Jaroslav Janota

Planetu ohrožuje ruský státní terorismus

8. 03. 2015 9:21:20
To je skutečně největší hrozba současnosti. Ne nějaká parta fanatiků, která si říká Islámský stát. Přitom tento stát má s islámem asi tolik společného jako Německá demokratická republika s demokracií. To, že se hlásná trouba Kremlu Miloš "Lukoil" Zeman, snaží seč může, aby odlákal pozornost od skutečného nebezpečí přicházejícího jako vždy z Moskvy, už nikoho nepřekvapuje.

Ovšem nejsou to moci a peněz chtiví kluci z IS, kteří přímo ohrožují život na této planetě. Je to ruský státní a vládní terorismus, který stále ještě disponuje jadernými zbraněmi schopnými zničit život na Zemi. Zvrhlý ruský, vládní režim, který s důsledností Mussoliniho fašistů, fyzicky likviduje kritiky velkého vůdce Putina, ať už z řad politické opozice či novinářů. Totalitní režim,jenž oprášil staré, ruské imperiální tradice a v zájmu nostalgie po starých časech zašlé velmocenské slávy je ochoten riskovat globální konflikt.

Ostatně hodnoty ruského okupanta by měl znát každý, kdo někdy žil v zemi pod dohledem vojenských agresorů s vrchním velením v Moskvě. Pravda, vždy se najde nějaký ten kolaborant. Československo a jeho obyvatelé mají s tímto typem spolupráce s okupační mocí své dlouholeté zkušenosti. Srpen 1968, vojenská agrese proti naší vlasti a události nadcházející po něm, jsou myslím dostatečným varováním pro každého, kdo by chtěl zlehčovat nebezpečí přicházející z Kremlu. Ať už minulé či současné.

Před touto hrozbou neochrání žádné obnovování branné povinnosti. Jen technologicky vyspělé, silné ozbrojené, profesionální síly. Těmi v současnosti disponují pouze státy sdružené v Organizaci severoatlantické smlouvy. Ostatně není to žádná náhoda, že mezi první, zásadní úkoly států, které unikly z ruské sféry vlivu a které měly vlastní neblahou, historickou zkušenost s ruskou okupací bylo stát se členem NATO. Už od 19.století je známo, že smlouva s Ruskem nemá cenu ani papíru na kterém je napsána. Představitelé Ukrajiny na tuto historickou pravdu v roce 1994 zapomněli, či ji ignorovali. Dnes sklízí ovoce své ignorance.

Autor: Jaroslav Janota | karma: 24.93 | přečteno: 945 ×
Poslední články autora