Jaroslav Janota

Jak norský milovník lovu bojoval proti multikulturalismu a muslimským imigrantům

22. 07. 2015 8:55:40
Jsou to čtyři roky co se jeden norský, pravicový extrémista, křesťanský fundamentalista, vlastenec, milovník lovu a myšlenek Václava Klause, rozhodl bojovat proti multikulturalismu, islámu a přistěhovalcům.

A když mu chyběly racionální argumenty do diskuse, rozhodl se použít přesvědčovací prostředky většího kalibru. Tak to dopadne vždy, když místo rozumu převáží xenofobie, paranoia a absence základních vlastností, které vydělují člověka z říše zvířat. Soucitu a empatie. Na ostrově Utoya se každé léto schází mladí lidé, kteří prostě mají na svět jiný názor než onen norský Herostratés. Fyzická likvidace těch s jinými názory je metodou řešení problémů vlastní všem extrémistům. Nikoliv jen těm pravicovým. Nikoliv jen křesťanským fundamentalistům. Nikoliv jen některým paranoidním schizofrenikům v Norsku.

Ovšem asociální chování tohoto typu je u pravicových extremistů častější než u jiných. Je to logické. Byla to jedna z osobností pravicového neoliberalismu, která razila heslo, že žádná společnost vlastně neexistuje a že lidstvo tvoří pouze velké množství jednotlivců, kteří mají právo hájit pouze svůj zájem. Od hokynářovy dcery se podobný důraz na sobectví a bezohlednost snad dal očekávat. Ovšem ideologie podobného typu vytváří ve svém důsledku masové vrahy. Tak jako před čtyřmi lety v Norsku. Konec konců byl to pravicový, český guru boje proti světovým ismům, jistý Václav Klaus, jehož myšlenky silně ovlivnily norského milovníka lovu a přispěly k dokonání jeho zbabělého zločinu.

Tento norský, křesťanský fundamentalista a terorista zbaběle zavraždil 77 svých spoluobčanů. Z toho 69 zblízka a vlastní rukou. Většinu z jeho oběti tvořili mladí lidé, kterým ještě nebylo dvacet let. Dvěma ještě nebylo ani patnáct let! Byli neozbrojení a bezmocní. Přesto byli zlikvidováni naprosto nemilosrdně. Bez slitování, bez soucitu, bez výčitek. A čím se provinili v očích onoho odhodlaného bojovníka proti multikulturalismu a muslimským přistěhovalcům? Tím, že měli na svět kolem sebe jiný názor. Tím, že jako levicoví demokraté vyznávali univerzální lidské hodnoty. Volnost, rovnost, bratrství, základní lidská práva a svobody, toleranci k jiným názorům a jiným kulturám.

To jsou právě ty hodnoty, které tolik nevoní ani současným vyznavačům " tradičních, evropských, kulturních hodnot". Co si vlastně pod tím představují? Monokulturu? Tento výraz snad patří do oblasti pěstování cukrové řepy. Bránění se jiným kulturním vlivům a mísení lidí vyznávající jiné politické či náboženské názory než jsou ty "jediné správné"? To už tu přece také bylo vytváření ghett pro ty jiné. Rasová segregace a politika apartheidu. Co tedy jsou ty "pravé evropské hodnoty", které chtějí ti naší ochránci bránit? Ať už my ostatní chceme nebo nechceme. Svoboda hlásat nenávist k jiným kulturám, náboženstvím, politickým názorům, kterou "obránci hodnot" zaměňují za svobodu slova a názoru? Právo vyhrožovat těm s jinými názory fyzickou likvidací? Ať už výbušninou, střelnou zbraní jako norský terorista či jen šibenicemi jako jeho čeští ideoví pokračovatelé. Těch, kteří jdou ve stopách norského milovníka lovu je v Evropě mnoho. Bojovníci proti multikulturalismu, islámu, imigrantům jsou slyšet stále více. A také nemají žádné racionální argumenty. Jen nenávist, zlobu, iracionální strach z cizího a neznámého, paranoiu.

Je jen otázkou času, kdy se tito pokračovatelé masového vraha z ostrova Utoya, rozhodnou použít stejné prostředky k likvidaci těch s jiným názorem. Mimochodem tento jediný bojovník proti islámu a imigrantům zavraždil za jediný den více lidí než všichni teroristé z řad Islamistů v Evropě za posledních deset let! A pořád se stejně najdou ti, kteří slepě věří, že největším nebezpečím pro současnou Evropu je islám. A je třeba zrušit naše lidská práva a svobody dříve než to udělají ti druzí. Vždyť je to přece pro naši "bezpečnost". Není. Největším nebezpečím pro současný civilizovaný svět není islám, jsou to ti, kteří žijí mezi námi a kteří chtějí totálně ovládat společnost.

Skutečným nebezpečím je Guantanámo, vlastenecký zákon, zrušení práva na spravedlivý soud, zrušení práva na ochranu soukromí, na svobodu náboženského vyznání a politického názoru, zrušení práva na rovnost všech občanů před zákonem. Jenže tyto práva a svobody v Evropě neruší Islamisté, ale někteří evropští politici. V podstatě jsou s těmi teroristy z islámského státu na jedné lodi. Jejich cíle jsou přece zřetelně stejné. Vnutit ostatním svůj jediný správný názor. Ovládat obyvatele, jejich myšlení a chování. A tvrdě nejlépe fyzicky zlikvidovat všechny co s jejich názory otevřeně nesouhlasí.

Ale tohle všechno už Evropa zažila v minulém století. Vážně je nutné tuto historii zopakovat i ve 21. století?

Autor: Jaroslav Janota | karma: 16.86 | přečteno: 1599 ×
Poslední články autora