.  

 

Zejména dobrý Evropan a vůdce Adolf udělal zase z pálení knih veřejnou zábavu pro masy slušných vlastenců. Ještě, že současní čeští, slušní vlastenci mají tak dobrého pokračovatele v této evropské, kulturní tradici. Toto vkusné a ohleduplné upozornění na nebezpečí jednoho náboženství hned ukázalo jakými tradicemi se slušní, znepokojení občané Česka inspirují ve svém boji za evropské, křesťanské hodnoty na kterých je tento kontinent založen. K dalšímu vkusnému způsobu protestu, grilování vepřového už bohužel nedošlo. Zlé jazyky tvrdí, že by to možná ohrozilo vepřovou hlavu hlavního organizátora této akce, která by se omylem mohla ocitnout na grilu. Ale to bude asi jen pomluva.  

 

Tento odborník na hovnivály a obecně na válení se v exkrementech, ať už v přeneseném či přímém významu toho slova, nám opět dal nahlédnout do myslí svých přívrženců. A jak dobrý páter Koniáš, tak velký vůdce Adolf by ze svých ideových následovníků z 21.století měli jistě nemalou radost. Ti ostatní by se měli zamyslet. Protože u kremace knih to většinou jen začíná. Kremací nepřátel to končí. Je načase si naplno říct, že kdo se chová, mluví a myslí jako nacista, opravdu nemůže být považován za slušného člověka či za pouhého znepokojeného občana. Vážně ne. Snad jen v nějakém tom božím Prima zpravodajství.  

Autor: Jaroslav Janota | středa 6.7.2016 0:00 | karma článku: 22,75 | přečteno: 967x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57

Jaroslav Janota

A na zemi pokoj lidem dobré vůle

24.12.2016 v 1:19 | Karma: 17,80

Jaroslav Janota

Demokracie v ohrožení

30.10.2016 v 17:00 | Karma: 30,60

Jaroslav Janota

Jen pár slov paní Věry

2.9.2016 v 16:02 | Karma: 22,54

Jaroslav Janota

Newspeak politicky nekorektních

28.8.2016 v 18:48 | Karma: 17,57
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.